Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letistni preprava

Od: cherrylady56* odpovědí: 13 změna:

Dobry den mam otazku ,nikdy jsem neletela letadle a vubec nevim ,jak to funguje a zas nechci byt z uplnyho tupce na letisti..Vim,ze kdyz prijdu na letiste sleduju tu tabulku je tam napsa nemecko a ja do nej letim tak cekam az tam bude check in treba 146 -145,pak me odbavi ,vezmou mi prirucni zavazadlo ,nebo to si ponesu do letadla?a co mam delat po te? cekat? kdyz mi treba jeste zbyva pul hodina do letu? nebo jit nekam dopredu vubec netusim kujii za radyyy

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

2x

:)jukněte zde: dovolena.cz/...

Hezký let.*palec*

cherrylady56*
hodnocení

dekuji vam moc,jen bych se chtela zeptat prirucni zavazadlo si beru s sebou do letadla sama? a nebo mi ho u gatu vezmou?a cekacich prostorech budu cekat do te doby nez poleti letadlo? a pote sama bez vyzvani o minutu drive nebo nejk tak pujdu k letadlu?

dusatka*

Dobrý den. Příruční zavazadlo si berete s sebou do kabiny (pozor, nesmíte mít tekutiny, ty nechají jen pro děti, a to se ještě musí ukázkově napít, ostré předměty, spreje atd.). Budete čekat u gate, číslo gate budete mít na palubní vstupence (dostanete při odbavování), nebo najdete číslo gate na odletové tabuli a taky to budou hlásit. Na palubní vstupence taky bývá "boarding time", tedy doba nástupu do letadla - čas, od kdy otevřou gate a budou pouštět do letadla. Nemusíte se bát, pokud budete čekat u správného gatu, už Vás navedou, a ani se nebojte, že se Vám někdo bude smát, že nevíte, jak to chodí - takových jsou při každém letu mraky. Tak šťastnou cestu ;)

papene*

*smich*Neni zač.Když já letěla tak příruční s sebou.Čekali jsme na výzvu,k jakému vchodu se dostavit.Ale už je to delší doba.

*placni*Určitě se Vám někdo ozve a doplní-upřesní*klik* informaci.

Já bych ještě upozornil na jednu věc. Gate mohou kdykoliv změnit, takže můžete nakonec nastupovat jinde než bylo původně avizováno a než je uvedeno na palubní vstupence. Je potřeba poslouchat hlášení, případně občas mrknout na odletovou tabuli. Dvakrát jsem letěl přes Řím a dvakrát se mi to tam stalo. Inu Taliáni. Ale stát se to může i jinde.

dusatka*

Přesně ;) Italové a Řekové berou časy a místa tak nějak orientačně ;)

cherrylady56*
hodnocení

0x

nevite prosim Vas jestli krome prirucniho zavazadla si muzu vzit nejakou kabelku? a tu pak nemusim davat nahoru k prirucnim zav. ale muzu mit u sebe vidte?

cherrylady56*
hodnocení

0x

a jeste jsem se chtela zeptat jestli vadi deodorant? nebo se nesmi

dusatka*

Kabelku můžete (ale ta příruční zavazadla bývají omezena leteckou společností - ty nízkorozpočtové chtějí pěkně poplateček za každé zavazadýlko), deodorant ve spreji i jiné tekutiny budou problém. Ale originál zabalený parfém mi nechali.

cherrylady56*
hodnocení

0x

parfem by meli necht jsem slysela,kdyz ho date do tech jejich sacku,co myslite?

jindra*

Já bych to neriskovala, Myslím, že parfém pokud ho nemáte originálně zabalen a zakoupen v duty free se nebude asi v sáčku líbit a pak skončí v koši před rentgenem. A to je škoda, ne?! Bez čerstvého nanesení parfému přeci těch pár hodin vydržíte. Já si dávám, pokud se jedná o hodně dlouhé lety do sáčku malou pleťovou vodu, vzorkový krém, malou pastu na zuby a léky, které beru a nikdy problém nebyl. Maximálně může být v sáčku 100 ml náplň a max. obsah sáčku je 1 l - to si ale neumím moc představit, že by se tam vešlo 10 nádobek se 100 ml. Vše mám již připravené - zítra letíme :)). Přeji pěkný a klidný let a nebojte! J.

cherrylady56*
hodnocení

0x

a jeste jsem se chtela zeptat na prasky jako proti boleni hlavy atd?

cherrylady56*
hodnocení

0x

ja letim uz zachvili ,tak Vam vsem moc dekuji za info

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]