Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spalení zdravotní dokumentace

Od: fik odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

předevčírem se stala nehoda chytlo nám auto a mměly jsem tam věci , které nestihly vynést jedna z věci je pujčena originalní zdravotní dokumentace od doktorky

ted k otázce co mám dělat nebo jak to říct že to již nemám zdravotní kartu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nejdříve bych to zkusil říct česky, pokud by doktorka nerozuměla, snažil bych se zjistit, jakým jazykem hovoří...

mnd®
hodnocení

0x

Doktorce to řeknete normálně - nechápu v čem je problém.Moje doktorka taky nemá mou originál kartu.Když jsem se u ní před lety registroval,tak založila novou - zeptala se na nemoci rodičů,moje a co si pamatuji za nemoci z mládí a žiji dál.Stejně se do ní nikdo zpětně nedívá,že jste si v patnácti špatně upr*nul a bylo bláto na hřišti :-D.Ale jinak z těchto nepředvídaných důvodů mám ještě i elektronickou zdravotní knížku-ta jen tak neshoří.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Z toho dokotrka radost mit nebude, protoze podle zakonu vam zdravotni dokumentace nepatri a smite mit pouze vypis.

No ale co nadelate, proste se stalo... takto to lekari vysvetlete.

mnd®

Podle zákonů zdr.dokumentace nepatří ani novému doktorovi pokud k němu budu přecházet - ten si dle zákonů musí taky vyžádat jen výpis.Kde se to dodržuje? Než aby doktor dělal výpis,tak dá celou kartu. Jenže ten zákon je : lékař však není povinen / není povinen předat ani převést. Takže není povinost,ale zakázáno to vysloveně taky není.Pokud nebyla změna zákona,tak stále platí.

fik
hodnocení

Mnd. původní lékař musí archivovat pět let
Ale já nejsem na nic alergický jsem zdravý jedinec
10 let bylo napsáno v časopisu pro lékaře

pb®
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu jak se se zdravotní dokumentací zachází, je to úplně jedno. Nechávají si ji původní doktoři a k novým putuje jen opis, což za 20let může být jen jedna věta. To se mi stalo u zubaře i praktického doktora. U praktika zdravotní karta od narození, předávala jsem jí lékaři pro dospělé a když jsem ho po více než 10ti letech měnila, zůstala karta u něj. Co s ní dělá a jesti mi jí někdy dá netuším. Kdybych tohle věděla, tak jsem si celou dokumentaci od dětské doktorky okopírovala. Ale byla v zalepené obálce a já byla mladá a blbá. Už aby byl nějaký celorebuplikový elektronický systém, kde se všichni lékaři ale i pacient dostane ke svým vyšetřením a výsledkům. Takhle člověku vezmou krev a od doktora se dozví jen dobrý, ale výsledky aby je mohl ukázat i jinému doktorovi v ruce nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]