Nejste přihlášen/a.
Čistila jsem jsem koženéí kozačky a nikdy jsme to nějak nepotřebovala nebyl sníh tudíž ani ta hnusná sůl. Ty posolené mapy jsem omyla vodou a ještě utřela mokrým hadrem a dala cream na kůži jenže ten krém je nějak hnusně matný a barví a vyleštit to teda nějak nejde je to stále matné a lepivé . Pouští to barvu a nechi to mít od toho špinavé kalhoty apod. věci. co stím mám dělat? Je to takové vyblité horší než předtím. Předtím to bylo aspoň trochu lesklé. Mám to vzít mlékem na boty ještě nebo co s tím? poradíte někdo? díky.
Trochu tam vidím i chybu v postupu. Po otření nečistot, map od soli a oschnutí, bylo třeba impregnovat. Správně by se mělo impregnovat průběžně - po zakoupení a poté kdykoliv, kdy prošly zatěžkávací zkouškou ve formě vlhkosti. Tak by se mapy od soli ani neobjevily. Musíte počítat s tím, že pokud si koupíte barevný krém, tak se otírá a i barví nejen ty boty. Proto je lepší mít bezbarvý a můžete ho použít na vícero různě barevných bot. Pokud se vám tzv. patlá, tak buďto opravdu nesedl typu kůže, nebo je kůže už přesycená (je ho tam moc). Čím leštíte? Ideální je měkký hadřík který nepouští chlupy. A co to vlastně máte za přípravek? M.
Vojenský krém Sigal jsem viděla i v jedné drogerii. Byla to ta velká pixla a měli i menší. Paní mi říkala, že ty velké stejně většinou nikdo nechce, protože je to prý zbytečné. Ale to už je taky nějaký ten rok nazpátek.
Já bych je navlhčila a otírala mikrofázovou útěrkou, zvanou švédka. Stále ji máchala a kroutila. Dokud nebudou boty čisté. To, že se krém na boty takto chová, je dáno tím, že téhle kůži nebo co to je, nesedí. Je potřeba jiný krém. Každopádně boty potom otírání nechejte vysušit. Je možné, že to kůže není. A když je, pak po vysušení je nastříkejte impregnací. Ta nepustí vlhkost dovnitř a ani sůl na botách nebude držet. Budou se snadněji čistit. A po čase znovu impregnací přestříkat!
Takže ten černý krém na kůži je na houby. Akorát to pak dělá nerovnoměrné fleky a špiní to. A kůže to je. Takže asi spíš ten černý krém by mohl jít odstranit voskem či něčím podobným a ještě je tím voskem vyleštit? co myslíte?
Kožené černé boty dobře omyji, nechám vysušit a pak slabounce natřu dobrým vepřovým sádlem. Sama si ho doma škvařím. Sádlo dobře impregnuje, obuv je pak po vyleštění krásně lesklá. Kam se hrabe nějaký krém, natož pak CREAM!
Stačí jenom maličko na hadřík, dobře rozetřít. Sádlem si občas mažu i pokožku, mám suchou kůži. A po operaci jizvu. Díky tomu po roce už není takřka vidět. Jen je škoda, že to musím utrhnout od úst a místo na chleba to mazat na boty. Ale to zanedbatelné množství není ani nikde znát.
Jaga.
Ty krémy na obuv jsou nevalné kvality. Moc, moc se zhoršily. Na kozačky z hladké usně bych použila tento postup - Nepoužívejte moc vodu, vytírejte hadříkem, jak je výše napsáno.
Nechte obuv řádně vyschnou na kopytech, nebo vycpané novinami.
Na zcela suché oplikujte krém, na černé boty, černý krém.
Natřete krémem a nechte zcela zaschnout a vsáknout. Teprve potom rozleštěte.
To je postup na klasický krém na boty.
Prodávají se i jiné, rychlo krémy, třeba s houbičkami. Na každém krému je napsán správný postup aplikace.
Kvalitní bývaly vojenské krémy na boty ale jestli se taky nezhoršily nevím. Možná by se mezi nimi ještě dalo něco vybrat.
Větší krabičky to bývaly. Když kliknu na ten odkaz vypadá to malinké. To že je množství stále menší a menší pozoruji u hodně věcí a už přestávám věřit že se to zmenšování balení někdy může zastavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.