Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmena banky

Od: hanak* odpovědí: 7 změna:
Prosim nekoho o zkusenosti s tim jak to chodi pri zruseni uctu a zalozeni noveho a prevodem?
Chtela bych prejit do lepsi banky s pro me lepsimi poplatky.
Jak dlouho to cca tak trva? Budu si moct mezitim vybrat nebo mam pocitat s tim, ze nebudu moct vybirat? Nejsem zrovna v dobre situaci a rada bych znala podrobnosti driv nez prijdu do banky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

běžte do té lepší banky. udělají vše za vás.

hodnocení

1x
Pokud něco stávající bance platíte, tak včera bylo pozdě. Jak se píše výše-založte si účet u nové banky a díky kodexu mobility banka převede trvalé příkazy atd. Jen musíte jednoduše spárovat sipo a inkaso s firmami, kam jdou peníze.

hanak*
hodnocení

Jo a zda je to zruseni uctu aktivni ihned?

bomba*
hodnocení

0x

Nejdříve si založte u nové banky účet a až na manipulační poplatek si tam převeďte peníze z původní banky, pak až zrušte staré konto.

hodnocení

0x
To záleží na podmínkách Vaší současné banky. Kdysi jsem též přecházela a má stará banka měla tří měsíční výpovědní lhůtu. Myslím, že tam byla ještě nějaká podmínka, že jsem v té době nesměla udělat už žádný pohyb a musel jsem si na úctě nechat peníze ve výši 3x měsíční poplatek za vedení účtu.
Zeptejte se tedy na výpovědní podmínky ve staré bance a dle toho se zařiďte. Novou banku si samozřejmě můžete vybrat dle svého uvážení.

iz*
hodnocení

0x

Já jsem v létě převáděla ERA účet do Airbank – malý účet. V Airbank jsem založila účet (nemusela jsem nic vložit), podepsala výpověď pro ERU, tu Airbank odeslala za mne.

Výpovědní doba je 30 dnů (nebo měsíc? → nejsem si jista). S původním účtem můžete nakládat až do posledního dne. Jestli si na účet necháváte posílat výplatu, nezapomeňte včas dát nové číslo účtu zaměstnavateli.

Necháváte-li si na účet posílat důchod, může i to banka vyřídit za Vás, jenom podepíšete žádost o změnu účtu a banka odešle za Vás. V tomto případě může převod účtu trvat déle, protože záleží na tom, jak rychle zareaguje ČSSZ.

Všechno bez poplatků.

bruter*
hodnocení

0x

Přešel jsem od ČS k české FIO bance a vše zadarmo.Platby včetně dobíjení tel.dělám z domu na počítači a nákupy platím kartou a občas si vyberu peníze z bankomatu zadarmo.Služby perfekto.Převod důchodu jsem zajistil na účet u FIO přes úřad důch.zabezp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]