Prosim nekoho o zkusenosti s tim jak to chodi pri zruseni uctu a zalozeni noveho a prevodem? Chtela bych prejit do lepsi banky s pro me lepsimi poplatky. Jak dlouho to cca tak trva? Budu si moct mezitim vybrat nebo mam pocitat s tim, ze nebudu moct vybirat? Nejsem zrovna v dobre situaci a rada bych znala podrobnosti driv nez prijdu do banky.
Pokud něco stávající bance platíte, tak včera bylo pozdě. Jak se píše výše-založte si účet u nové banky a díky kodexu mobility banka převede trvalé příkazy atd. Jen musíte jednoduše spárovat sipo a inkaso s firmami, kam jdou peníze.
To záleží na podmínkách Vaší současné banky. Kdysi jsem též přecházela a má stará banka měla tří měsíční výpovědní lhůtu. Myslím, že tam byla ještě nějaká podmínka, že jsem v té době nesměla udělat už žádný pohyb a musel jsem si na úctě nechat peníze ve výši 3x měsíční poplatek za vedení účtu. Zeptejte se tedy na výpovědní podmínky ve staré bance a dle toho se zařiďte. Novou banku si samozřejmě můžete vybrat dle svého uvážení.
Já jsem v létě převáděla ERA účet do Airbank – malý účet. V Airbank jsem založila účet (nemusela jsem nic vložit), podepsala výpověď pro ERU, tu Airbank odeslala za mne.
Výpovědní doba je 30 dnů (nebo měsíc? → nejsem si jista). S původním účtem můžete nakládat až do posledního dne. Jestli si na účet necháváte posílat výplatu, nezapomeňte včas dát nové číslo účtu zaměstnavateli.
Necháváte-li si na účet posílat důchod, může i to banka vyřídit za Vás, jenom podepíšete žádost o změnu účtu a banka odešle za Vás. V tomto případě může převod účtu trvat déle, protože záleží na tom, jak rychle zareaguje ČSSZ.
Přešel jsem od ČS k české FIO bance a vše zadarmo.Platby včetně dobíjení tel.dělám z domu na počítači a nákupy platím kartou a občas si vyberu peníze z bankomatu zadarmo.Služby perfekto.Převod důchodu jsem zajistil na účet u FIO přes úřad důch.zabezp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.