Nejste přihlášen/a.
Jsme SVJ,máme 32 bytů,první rok máme přenos vodoměrů radiem. V součtu ale vychází rozdíl 34,5m3. Tak to musí někdo dál fixlovat,nebo jsou ty vodoměry špatné-proměřují. máme to od TECHEMU.
Součet náměru bytových vodoměrů vám nikdy nebude souhlasit se stavem patního vodoměru. Kolik procent činí ten proměrek? 9-10% je ještě normální.
22% je skutečně hodně. Příčin může být několik - únik vody mezi patním vodoměrem a budovou, některý poměrový vodoměr měří nesprávně, některý uživatel poškodil plombu a provedl zásah do vodoměru. Pokud máte informace o spotřebě ve všech bytech za několik posledních let (já je mám, může vám je poskytnout i správa nemovitosti), můžete vytipovat, ve kterém bytě došlo k výraznému poklesu spotřeby vody. Dále mohl udělat chybu pracovník, který převáděl naměřené údaje do počítače.
Ano,dokonce jen 2m3 .
To jsou důchodkyně bydlí každá sama,myjou se snad žínkou,nádobí nic ,jí z papíru,hlavně,že ušetří.Jedna má 2m3 a druhá 4m3. Ta první to určitě fixluje . má psa kterýmu myje packya sama se snad taky sprchuje,ale snaží se to oblbnout. Nechá si odtržený uzávěr teolé vody a ono ji to nepočítá.
Karlosi, hlavní měřák natočil 1609 kubíku a podružné 1574 kubíků?
Jaký je to procentuální rozdíl?
Já naházím údaje do tabulky, spočítá mí to rozdíl v procentech a koeficientem to přiště spravedlivě ke všem.
No, normovaná spotřeba je asi 150 litrů na osobu a den. Čili ty dva kubíky na dva dny pro čtyřčlennou domácnost. Ale třeba se u vás nemyjete, na záchod chodíte do lesa a pijete ze studánky.
Karlos, vždy mám rozdíl mezi hlavním vodoměrem a součtu bytových měřidel. Někdy více, jindy méně. Dělám to tak, že procentuálně dopočítám rozdíl do spotřeby každé domácnosti.
Rozdíl 22% je opravdu dost.
Karlosi, jako správce několika domů, bych volit asi častější kontrolní odečty. Třeba každý pátek v 19 hodin. Zapsat, hodnotit, kontrolovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.