Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěva Afriky, očkování

Od: romacombik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, plánuji cestu do Ugandy, kde je povinné očkování proti žluté zimnici. 1) Je možné si vakcínu objednat a píchnout jí obvoďákem nebo je nutné nějaké speciální centru, kde mi na nějaký spešl formulář/průkaz dají nějaké spešl razítko do spešl průkazu?...2) A ještě jedna otázka, je nutné očkování předkládat před žádostí o vízum?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Napsal bych to sem, ale tady máte vše přehledně. ockovacicentrum.cz/...

POkud máte možnost navštívit očkovací centrum, pak je to výhodnější tam, nemusíte čekat na naskladnění.

doplněno 14.01.17 17:42:

Samozřejmě že je to tam uvedeno. Musíte mít mezinárodní očkovací průkaz a to je většinou kontrolováno při vstupu do země. Nicméně podmínky se mohou v závislosti na nějaké lokákální situaci měnit a proto je vhodné kontaktovat ambasádu / konzulát dané země.

" který provede aplikaci vakcíny i nezbytný zápis do mezinárodního očkovacího průkazu.
Požadavky země na povinnost očkování žluté zimnice se mohou měnit na základě uvážení místních orgánů. Doporučujeme cestovatelům před cestou do cílové země ověření informací na příslušném konzulátu nebo velvyslanectví."

A na druhý dotaz jsem Vám odpověděl rovněž. Obvodní lékař může očkování provést, ale je to méně pohodlné, protože se musí látka objednávat, takže čekáte - není to běžný sortiment lékáren.

romacombi
hodnocení

Tuhle stránku jsem viděl. Není tam uvedeno, nač se ptám, teda, a) jak se absolvované očkování prokazuje b) ani zda je možné píchnout obvoďákem. Tam se jenom píše o specializovaném centru, což obvoďáka spíše neguje..

hodnocení

0x
Zkuste navštívit centrum cestovní medicíny při fakultních či městských nemocnicích.
Tam vám poradí s kde čím ohledně očkování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]