Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byvaly zamestnavatel oddaluje dolozeni dokume

Od: jyri* odpovědí: 5 změna:
Dobry den k 21.12.2016 jsem koncil v jedne firme kde jsem pri pracovnim pomeru rozbil platebni terminal cca zacatkem listopadu vse melo jit pres pojistku na blbost zamestnavatel zacal dodavat papiry pojistovne ktere to bylo nahlasene a v prosincove vyplate mi ztrhl celou castku jde mi o to ze pojistovna chce dolozit papir o tom ze zameestnavatel mel ten terminal v najmu od CSOB ale ten se k tomu furt nema jelikoz nejsem jeho zamestnanec uz tvrdi mi furt ze ho dodal ale vim ze ne jelikoz mam nastavene upozorneni na email jakmile tam doda nejaky dokument jak se muzu branit prosim dekuji predem za odpoved

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jjk*
hodnocení

0x

pohrozit že si budete stěžovat na inspektorátu bezpečnosti práce,na živnostenském úřadě

vanad1*
hodnocení

0x

Zkuste ČSOB samotnou. Pro strhnutí částku jste musel něco podepsat. Sami o sobě toto nemohou. Pokud nebudou chtít něco dokládat, tak to bude pro vás opravdu problém. Jedině soud by mohl něco nařídit. Jinak vůbec nikdo !

jyri*
hodnocení

Podepsal jsem konkretne jen to ze jsem to zpusobil tu skoda ja a ze souhlasim ze mi to strhnou z vyplaty celou castku ktera mi byla uz strzena jen cekam na ten papir az dolozi aby 90% z te castky mi zaslala pojistovna

iz*
hodnocení

0x

S kterou pojišťovnou jste uzavřel pojištění odpovědnosti (lidově "pojistku na blbost")? Na mne to působí jako "umělé" oddalování plnění ze strany pojišťovny.

ČSOB Vám nic doložit nemůže → jde o vztah mezi ní a Vaším bývalým zaměstnavatelem, nikoliv mezi ní a Vámi.

Pojišťovně by mělo stačit doložit uznání škody, písemnou dohodu, kterou jste se zaměstnavatelem uzavřel, a potvrzení o úhradě škody zaměstnavateli. Požadování dokladů ke smlouvě uzavřenou bývalým zaměstnavatelem s třetí stranou (ČSOB) od Vás podle mne není korektní.

Souhlasím s Vanad, že nařídit něco zaměstnavateli může pouze soud. Inspektorát práce se zabývá porušováním zákoníku práce, o které podle mne v tomto případě nejde, a živnostenský úřad se podobnými věcmi nezabývá.

jyri*
hodnocení

Pojistku na blbost mam u ceske pojistovny ale pul roku z5 sem resil taky udalost a taky chteli hromadu papiru jenze to jsem nebyl tak blbej jako ted to sem zamestnavatelovy nepodepsal papir o uznany skode dokud mi pojistovna nepotrvrdila ze ma veskere papiry ale uprimne vim ze to je ze strany zamestnavatele ze to zdrzuje hlavne on muj zamestnavatel byl bohuzel vzdy takovy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]