Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalý pobyt

Od: anonym* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den mám problém s trvalým bydlištěm. Bydleli jsme v rodinném domě kam jsme se nechali přihlásit na trvalý pobyt. Kvůli rodinným problémům jsem neměla čas si změnit občanku a mezitím jsem se odstěhovala kvůli práci na ubytovnu do jiného města. Po pár měsících jsem zjistila že se dům prodal a mě odhlásili z baráku. Takže ted mám ustřižený růžek na op ale nevím kam se přihlásit na ubytovně to nejde se přihlásit.Známá mi poradila se přihlásit na městský úřad tak nevím jestli to jde. Ale ten horší problém je že jsem k op dostala doklad o trvalém pobytu na ten barák ale ten jsem někde bohužel ztratila a ted nevím co mám dělat :( Budu moc ráda za každou radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

2x

Pokud máte od úřadu odstřižený rožek a zároveň Vám dali doklad o trvalém pobytu na ten barák,tak proč jste si hned nezažádala o nový OP? nebo jste si ho jen nevyzvedla? Jak píšete,tak dům je teď prodaný - to se bude momentální majitel divit,když se mu tam teď přihlásíte.Trvalý pobyt můžete mít zrušený,ale dopisy od soudu asi chodili právě na trv.pobyt toho baráku a Vy jste si nevyzvedávala.Pak budete pravděpodobně evidovaná na OÚ.Takže si udělejte čas a běžte na OÚ a ohlašovnu.S neplatným OP máte dost omezené možnosti,ale k různým jednáním stačí i pas,ale raději si to oběhněte a dejte do pořádku.

sebod*
hodnocení

0x

Nelze někoho odhlásit z trvalého pobytu a zároveň mu nepřiřadit nové trvalé bydliště. Podle mě jste přihlášena na obecním úřadě. Zkuste se pozeptat tam.

iz*
hodnocení

0x

Sama se na úřad přihlásit nemůžete. Zajděte si na úřad kvůli výměně OP, úřad Vám sám "přidělí" trvalý pobyt na úřadě v místě, kde jste měla naposledy hlášen trvalý pobyt.

Při výměně OP můžete do systému nahlásit doručovací adresu, abyste nemusela stále hlídat ohlašovnu úřadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]