Dobry vecer.. ve stredu jsem dobrala po 7 dnech dvoje abtibiotika kvuli zaludku.Dnes me od rana svedi jazyk, horni patro pali, v ustech bila krupicka, ta uz zmizla a taky jsem mela uplne nabehle a rude rty...jak cernoch) Myslite ze mohu vzit zodac? vim ze nejste lekari, ale treba jste to nekdo meli)
Alergie na antibiotika skutečně existují. Vezměte si takový fakt, že Penicilin je třeba založen na plísni téhož rodu; na plísně má alergii spousta lidí. S antibiotiky se to nemá přehánět; v podstatě se mají užívat jen v nevyhnutelných případech – jinak na Vás nebudou fungovat a zničíte si zažívání.
bukva
to ja vim, prave ze mam antb po nekolika letech a bylo to nutne, protoze mi na gastru zjistili helikobaktera a ten se da lecit kombinaci dvou tbl.proto asi ta reakce, zitra uz jdu na lymfu, ta myslim pomuze.bohuzel je patek vecer, jak jinak) , takze to nemuzu probrat s doktorem.proto me napadl ten zodac.. ale neni to nic akutniho.zkusim zitra v lekarne jeste.
Tezko rict zda jde u vas o alergii..Ja jsem brala ATB v detstvi a nedavno po 20 letech mi ho Dr.nasadil znova. 3.den me v noci zacaly svedit priserne chodidla, tak jsem nadavala na komara, ale rano mi od chodidel vys a.vys zacalo naskakovat co hodinu snad stovky pupinku, ktere neskutecne svedily, ze jsem se malem uskrabala.Byla jsem z toho naprosto vykulena a vydesena.Stoupalo mi to velmi rychle ke krku, kdy manzel prohlasil, ze vzhledem k tomu, ze je sobota, tak okamzite jedem na pohotovost.Tam mi hned neco pichli, dali lek na alergii, ktery hned zabral a hned mi vysadili Penicilin s tim, ze uz ho nesmim nikdy brat a mam to rikat vsem doktorum. Takto jsem mela alergii na ATB ja a nedokazu rict co se to deje u vas, ale prasek na alergii vam urcite neublizi..
Dobrý den, to bude spíše problém v tom, že vám antibiotika způsobila přemnožení kvasinek v ústech. Kdysi jsem toto zažila, byla s tím u lékaře, a doporučil mi ústní vodu parodontax. Zkuste jíst probiotika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.