Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je mi 62 roku dlouhodobě beru vitamíny vápník hořčík zinek premium vše je obsaženo v 1 tabletě. S tablety jsem celkově spokojen. Jaké máte názory na tyto doplnky vitamínu? Přírodní cestou v potravě podle mne není dostatek vitamínu aby to stačilo na zdravotní stav a problémy stím spojené. Děkuji.
Já bych Vám poradila jíst místo pilulí ořechy kešu a semena dýně. Sama jsem skoro celoživotně z nedostatku hořčíku trpěla strašnými nočními křečemi v nohou a musela každý večer polykat tablety hořčíku. Je to asi tři měsíce, nějak jsem narazila na článek týkající se ořechů všeobecně a dočetla se, že kešu ořechy mimo jiné, obsahují hodně hořčíku. A také ta semena z dýně. Objednala jsem si po kile. Přírodní nepražené, nesolené. Sama jsem si je opražila a každý den sním hrst těch ořechů. Netrvalo to ani týden a uvědomila jsem si, že už vůbec nemám noční křeče. Prostě to přestalo. Už bych bez těch oříšků nemohla být. Jednak jsou strašně dobré a opravdu fungují daleko lépe než ty pilule. Posílám odkaz na ta dýňová semena a najděte si povídání o kešu. Zkuste to, nenapsala bych to, kdybych si nebyla stoprocentně jistá. Já budu právě objednávat další a už objednávám větší množství najednou, protože se to vyplatí. Neplatím za poštovné. Napsala bych Vám i u koho je objednávám, ale nejste přihlášený, tudíž nefunguje vnitřní pošta a já tady nemohu dělat reklamu.
Dýňové semínko je výborná potravina s řadou cenných látek, která pomůže zabránit mnoha zdravotním potížím.
Dýňová semínka jsou prodávána bez tvrdého obalu, ve kterém jsou v dýni uložena, mají oříškově nasládlou chuť.
Obsahují velmi hodnotné tuky, esenciální mastné kyseliny skupin Omega 3 i Omega 6, aminokyseliny a proteiny. Mají mnoho zinku, hořčíku, vitamínů skupiny B, E, železo a mangan. Zmírňují stres, potlačují parazity v zažívacím traktu, mají protinádorový efekt. Snižují cholesterol, vysoký tlak a riziko infarktu. Obsahují přírodní hormonálně účinné látky zpomalující proces stárnutí. Pomáhají při zánětech močových cest a jsou vhodnou prevencí problémů s prostatou. Zároveň zlepšují stav vlasů a kvalitu nehtů.
Já mám názor ten že je to zbytečné vyhazování peněz. Lépe sníst denně 2 jablíčka a pokud jíme pestrou stravu-zelí,zeleninu ap. tak nač se ládovat umělotinama.Mi je 61, jím spousty ovoce a syrové zeleniny, celý život,mám je moc ráda. Zatím jsem zdravá,nemám ani vysoký tlak,žlučník ap. Prostě jsem fit. Pokud jsem nachlazená a to je málokdy tak se léčím slivovicí. Zatím mi to vychází.
Můj názor je ten, že pravidelnost není na místě, není to přirozené. Původně člověk přijímal vše z potravy, ale nikdy v tom nebyla žádná pravidelnost. Bylo to tak, že jedl to, co zrovna rostla v místě, kde žil a také, co zrovna v tu určitou dobu dozrávalo. Je fakt, že nám občas nějaký ten vitamín a minerál chybí, tak než žádný, tak občas umělý, v tabletce. Něco si kopím, využívám, někdy zapomenu a po určité době třeba zase něco jiného, o čem usoudím, že mám málo, třeba podle některých příznaků.
Hlavně hodně kupovat, je to vynikající pro výrobce, prodejce, zvláště hodnotím, nízká cena a snadná dostupnost.
Chemické vitaminy, najdeme v nich sladidla, barviva, koncentráty a.p., možno se též u některých předávkovat, mohou být některá toxická pro oči, játra a ledviny. Ale je to levný nekup to.
Vápník, hořčík a zinek nejsou vitamíny. Stejně jako u vitamínů u nich platí, že mnohem lepší než "umělé" doplňování formou tablet je tyto prvky získávat vhodnou stravou.
Můj názor na veškeré doplňky stravy je, že jsou to vyhozené peníze. Radši bych změnila skladbu potravy tak, abych nic doplňovat nepotřebovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.