Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datové schránky - více přístupů

Od: hella* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, můžete mi prosím poradit ohledně datové schránky? (Zdá se, že moje hlava se nějak ztrácí v přehršli informací zveřejněných na oficiálních stránkách "datoveschranky.info"). Malá firma (právnická osoba), ve které pracuji, má aktivovanou DS na její majitelku, ale já - jakožto její "pravá ruka" rovněž potřebuji přístup do této DS, otázka je, jak to máme udělat? Musíme žádat ministerstvo o extra přístup pro mě nebo to může udělat náš administrátor? A až ho budu mít, musím mít také elektronický podpis? Nebo ho musím mít už před žádostí o další přístup do naší DS? Mám v tom zkrátka "hokej", a to jsem si o sobě dosud myslela, že tak úplně hloupá nejsem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

1x

Dobrý den,

elektronický podpis s tímhle nesouvisí. Přístup pro Vás může zajistit (resp. požádat) oprávněná osoba (tedy statutární orgán), a to přímo v aplikaci, kde prohlíží datovou schránku. Je tam na to formulář.

ferda*
hodnocení

0x

Budete mít přístup pravděpodobně jako pověřená osoba - viz zákon 300/2008sb.

§ 10 Zpřístupnění datové schránky : (3) Na žádost osoby uvedené v § 8 odst. 1 až 4 nebo administrátora zašle ministerstvo přístupové údaje k datové schránce pověřené osobě do vlastních rukou, případně administrátorovi, jinak se zasílají osobě uvedené v § 8 odst. 1 až 4.

Čerpáno z : business.center.cz/...

schery*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]