Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na ucet

Od: ales007 odpovědí: 6 změna:

Dobry den, mam exekuci na bankovni ucet od VZP na castku 26 000,-.. Co jsem na uctu mel to mi vzali, ted mi prislo na ucet 11 000,-, ale opet mi celou castku blokli. Rozumim ze dluh musim splatit, ale prece mi na ucte museji nechat aspon nejake minimum ne?! . Timto lidi akorat dostavaji jeste do vetsiho pruseru, kazdy musi mesicne platit za telefon, najem, jidlo atd...a tim ze celou castku zabavy tak lidi dostava jeste do prekernejsi situace a do vetsich dluhu,, Neni to trosku nezakone? Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

To je věčný problém. Dochází totiž k tomu, že banka blokuje účet jako takový. Máte nárok jen na jednorázové vyplácení dvojnásobku životního minima. Exekuce pak už zabavuje veškeré zbývající peníze, včetně nových příchozích až do výše exekuce.

To, že Vám třebas již nějaké peníze za exekuci strhl přímo zaměstnavatel přitom banka neví. Nejsnazší je domluvit se u zaměstnavatele, aby Vám mzdu vyplácel v hotovosti nebo posílal na adresu složenkou.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud máte axekuci na účet tak do ní spadne vše, při exekuci na plat vám minimum zůstane, ale pravděpodobně došlá částka není plat.

zakon
hodnocení

0x

A není nezákonné nadělat dluhy a nesplácet? Že musíte zaplatit jídlo a nájem chápu, ale k čemu potřebujete telefon, internet? Napřed splaťte dluhy a pak si pořiďte něco na zábavu.

Pro "zákon". Jste velmi tvrdý. Neříkám že by bylo samozřejmé dělat dluhy a neplatit je, ale někdy se to stát může. Neznáte všechny okolnosti. Já bych tazateli radila najít někoho důvěryhodného a k tomu by si mohl nechat posílat peníze do doby, než se dostane z nejhoršího. Sama jsem to jednou pro svou kamarádku udělala. Měla podobný problém.

sebod*

zákon. Ne, není to nezákonné.

iz*

Nadělat dluhy s úmyslem nesplácet (nebo s vědomím, že je nebudu moci splácet) by soud mohl vyhodnotit jako úvěrový podvod.

Pokud ale někdo nemůže najít zaměstnání, sežene jen DPP s nízkou odměnou, z níž zaměstnavatel neodvádí zdravotní pojištění, je to podle mne jiná situace.

Telefon a internet řadě lidí neslouží jenom pro zábavu, obojí je potřeba např. při hledání zaměstnání, ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]