Dnes se mi stala velmi nepříjemná věc . Na z ledová tělem chodníku sem uklouzla a spadla . Kotník bolí na dotek, je otekly a nemohu do šlápnout na patu a trochu mi brní prsty . Muže se jednat o zlomeninu a nebo je to jenom narazene? Prikladam foto
Na jaře jsem měla něco podobného (bolelo to naprosto neuvěřitelně) – a byly to jen hodně natažené vazy, ne zlomenina. Určitě běžte k lékaři a na rentgen, protože s tím budete pěkných pár týdnu marodit (to v případě, že to jsou "jen" ty vazy).
Praskejte na pohotovost, i nyní, krom zlomeniny kůstek v kotníku nebo patě to mohou být natažené či zpřetrhané vazy. "Nejlehčí" variantou se jeví výron.
Tak jako tak se na to nesmí šlapat a nejspíš dostanete ortézu, možná sádru, podle závažnosti poranění.
Mluvím se svých zkušeností četných poranění, výronů a zlomenin kotníků.
nikol*
Mužů se zeptat když mate nějaké ty zkušenosti . Bolelo vás to více v klidu? Me otok už trochu zplaskl ale noha v klidu bolí a celá brni . Přidávám foto současného stavu
sebod*
Komu není rady, tomu není pomoci
martinaa*
Bolelo to stále, ale samozřejmě při pohybu více, v mém případě se na nohu vůbec nedalo došlápnout, ani s ortézou nebo sádrou, to bolelo jak čert. Už jste byla u lékaře?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.