Nejste přihlášen/a.
Hezký den, dnes se mi stalo v drogerii, že jsem si vybrala věc za 50 Kč, ale pokladní si řekla o 180 Kč. Vzala jsem účtenku a šla se nejdříve sama podívat, jaká cena u výrobku byla (jestli jsem se nespletla) Opravdu přímo u výrobku byla cena 50,- a vedle, kde nic nebylo byla 180,-
Prodavačka mi pak řekla, že lidi to tak přes den rozhážou. Ale tomu jsem moc nevěřila. Navíc za těch 50,- tam bylo víc kusů, ne jen ten jeden co jsem si vzala já.
Požadovala jsem vrácení peněz a taky mi je i dali. Můžu jako zákazník požadovat(mít právo) po prodavačce i tu špatnou cenu?
majsterjoe® : strana 9,kauf. číslo jedna od 5.1 - je to i na netu: cena 7,50,-. To se fakt obkecat nedá.Potom nevím za co se omlouvají a ptám se kde v kterém kraji,prodejně to bylo vyvěšeno ta omluva. akcniletakkaufland.cz/...
Přímý odkaz na stranu 9. Kauflandu se povedly hned dva "přehmaty": V letáku je cena za kilogram 7,50. V prodejně se omlouvyjí, že cena měla být za 100 g výrobku a přidali chybu další → 7,90...
O 7,50 × 7,90 se snad nikdo nedohadoval. Ale zajímalo by mne kolik zákazníků požadovalo kilo špekáčků za 7,50 nebo 7,90 ... (–:
Oprava: V prodejně se omlouvají ...
Pokud tam na tom lístku je přesná identifikace, pak ano - můžete požadovat zboží za danou levnější cenu... - u štítků už bývá velmi často i čárový kód. Když kupuji něco v akci, a když mi to připadne podezřele levné, pořádně se podívám na štítky a kódy. Např. akční Chocapic - dvě balení vedle sebe, to akční mělo jiný kód a já pak platil místo 70,- nějakých 125,- za kus - krát 8 ... to si člověk všimne, ale když je nákup za 4000,- ve dvou koších, to zjistíte až doma
Věřte nevěřte, prodavačka měla pravdu. Lidi si vemou jeden vyrobek do ruky a už ho nevrátí na to samé místo. Někteří zas nečtou cedulky a orientují se jen podle ceny a pak se u pokladny diví, že nestojí 20 Kč, ale 50. Proto je jistější kontrolovat i EAN výrobku s cedulkou. U nás se buď vrátí plná cena, nebo jen vyplatí cenový rozdíl.
...Můžu jako zákazník požadovat(mít právo) po prodavačce i tu špatnou cenu?
Požadovat to po prodavačce(pokladní) můžete,ale těžko vám to dá za jinou cenu než má na pokladně.Ceny a kódy do systému někdo zadává - většinou vedoucí nebo zástupce nebo určená osoba která za to odpovídá - takže kdyby měla na bloku 180 Kč a dala by vám to za 50 Kč,tak má hned manko 130 Kč a doplatí to ze svého.Pokladní za to nemůže ( a taky je zbytečné se na ni za to zlobit ) - obraťe se na vedoucího nebo zástupce a žádejte nápravu.
No centrálně možná u těch velkoobchodů Billák,Kauflanďák,Lídlák,Teskolák a pod. Brněnka a jiné menší prodejny to mají jinak.
Dcera kupovala v Tescu víno, u kterého bylo napsáno 100 Kč, prodavačka za něj chtěla 150, když se dcera ohradila, že je tam cena 100, tak se šli s ní podívat, prý je to omyl, ale to víno za 100 už jí prodali a pak si tam vymněnili cenovky. To nikoho nezajímá, že oni udělali chybu. Nejhorší na tom prý bylo, že za ní čekalo pár lidí a než se to vyřídilo tak začali reptat a dceři nadávat, že zdržuje.
Obchod se uzavírá tak, že akceptujete nabídku. Je-li v regále zboží (výrobek) určitého označení (kódu) a u něj uvedena cena (za kterou jej obchod nabízí), tak tím, že zboží vezmete a zaplatíte je obchod uzavřen - akceptovali jste nabídku. Pokud na pokladně požadují za toto zboží vyšší cenu, tak buď to neakceptujete (zboží nekoupíte, nezaplatíte), nebo budete požadovat aby vám zboží prodali za cenu, za kterou jej nabízí. Problémy obchodu typu zadávání cen do systemu pokladen apod. mě nezajímají. Taky na prodejnu můžete poslat ČOIku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.