Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na obtěžující volání?

Od: danca* odpovědí: 11 změna:

Kámošku někdo neustále prozvání,ve dne,večer,taky brzy ráno.Pořád stejné číslo.Da se to číslo nějak něčím zahltit?Slyšela jsem,že to jde nějak přes smsky.Poraďte díky.Na policii zatím jít nechci .

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

na chytrym telefonu si číslo uložíte a vypnete vyzvánění nebo v menu u uloženýho čísla je položka odmítnout výchozí hovor tu já odškrtnu a volající už si neškrtne ;)

albatros498022*
hodnocení

2x

Číslo se dá nastavit jako ignorované a je pokoj.

hodnocení

1x

Kamarádka asi ví, kdo volá. I kdyby dotyčného neznala, nespokojí se asi brzy s voláním, bude ji pronásledovat i naživo. Dotěrný, snažit se zaujmout, domluvit si schůzku. Pokud o něj slečna nemá zájem, číslo si může zablokovat. Dělám to tak s různými rádoby firmami, které se občas telefonem ptají: na čem spíte, z čeho jíte?...

Pokud dotyčný nepřestane, může ONA SAMA zajít na policii a nahlásit to jako nebezpečné pronásledování. Policie by měla zakročit. Nechávat si čísla i SMS, případně nahrávat hovory.

Jen se ptám - proč do toho strkáte nos Vy? Předpokládám, že kamarádka je dospělá a svéprávná, žádný pitomeček, takže nepotřebuje žádného svého tiskového mluvčího. Kdybyste zašla na policii Vy, jak píšete, rychle by Vás vyprovodili s tím, že má přijít ona sama. Nechápu tu Vaši touhu jednat za někoho druhého. Vám by se líbilo, kdybych třeba já šla na policii za Vás? Asi ne, že...;) Jaga.

Ví vůbec chudák kamarádka, že o tom píšete tady, že jste taková podnikavá? Možná by se jí nelíbilo ani to. Třeba si to chce vyřešit sama a nepotřebuje k tomu nějakého předřečníka. Vás přece žádné volání neobtěžuje...*ee*

balzerka

Něco podobného zažila moje známá. Řekla jsem jí, ať napíše na to číslo zprávu, že pokud toto obtěžování nepřestane, tak to předává policii. A chlap přestal. Jinak na internetu lze najít tzv. negativní čísla a jejich nebezpečnost. Nejčastěji případy, kdy Vám vnucují nějaký produkt, půjčku, operátora..

danca*

Po přečtení Vašeho příspěvku se taky ptám proč?Taky se pletete do věcí o kterých nic nevíte.Takže přezdívka jaga je asi na místěJinak všem ostatním díky za rady.

doplněno 11.01.17 19:23:

Pro paní jagu,až Vás kamaradka(jestli nějakou máte)poprosí o radu,tak ji s klidem řekněte ať si to vyřeší sama.

ppp
hodnocení

1x

proč to dělat jednoduše když to jde složitě, že...

prostě hovor přijměte a hned ukončete. Každý limit bezplatných volání na straně volajícího se jednou vyčerpá, ne?

mnd®
hodnocení

0x

danca:

Kámošku někdo neustále prozvání... ...Na policii zatím jít nechci .

Pokud někdo kámošku prozvání,tak nevím proč byste měla chodit Vy na policii.Číslo zablokovat v mobilu nebo přes operátora.Když se to číslo zadá do strýčka googla najde to něco ( kdo volá? ).

danca*
hodnocení

Na googlu nic,ale prozvonily jsme to číslo v práci a zjistily jsme,že je to pako od nás ze skladu,jelikož jsem to psala za ní,tak jsem zapoměla napsat množné číslo Nechceme.

mnd®

Výborně.Tak si teď na něj došlápněte ( nejlépe obě ) a rozhodně mu domluvte *bum* ať toho okamžitě nechá.

danca*
hodnocení

Kluci si nim určitě poradí.

damandys
hodnocení

0x
Proč dělat věci složitě? Mě obtěžoval jeden volající a já jsem to vůbec nezvedal. V noci jsem vypinal vyzvánění a byl klid. Přestalo ho to bavit a po týdnu už nezavolal ani jednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]