Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je nutné uvádět v životopisu poslední zaměstnání? Poslední zaměstnání trvalo měsíc a myslím si, že to nedělá dobrý obrázek mému životopisu. V současné době jsem na ůřadě práce a chystám se poslat životopis na práci která mne zaujala. Zajímá mne hlavně to, že když nastoupím do nového zaměstnání, zda po mne budou chtít nějáký papír z minulého zaměstnání a nebo jen z úřadu práce? Děkuji za odpověd.
Není však povinností zaměstnance dávat zápočtový list novému zaměstnavateli (byť se to běžně dělá).
Údaje, které zaměstnavatel potřebuje zjistit (např. povinné srážky, dobu nemoci v době posledního roku) lze doložit čestným prohlášením.
Však také spousta nových zaměstnanců dost dobře ani mít zápočtový list nemůže - např. studenti, bývalí podnikatelé nebo třeba zaměstnaneci, kteří už jeden pracovněprávní vztah mají a ten trvá.
Poslední zaměstnání byste uvést měla, protože stejně jako nyní při registraci na ÚP budete muset zaměstnavateli předat potvrzení o zaměstnání (dříve "zápočtový list") z předchozího zaměstnání.
Hlavně si dejte pozor na pravopisné chyby. Ůřad Vašemu životopisu udělá horší obrázek než jakékoliv zaměstnání. Totéž podle mne platí pro mezeru v životopise → kterékoliv zaměstnání je podle mne lepší než mezera.
Pozor hlavně na tu mezeru v životopise. Potenciální zaměstnavatel se bude ptát, co tam bylo, a nový zaměstnavatel bude chtít potvrzení o zaměstnání.
Mezera nevadí. Pokud nějaká krátkodobá práce ( pár týdnů ) svým zaměřením dost vybočovala, je lépe ji tam nepsat. A při inteligenci běžné personalistky lze předpokládat, že si toho ani nevšimne.
Dále vznikají velké mezery evidencí na ÚP. Co napsat tam a nelhat? Asi nic.
Pokud to, co dotyčný umí dokáže rozepsat na A4, tak to stačí. Zbytek už je do velké míry vůle Boží...
( Myslím, že je lépe, když většina lidí ani netuší jakou "logikou" některé profesionálky uchazeče vybírají...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.