Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohu podepsat daňové prohlášení u zaměstnavatele, kde pracuji normálně na HPP, když jinde jsem si vydělal týž rok na DPP dohromady asi 8.000 Kč nebo budu muset podat daňové přiznání? Předem děkuji.
Daňové přiznání si každý podává sám, u zaměstnavatele se podpisuje prohlášení k dani z příjmu.
Podepsal jste u zaměstnavatele s DPP prohlášení (odvedl zaměstnavatel daň zálohovou nebo srážkovou)? Šlo o souběh vedle hlavního zaměstnání?
Ano, jde o souběh zaměstnání. Pracoval jsem celý minulý rok u jednoho zaměstnavatele a stále zde pracuji na HPP, ten růžový papír (prohlášení o dani z příjmu) budu podepisovat u něj. U toho s DPP jsem nepodepisoval nic. Ale zajímá mě, jestli vůbec můžu podepsat u toho současného zaměstnavatele, kde jsem na HPP, ten růžový papír, když se jedná o souběh zaměstnání. Na druhou stranu, přivýdělek byl pouze na DPP a vydělal jsem si jen 8000 Kč. Díky
Pokud jste u DPP prohlášení nepodepsal, odvedl tento zaměstnavatel srážkovou daň, která je konečná, nikam se dál neuvádí.
Klidně můžete u hlavního zaměstnavatele prohlášení podepsat a požádat jej o roční zúčtování daně z příjmu. Daňové přiznání podávat nemusíte.
Povinnost podat daňové přiznání nezávisí na výši vedlejšího příjmu, ale na tom, jestli byla souběžně odváděna zálohová daň. U Vás zálohovou daň odváděl jenom hlavní zaměstnavatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.