Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové prohlášení - 2 zaměstnavatelé?

Od: kiko odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mohu podepsat daňové prohlášení u zaměstnavatele, kde pracuji normálně na HPP, když jinde jsem si vydělal týž rok na DPP dohromady asi 8.000 Kč nebo budu muset podat daňové přiznání? Předem děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Daňové přiznání si každý podává sám, u zaměstnavatele se podpisuje prohlášení k dani z příjmu.

Podepsal jste u zaměstnavatele s DPP prohlášení (odvedl zaměstnavatel daň zálohovou nebo srážkovou)? Šlo o souběh vedle hlavního zaměstnání?

kiko
hodnocení

Ano, jde o souběh zaměstnání. Pracoval jsem celý minulý rok u jednoho zaměstnavatele a stále zde pracuji na HPP, ten růžový papír (prohlášení o dani z příjmu) budu podepisovat u něj. U toho s DPP jsem nepodepisoval nic. Ale zajímá mě, jestli vůbec můžu podepsat u toho současného zaměstnavatele, kde jsem na HPP, ten růžový papír, když se jedná o souběh zaměstnání. Na druhou stranu, přivýdělek byl pouze na DPP a vydělal jsem si jen 8000 Kč. Díky

iz*

Pokud jste u DPP prohlášení nepodepsal, odvedl tento zaměstnavatel srážkovou daň, která je konečná, nikam se dál neuvádí.

Klidně můžete u hlavního zaměstnavatele prohlášení podepsat a požádat jej o roční zúčtování daně z příjmu. Daňové přiznání podávat nemusíte.

Povinnost podat daňové přiznání nezávisí na výši vedlejšího příjmu, ale na tom, jestli byla souběžně odváděna zálohová daň. U Vás zálohovou daň odváděl jenom hlavní zaměstnavatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]