Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štítné nad Vlárou

Od: bolevec® odpovědí: 6 změna:

Vážení rádcové,

proč se všude píše Štítné nad Vláří? Když řeka je Vlára a ne Vlář? Zlobí mi to!

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

´Je to jméno obce jako takové a pochází z doby, kdy se Vlára původně jmenovala Vlář. Tolik z historie obce.

hodnocení

0x

Mě zase zlobí, když semluví o okolí Ústí nad Orlicí jako o orlickoústecku - proč to není ústeckoorlicko?

ctenar*

Protože kdyby to bylo napsané jako přídavné jméno, tak je to Orlické Ústí (tedy to město Ústí, které leží na řece Orlici) a ne Ústecká Orlice (řeka Orlice je jen jedna a město Ústí nemá nějakou svoji jinou vlastní).

Stejně tak Královéhradecko apod.

ctenar*
hodnocení

0x

V životě jsem o tomto městečku neslyšel, tak jsem se musel podívat, kde to vlastně je. Myslím, že bych si někdy rád udělal výlet do toho Vlárského průsmyku (podobné vysvětlení "proč"má i slovenská Wikipedie).

hodnocení

0x

Když už jste takový ,,češtin´´ ta se píše ,, Zlobí mě to´´, nikoliv ,,Zlobí mi to´´

Ale na druhou stranu - musí to být strašně príma, mít takovéto starosti ... *smich*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Máte tam chybu. Správné má být Štítná nad Vláří.... a ne Štítné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]