Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelova známá, co proti mě stále má?

Od: pineta odpovědí: 18 změna:

Přítel zná jednu známou, dříve chodil vypomáhat k nim do firmy. A odtuď se také znají. . Ona po něm vyjela . Sám mi to řekl, ale nenechal se. Nešlo, ale nějaké sexuální narážky jen nějaké nabalovací řeči. Přítel jí řekl že má mě . Jsme s přítelem hodně roků. Po té si našla nějakého vcelku fajnového chlapa a vdávala se s břichem. V práci má na růžích ustláno, bych řekla za dva roky ve firmě se stala finanční ředitelkou a je tam dosud. Moc hezká není. Občas když jdem k nim na návštěvu ona si mě nevšímá jen mého přítele. To mi vadí . Zahraňuje to její manžel ten je v pohodě. Vycítila jsem i že se mu líbím. Takže se s ním dá normálně mluvit. Ona se nás stále když tam jdeme ptá kdy budem mít děti apod. tato otázka mě již obtěžuje. I když jí odpovím že děti ještě nehceme. Pak řekla že bychom si měli pořídit děti aspoň by se u nás něco dělo. Dále ona dělá docela nebezpečný sport a chtěla aby to začal dělat i přítel, ale on stejně kvůli zdravotním problémům nemůže. To jsem jí říkala a ona mi řekla ať nemluvím za něj. nakonec dala pokoj když její známá řekla, že lidé co měli tyto zdravotní problémy to dělat nemohou. Jednou řekla příteli, že jsou i lepší než já a že jestli by chtěl nějakou na reprezentaci tak ,že by o nějaké věděla. Přítel mě opravdu na nějakou reprezentaci nemá nechápu jak si vůbec může něco takového dovolit říct . Tohle opravdu nikomu neřekla. Prosím vás co mám dělat? a proč mi tohle dělá? A jak se mám zachovat, vážně mě tohle vadí. poradí někdo.?Za chyby se omlouvám. Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

6x

Promiňte mi ten výraz, ale jste prostě naivní tupounek. Já Vám to vysvětlím polopaticky :)

Tak kolegyně chce ojet od Vašeho přítele a Vy jí v tom překážíte. Její manžel jí dělá doma hodného blba, který neodmlouvá a snaží se zachraňovat situaci ve společnosti. Kolegyně si z něj nic moc nedělá a po pár panácích by se Vašemu drahému vrhla po rozkroku bez ohledu na Vás nebo svého manžela.

Řešení? Přerušit s touhle rodinkou jakékoliv styky a žít si vlastní život. Jo a Váš přítel by měl tý kolegyni říct, že má chronickou kapavku, syfilis a filcky...

Chápeme?

pineta
hodnocení

Nemusíte ze mě dělat idiota. Já to vím . Jen jsem chtěla slyšet názory z druhé strany. Popřípadě zda má někdo podobné zkušenosti.

Ona ať si říká a dělá co chce, ale do vašeho vztahu jí nic není. Ať nestrká nos kam nemá. To by jí měl říci Váš přítel a odkázat jí do patřičných mezí. Pokud to není schopen udělat on, udělejte to Vy až k tomu budete mít příležitost. Nenechte si nikým srážet sebevědomí! Dovolí si k Vám jen tolik, kolik si necháte Vy sama líbit!

23

Jezevče, jmenovane nemoci neodradi lačnou rozhoďnožku, daji se vylečit a navic by dehonestovaly vztah tazatelky *jasne*

Nejlepší obranou je takovou babu patřičným jmenem oslovovat.

jvdx
hodnocení

1x
Tak se s ní nestykejte, nikdo vás přeci nenutí.

repkin*
hodnocení

0x
Žârlí na vás, být přítelem, tak jí něco řeknu nebo se s ní přestanu bavit. Přítel nemá na to najít si někoho reprezentativního nebo nechce? Nějak jsem to z toho pochopil, jako že na to nemá. Jestli to chápu dobře tak pokud se vám nelíbí že tak o něm mluví ona tak proč to děláte vy.

Já jsem z toho pochopila, že tazatelčin přítel je povznesen nad to, aby měl partnerku "na reprezentaci". A tak by to snad v normálním vztahu mělo být, ne? ;) Neznamená to přece, že je ošklivá (ani nic podobného). .

K tazatelce: i jiní vám už psali, abyste se s nimi jednoduše přestali stýkat, a to je také jediné správné řešení.

doplněno 09.01.17 17:30:

A promluvit si s ním o tom? Všiml si jejího chování?

doplněno 09.01.17 17:42:

Mě to právě napadlo, že si toho dost možná ani nevšiml. Zkuste mu to jemně a zřetelně vysvětlit s tím, že ta známá se vás snaží očerňovat za účelem nabourání vašeho vztahu.

pineta
hodnocení

však já se ní poslední dobou vůbec nevídám, ale vadí mě, že když přítel s ní má občas nárazově nějaký kšeft tak , že se vidí a zas třeba o mě řekne něco nepěkného a tím schazuje náš vztah. To mě vadí. A ani nevím jak na to přítel reaguje když tam nejsem.

iz*

Známá Vašeho přítele Váš vztah shodit nemůže ať by říkala, co by říkala. (To byste mohli jenom Vy dva.) Proč se s ní vůbec bavíte (míním oba) a proč Vy, Pineto, vůbec ztrácíte čas přemýšlením o ní?

Důležitý je Váš přítel a Váš vztah. Nikoliv to, co o Vašem příteli, o Vás nebo o Vašem vztahu někdo řekne. Pusťte to z hlavy, vůbec na ni nemyslete.

pineta
hodnocení

Já vím máte pravdu, ale lehce se to řekne než udělá. Vadí mě , že proti mě něco má, přitom jsem jí nic neudělala. A také mě vadí, že říká takové věci mému příteli. A on, že jí třeba nic neřekne. Vám by to nevadilo? Být na mém místě?

iz*

V předchozí odpovědi mi vypadla část věty. Chtěla jsem napsat: Přestat se s ní stýkat a pustit ji z hlavy. Není Váš problém, co si o Vás právě ona myslí, ani to, o čem se s ní Váš přítel baví, nebo co jí říká.

Spousta lidí proti Vám bude něco mít, aniž byste jim něco udělala. Nikdo se nezavděčí všem. A pokud Vám vadí právě ona → proč se s ní vlastně stýkáte?

Ne. Nevadilo by mi to. Nějaká "nespokojená známá" mého partnera by mne nemohla rozházet. Vím, proč jsem si svého partnera vybrala, vím, že mu můžu důvěřovat, ...

Na mne to působí dojmem, že si moc nevěříte. A co vidím jako větší problém → že nedůvěřujete ani svému příteli. Bez důvěry nemůže žádný vztah dlouhodobě fungovat.

pineta
hodnocení

Podle mě si jejího chování nevšiml asi mu to příjde normální . Však některým chlapům tohle jen tak nedocvakne. To mě také trápí. Něco jsem už nakousla a také mu řekla, ale nevím co si z toho vzal . Nějak se netvářil. Můžu to zkusit ještě jednou, až bude vhodnější doba.

iz*

NIkdy nic "nenakusujte", vždycky jednejte a vajydřujte se na rovinu, přímo. Naznačování je k ničemu, nikdy z něj není jasné, oč Vám jde.

Jestli si Váš přítel jejího chování nevšiml, bude to nejspíš proto, že mu nepřikládá žádnou důležitost (pro něj jste důležitá Vy, nikoluv ona). Není to samo o sobě důvodem, proč se tím přestat "zaměstnávat"?

Obávám se, že až "vyřešíte" tuto známou, objeví se další, která Vám bude vadit z podobných důvodů. Zkuste radší zapracovat na svém sebevědomí.

doplněno 10.01.17 23:55:

Oprava:

...vyjadřujte... [že mi to vyjadřování jde, že? (((–:]

pineta
hodnocení

Máte pravdu. Zkusím to, ale bojím se, že nepochodím. Pak už nevím co jiného dělat.

Musíte na to jít diplomaticky. ;) Říct mu to především klidně (ať nebudíte dojem "stíhačky"), ale zároveň zdůraznit, že vám na něm opravdu záleží a mrzí vás, když slyšíte, jak o vás poslouchá nepravdivé řeči. Hlavně mu nedělejte přílišné výčitky (nejlépe žádné), aby z toho ještě nebyl mezi vámi zbytečný spor - on si to zřejmě opravdu neuvědomuje, a potom by se ještě mohl urazit, jak o něm přemýšlíte. Prostě se domluvte na nastavení nového režimu (co se týče kontaktů s těmi dvěma).

martinaa*
hodnocení

0x
Ja predevsim zasnu, ze k nim chodite na navstevu. Ta druha by rada zaujala Vase misto, a navstevickama ji tak akorat jdete na ruku. Pokud na to mate koule, na navsteve se naprimo hlasite zeptejte, proc delala vasemu priteli sexualni navrhy a co svym chovanim sleduje, ze vam to prijde trapne.
Jak se zda, tak koule zatim chybi i vasemu priteli. Proc ji neodkaze do patricnych mezi? Je na ni snad existencne zavisly? Ani se vas nezastane, kdyz pi vas pani vyjede...

klus
hodnocení

0x

NIkdo z vás idiota nedělá, ale i mně po přečtení dotazu napadlo, že to píše puberťačka. Vy jako dospělá si neumíte s přítelem a známou udělat jasno? Jak se tváří přítel na podobné narážky když nejste přítomna , nevíte. Jen mu něco naznačujete atd.

Mužskýmu nestačí naznačovat, musíte narovinu říci, co vám vadí, proč se vás nezastane atd. Pak budete moudřejší.

hodnocení

0x

Nic bych s ní osobně neřešila, přerušila bych s ní styky a partnerovi polopaticky vysvětlila, jak to takové ženy s muži praktikují, vysvětlit každé rejpnutí, každou situaci, kdy Vás přezírá, uráží, ponižuje a zeptala bych se ho, jak to on bude řešit, jak hodlá reagovat. Podle odpovědi, bych ho navigovala slovně dál, co zabere a co se patří, protože chlapi, obzvláště mladí jsou v těchto ženských intrikách nezkušení a jen někteří je umí rozeznat. Mužské jednání je totiž úplně jiné, jednoznačné, bez rafinovanosti a všimnout si ženské taktiky, ho musíte teprve naučit. Taky jsem si tím v mládí několikrát prošla, ale nakonec se to manžel naučil rozeznávat sám. Chlap musí být ve střehu, aby si všiml, proto je dobré, když si toho nevšimne sám, ho na to párkrát upozornit, tam kde se to už stalo, aby si tu situaci příště ohlídal. Chlapi často ani nerozeznají, co je žert a co už se za "rádoby žertem" skrývá za maskovanou jedovatost v ženském jednání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]