Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem pod manpowerem těhotná

Od: alena* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den pracuji pod manpowrem ve škodovce 8. měcíc a jsem ve 3. měsíci těhotná, na chráněnky nemám nárok, tak jsem si zašla k doktorovi pro potvrzení o osvobození z noční, mám toho už ted dost docela se bojím aby nebyl nějaký problém, dělám na M13, na dveřích-spouštěče, neumím si představit , že tu budu dělat s břichem a práci v taktu, má vůbec člověk pod agenturou právo dostat lehčí práci.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

foodlover
hodnocení

0x

Pokud se jedná o sedavou práci, tak si myslím, že ok, pokud ale o fyzicky náročnou, na nohou, nebo někde něco tahat, tak v žádným případě, to může plodu ublížit.

mikyna
hodnocení

0x

Ano,zaměstnavatel Vám musí přidělit práci odpovídající vašemu stavu.Některým stačí jen o těhotenství říct,ale chtělo by to potvrzení od doktora pro zaměstnavatele.Je dobré o tom informovat hlavně v kanclu,vaše vedoucí,protože ti Vám přidělují práci.Manpower jen vyplácí mzdu.

iz*
hodnocení

0x

Nerozumím větě "na chráněnky nemám nárok".

Podle zákona mají agenturní zaměstnanci stejná práva jako kmenoví zaměstnanci, ale ve skutečnosti tomu tak poměrně často není. Zákoník práce i další předpisy porušují jak agentury, tak zaměstnavatelé, k nimž agentury zaměstnance vysílají.

Vykonáváte-li práci, kterou těhotné ženy vykonávat nesmějí, máte samozřejmě nárok na převedení na jinou práci. A pokud byste v této práci dosahovala nižších výdělků, měla byste nárok na vyrovnávací příspěvek (dávka nemocenského pojištění).

Otázkou je, jestli si Vás Škodovka dále ponechá a jak máte sjednanou pracovní smlouvu s Manpowerem. V případě agenturních zaměstnanců, kteří často bývají zaměstnáni na dobu přidělení k dalšímu zaměstnavateli, je bohužel možné a snadné (záleží na přesném znění pracovní smlouvy) zaměstnání ukončit bez ohledu na nemoc, těhotenství apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]