Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrozovani na internetu

Od: lenlen odpovědí: 9 změna:
Dobry den,
abych si procvicila anglictinu, zacala jsem si psat s nejakyma lidmi, co umi psat anglicky. S jednim jsem si psala dlouho o ruznych vecech a chtel po me fotku tvare, aby vedel, s kym si pise, tak jsem mu ji poskytnula. Byl z Albanie. Chtela jsem si s nim procvicovat jen jazyk, a on nahle zacal chtit ode me i nahe fotky a tak. Takze jsem to razne odmitla a ukoncila jsem to, ale on mi stihl vyhrozovat, ze moje fotky vystavi na internetu... Me to proste vydesilo, prece mi tim nemuze nijak uskodit, ne? Nezna moje jmeno a je z Albanie a ma moji jedinou fotku fotku tvare za kterou se nemam stydet. Cim by me mohl ohrozit?
Dekuju za odpovedi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Ohrozit těžko... Jde o phishing - obesílá takhle co nejvíc bab a zkouší která mu ty fotky pošle. Přestaň komunikovat, na svoje stránky mu dej ban, půjde jinam za lehčí kořistí.

Vůbec nemusí být z Albánie.

sufurky
hodnocení

2x
Nemůže tě ničím ohrozit. Jen snad zveřejněním tvých (osobních) údajů, tedy pokud jsi mu je poskytla. Pokud ti posílal různé odkazy na stránky nebo dokonce aby sis stáhla nějaké soubory, tak tě mohl špehovat-s kým si co píšeš, zda někam posíláš svoje fotky... Ale jinak nic.
Pokud bys mu ty nahé fotky poslala, jen by to bylo ještě horší, vyžadoval by po tobě další a odvážnější pod výhružkou, že to dá na internet. Takže konverzaci s ním ihned skonči, měla bys s tím jenom problémy.

hodnocení

0x

pokud s vaší fotkou neudělá nákou nahatou fotomontáž tak ničim

koray
hodnocení

0x

Pokud nezná tvoje jméno nebo kde přesně bydlíš, tak tě ničím neohrozí. Fotka bez osobní identifikace zneužít vlastně nejde...Jak někdo může po někom vyžadovat nahé fotky. Co je toto za drzost, která se tak rozmáhá. Stop už prosím s tím přemodernizovaným free světem, už je mi z toho na zvratno.

rqwope*
hodnocení

0x

Přes jaké to bylo stránky?

lenlen
hodnocení

Dekuju vsem za odpovedi. Jednalo se o stranku chatiw.cz. vytipovala jsem si tam lidi, kteri mi byli sympaticti a pridala jsem si je na skype, kde mam falesne jmeno a nemam tam zadne idenfikacni informace. On sam mi poslal dve fotky, takze jeho podobu znam taky. Ptal se me na mesto, a ja mu rekla mesto v CR, ale falesne, protoze jsem byla neduveriva. Nikdy jsem mu nerekla jmeno, nikdy mi neposlal zadne stranky. Zdal se byt v poradku, pak nahle se zblaznil a chtel moje nahe fotky, rekla jsem mu ne a on zacal strasne nadavat na me, na slovansky narod... A pak napsal tu vetu, ze zverejni me fotky a me to proste vydesilo. Tak dekuju za ujisteni, ze mi nemuze ublizit. Dekuju!
doplněno 09.01.17 14:27: * chatiw.com
iz*

Podle mne je celkem jedno, že o Vás nemá žádné údaje. Pokud z fotek udělá nějaké koláže a někde je zveřejní, mohou na takto "upravené" fotky narazit Vaši příbuzní, přátelé, známí, ...

Zásada je nikomu (tím myslím vůbec nikomu – ani lidem, které dobře znáte) žádné fotky neposílat. Vzpomeňte si např. na zveřejňování fotek dívek jejich bývalými partnery...

Teď už s tím Albáncem nic neuděláte, ale do budoucna nikomu své fotky neposílejte ani e-mailem, na mobil, ...

mrgandy*

To zase tak nemůžete brát. Dnešní trend se vyvíjí úplně opačným směrem. Nikomu neposílat fotky, to je názor "sto let za opicema". Dnes má každý facebook, kde fotky sdílí a proč taky ne? Společnost se vývíjí a s ní i tyhle přehnané obavy o sdílení svých fotografií. Nebo taky LinkedIn. Já bych to vůbec neřešil... Graficky to upravit tak, aby to nebylo poznat není nic jednoduchého. Normálně si ho smázněte a kašlat na něj ;)...

cechacek*
hodnocení

0x

Možná je Albánec možná není

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]