Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte. Je sobota večer a zjistila jsem, že mám obnažený zubní krček a bolí to. Co použít akutně? Jaká pasta je dobrá? Bojím si i vyčistit zuby. Jinak k zubaři jdu až za měsíc.
Správně ti poradií zubní lékař, podle toho, co uvidí v tvojí puse.
Mně například doporučili nejměkší zubní kartáček prodávaný v lékárně. Tento kartáček nejpozději po třech měsících přestat používat a zakoupit nový.
S takovým kartáčkem se musíš naučit netlačit na zuby a čistit zuby mírným kroužením delší dobu. Měkkými štětinami zároveň dochází k masáži dásní.
K zubaři zajdi pro krátkou radu co nejdříve a za měsíc už můžeš přijít na kontrolu. Tam ti zubař řekne jestli se to lepší nebo co máš dělat jinak.
To je paradox. U zubaře jsem ve středu byla. A na vrtání až za měsíc mám jít. Do té doby mě zuby moc nebolely. Ale jak mi doktorka řekla, že se dvěma zuby bude za měsíc něco dělat, tak to začalo bolet. Dřív to bylo lepší. Vrtaly se zuby hned. Nyní se musí ještě pacient objednávat a čekat.
To všechno, co všichni píšete, to jsem se zájmem přečetla, protože mám, s přibývajícím věkem, stejné problémy. Ale musím vám říci, že to všechno je pro ztlumení nebo odstranění bolesti. Ale zatáhnout dásně přes krčky zubů, to nejde. A nejspíše ani není způsob, jak toho dosáhnout.
Elektrický kartáček je bezva, používám ho už víc jak 10 let. Abrazivní pasty nepoužívám vůbec. Bede to věkem. Je to smutný případ
Nj, otázka totiž zní, co použít akutně ... jinak opravdu těžká rada. Odhalené krčky nejspíš vznikají "zuřivým" drhnutím zubů tvrdými kartáčky (které se před lety propagovaly !, hrůza), dnes naštěstí jsou v kurzu zase ty jemné. Nejlepší je podle mně kartáček elektrický, je tady k tomu diskuze. A taky prohlížet regály a zkoušet pasty a gely, protože člověk nikdy neví. Např. Sensodyne Repair opravdu uklidní a možná tím i prispěje k regeneraci. Nebo nová Elmex Profesionální ochrana zubní skloviny, stojí za vyzkoušení. Nemusí to být zrovna celé nové zuby, ale když pomůže, aby nebolely a krčky se nešířily tak rychle, i to je fajn
.
Správně nemám používat pastu s fluorem, fluoridem. Ale je skoro ve všech pastách. Mám na něj alergii. Nakonec jsem koupila Elmex gel. Jednou týdně si tím vyčistím zuby. A sehnala jsem bez fluoridů pastu President. Uvidím, jak pomůže. Předtím jsem používala Promise pastu s hřebíčkem.
Jj, v těch pastách ten fluorid je, v různých formacích, ale Herbadent obsahuje jen a jen bylinky a opravdu pomáhá, za zkoušku nic nedáte . Přesto, že je tmavě zbarvený, zuby nezabarví.
Ten tam měli taky a váhala jsem. Nakonec jsem koupila ten Elmex gel, protože příbuzní Elmex používají. Jednou týdně snad neuškodí. To se mi líbí, že jen jednou týdně stačí použít. Ale dík za tip.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.