Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pro svého budoucího zaměstnavatele musím mít očkování proti žloutence, ale já se očkovat nechci nechat, na druhou stranu o zaměstnání nechci přijit, mám nějakou šanci?
Děkuju V.
a z jakého duvodu se nechcete očkovat?...také trpíte tou chorobnou naivní moderní představou, že to nepotřebujete a je to k ničemu?
Asi budete pracovat v rizikovém prostředí. Jaká je možnost nákazy, pokud budete pracovat v infekčním prostředí? Zřejmě velká. Potom jsou na to předpisy, které musí zaměstnavatel dodržet. A vy máte smolíka, nebudete splňovat předpisy. Dnešní jehličky se používají tak malé, že vpich ani neucítíte. Možná přijde doba, kdy budete tak nemocná, že se aplikaci látek do těla pomocí jehel nebude moci bránit, nebo naopak, budete vyžadovat pro své uzdravení, či zmírnění bolesti.
Takže méně hysterie, ale více zdravého rozumu a ovládání se.
No jsou tři dávky, já kdysu absolvovala první z nich, je docela možný, že mám protilátky i bez dvou zbývajících. Jenže ke svojí obvodní lékařce to mám hodně daleko, takže je možný, že by mi vzorek nabral smluvní lékař nového zaměstnavatele a proti látky zjistil on, místo mojí obvoďačky?
Já se taky nechci očkovat, a nebojím se jehel, ani nejsem alergik. Prostě nesouhlasím. To by mne čekalo, kdybych musela do nějakého zařízení pro seniory. Tam trvají na očkování proti chřipce. To mne budou muset odchytit, jak lovnou zvěř. Nebývám nemocná, mám svoje metody. Nejde jen o samotnou vakcínu, ale i její nosnou látku. A o princip.
Z prvního příspěvku jsem odhadoval, že jsi chlap.
Pak jsem si po pár hodinách přečetl, že jsi žena.
Takže se asi bojíš jehel a pavouků? A co z toho je horší?
Ty se ucházíš o nějakou práci, ale přitom nechceš přistoupit na podmínky, které má zaměstnavatel. To je zvláštní. Buď tu práci chceš a nebo si budeš muset najít jinou práci, kde takové požadavky nebudou.
Žloutenka je infekční onemocnění, takže když dostaneš očkování v ceně 1000Kč a jsi chráněná, tak je to pro zaměstnavatele i pro tebe i pro zdravotnictví výhodnější, než náročná léčba tebe a všech které jsi mohla nakazit.
Rozhodnutí je na tobě. Ty si musíš porovnat klady a zápory.
Tady ty strachy v lidech mi připadají jako daň za pokrok ve zdravotní péči. Čím větší možnost výběru, tím větší problémy s rozhodováním. Buď rádá ze ses narodila v Evropě a ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.