Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarád ubližuje lidem

Od: martinin odpovědí: 15 změna:

Ahoj. Kamarád se před čtyřma měsícema rozešel s holkou (byli spolem 2,5 roku). A od té doby měl nespočet "vztahů". Ze začátku jsem nebyl proti... je free, tak proč by si zase pořádně neužil. Ale začal teď být i zlý. Není týden, kdyby nedostal do postele nějakou holku, slečnu... ne-li paní. Nikdy takový nebyl.

S jednou měl pletky necelý měsíc a já tu slečnu znám. Po tom co ona ho načapala s jinou a pak v baru ho viděla s další, automaticky šla za mnou, protože mám k němu nejblíž. Tak jsem jí řekl ať si s ním promluví, že myslela, že je to něco víc. On nešetřil slovama a prý jí i postrčil (to mi říkala ona) a když jsem vyslechl mého kamaráda, tak o ní mluvil jako ště*ce, ku*vě, dě*vce a tak dále. Takhle vlastně mluví o všech. Ukazovala mi i co jí psal před tím, že se do ní zamiloval a takový řečičky, ale během té doby co byli spolem v kontaktu... už měl za sebou 3 nezávazný úlety. Nechci tu řešit hovadinky typu co si psali a tak. Ale ptám se (třeba tu bude někdo kdo tohle období taky zažil a pomůže mi ho pochopit). Jako kdyby se chtěl pomstít opačnému pohlaví. Nabalí si nějakou, slíbí hory doly, párkrát si s ní užije a pak odhodí a pošpiní.

Jako je to jeho život ať si dělá co chce, ale je mi líto těch holek a třeba v sobě něco potlačuje a řeší to takhle. Rád bych mu pomohl. A na otázku: Kámo je vše v pohodě? Odpoví ano. A nebo proč to děláš? Co dělám? Nemůžu myslet někdy na sebe? Je to marný.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Martine, pokusil jste se a ničeho jste nedosáhnul. Z druhé strany je pravdou, když se dívky dají přemluvit "loudilem" velmi snadno a rychle, nemohou se divit takovým pojmenováním. Ikdybyste je varoval, neuvěří vám. Je to jejich tělo, jejich srdce, jejich život. Poučí se, že takto rozhodně ne! *hej* A vy? Když se kamarád změnil v něco, co se vám nelíbí a vy jste mu to řekl, pomalu z toho kamarádství couvejte. Nic už nevysvětlujte, protože už víte, že je to pouze "hrách házený na stěnu". Couvejte a hledejte si někoho, kdo vám bude dobrým kamarádem, za kterého se nebudete muset stydět. A s nikým o něm už nemluvte, nepomlouvejte ho. Ani s kluky, ani s dívkami.

dylin
hodnocení

1x
A co s tim chces delat ty? Budes k nemu chodit spat do postele, aby se tam nikdo uz nevesel? Ty zeny se chovaji uplne stejne jako tvuj kamos... Pujdes jim vycinit? Detem se taky rika, at nesahaj na kamna nebo se spali... A co udelaj? Tak vidis...

hodnocení

1x
Podle mě nechová o nic hůř než mnoho kluků. Prostě si užívá a střídá to. Tohle bývá hodně časté po nějakém dlouhém vztahu.
Být vámi, vykašlu se na ten váš ochranářský postoj, protože stejně nemáte síly na to ochránit všechny holky světa a krom toho, holka by měla být už dost chytrá, aby nenaletěla na krásné řečičky, pokud ne, tak naletí dalšímu tak nebo tak.

figurek*
hodnocení

1x

Možná že znáš divadelní postavu Don Juan. Chlap, který je posedlý sexem, ale pokaždé s jinou a když se na něj některá začne moc vázat, tak ji natvrdo odkopne. Otázka je, cože ten chlap vlastně u všech těch svých milenek hledá. Že by lásku? No ten zrovna. Vůbec neví co láska je a nikdy to vědět nebude. No a vypadá to, že ten tvůj kamarád je taky takový Don Juan.

Můžu ti dát jen jednu radu : Nepleť se do toho.

hodnocení

1x

Zdravím. Váš kamarád je svobodný a nezadaný. Zřejmě nestojí o vážný vztah a chce si nezávazně užívat. Když k tomu najde vhodný protějšek, proč ne? Mně spíše přijde hloupé chování té holčiny, která se na Vás obrátila, abyste řešil to, co není Vaše věc a ukazuje Vám korespondenci která se netýká Vás, ale jí a Vašeho kamaráda. Je to jeho život, on evidentně žádný problém nevidí a je to věc každé ženy s kým si co začne. Pokud Váš kamarád ztratil důvěru a úctu k ženám proto, že se mu rozpadl vztah, pak se s tím holt vyrovnává po svém. Chovají se tak někdy i některé ženy. Neřešte co dělá a nedělá Váš kamarád s ženskými, důležité je jak se chová k Vám jako kamarád.

martinaa*
hodnocení

1x
Kliiiid. S jeho chovanim brzy v okoli ziska povest, jakou si zaslouzi. Pak uz bude zalezet na danych slecnach a damach, jestli takovemu sprostemu devkari daji, nebo ne.
Blby je, ze pokud ted jen janci a honi si zranene ego, normalni holka o nej pak nezakopne.
balzerka

Však on na to dojede, jak praví klasik:...Krutý je osud k těm, co nepoznali lásku a jako pěťák dávali ji všem... A když budeš holky vyrovat, tak budeš ten špatnej Ty. Ony si musí nabít hubu, když nemají odhad.

hodnocení

0x

Nic si hlavně nevyčítej, udělal jsi, co bylo ve tvých silách. Každý člověk má svoji svobodnou vůli a s tím nic nenaděláš. Jak píšou rádcové nade mnou, říkám také, nech to být. Je to jeho život a jeho rozhodnutí takto se chovat, ber ho takového, jaký je. Mám kamarádku a občas má divné názory, jen jí lehce naznačím, co si myslím já a nechám ji, at si to přechroupe. Neboj se, on si k tomu dojde sám, už jsi do jeho hlavy zasadil malou pochybnost o jeho chování a ono mu to možná někdy v hlavě bude hlodat, takže ho nech.

rqwope*
hodnocení

0x

Takoví lidi jsou taky potřeba, ty zklamané slečny si potom často hledají troubu. Co by ti troubové jinak dělali?

hodnocení

0x

na tvím místě bych se do toho vůbec nemíchal není to tvůj boj !

hodnocení

0x

Ke každému vztahu, i k tomu na jednu noc, musejí být dva. Takže "viníkem" není jen ten tvůj kámoš, ale i ty jeho pipky. Předpokládám, že ani ony nejsou blbé a nejdou s ním s vidinou manželství a dětí, ale že si taky chtějí jen užít večer.

Moje rada: neřeš věci, které řešení nepotřebují.

pohanka*
hodnocení

0x

Asi ano. Kamaráda to vzalo víc, než je ochoten připustit. Po 2.5 letém vzahu se neuměl s rozchodem srovnat.

Vzpoměla jsem si na jiný případ. Teď nevím, jestli muž, nebo žena, byli nakaženi AIDS a začali se mstít těm ostatním, vyspali se s každým, kdo přišel do rány. Záměrně chtěli nakazit a ublížit.

Je to ale trestný čin.

Takže můj dojem je asi takový z toho Vašeho kamaráda. Zkouší, co si může dovolit a podle toho, jak mu holky skáčí do postele se jenom utvrzuje, že jsou to opravdu štětky. Nerozešli se, protože mu byla slečna nevěrná? Nebo si našla nového? Je to taková přenesená msta druhému pohlaví.

cechacek*
hodnocení

0x

Když mu samice podržej, tak nechť si užívá

achjo

Dokud nechytne nejakyho neprijemnyho tripla...potom ho ta promiskuita nejspiš rychle prejde :)

hodnocení

0x

Váš kamarád si možná léčí nějakou křivdu, nebo citové zranění, způsobem, o kterém si myslí, že mu pomůže. Víc v tom udělat nemůžete, než mu naznačit, že ubližuje. Pokud není rozený proutník, tak se vybouří a časem se mu tento způsob života přejí a začne znovu hledat vztah. Člověk nevydrží dlouho bez souznění s druhou osobou, i většina proutníků má doma zázemí, za kterého čerpá. Nenaděláte s tím nic, dokud sám nepochopí. A nemyslím si, že všechny holky si s ním něco začnou jen pro dobrodružství jedné noci. Často to považují za začátek nového vztahu, i když také existují dobrodružky, stejně jako u mužů. Nechte to plynout, je to jeho cesta i jeho svědomí. Sám se musí ke změně dopracovat, Vy mu jen můžete dávat najevo, co si o jeho chování myslíte, třeba se někdy nad tím i zamyslí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]