Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovský příspěvek

Od: emiliehola odpovědí: 9 změna:
Ahoj,když jsem měla mateřskou a pak jsem přestoupila na rodičovský příspěvek...malé jsou 2 roky,tudíž zbývá ještě necelé 2 roky rodičovský příspěvek...
Čekáme další dítě ...lze jít na úřad,nastavit tu nejvyšší částku a dovybrat to ... co potom ..?Znovu mi naskočí stejná výše rodičovského příspěvku jako mám teď na 3 roky po 7200kč?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

rychle utíkejte na úřad a dočerpejte co nejvíc na 1 dítě manželka to nevěděla a připravila se o hodně peněz

emiliehola
hodnocení

a mám pak nárok opět znovu na stejný rodičovský příspěvek?
iz*

Neuvádíte dostatek informací k posouzení Vaší situace. Pokud splníte podmínky pro přiznání PPM, budete mít i možnost volby výše RP.

Ale na mne Vaše otázka působí dojmem, že jste si délku pobírání RP vybírat nemohla → píšete o 4 letech. Jak to bylo v případě prvního dítěte?

emiliehola
hodnocení

vybrala jsem si na 3 roky rodicovsky prispevek k tomu jsem pred tim mela narok na materskou jelikoz jsem mela odpracovano 9 mesicu ve firme ... prvnich 9 mesicu byla materska od firmy cca 13 000 kc ... proto by me zajimalo zda li kdyz cekame dalsi .. jestli mam narok na dalsi na 3 roky co pobiram ted
iz*

Trvá-li pořád původní zaměstnání, budete mít znovu nárok na PPM vypočtenou ze stejných výdělků jako u předchozího dítěte a znovu budete moci volit výši a délku vyplácení RP.

Jestli zaměstnání skončilo, budete mít od porodu nárok na RP ve variantě do 4 let dítěte. Ledaže by podmínku pro přiznání PPM splnil otec dítěte → pak byste mohli výši RP zvolit i po skončení Vašeho zaměstnání.

Poznámka: Hledáte-li k něčemu informace, je potřeba vždy uvést co nejvíce informací. Jinak se na některé otázky nedá přesně odpovědět.

emiliehola
hodnocení

a co musi prosim splnit pritel? bere 30 000 hrubeho
iz*

Přítel by musel splnit podmínku délky nemocenského pojištění v délce minimálně 270 kalendářních dnů v posledních dvou letech a účast na nemocenském pojištění v době vzniku nároku na PPM.

Pokud je podnikatel, jsou podmínky trochu odlišné.

_____

Vážně byste nemohla uvést všechny informace najednou? Takhle se opravdu neodpovídá snadno...

Dobrý den,sprostě se sem vetřu,doufám,že mi prominete.Vnučka je těhotna v 6 měsíci pracovala pod agenturou,která za ní neplatila ani sociální a zdravotní pojištění takže vlastně nemá nárok na nic.Je doma naprosto bez prostředků.Může se na někoho obrátit?

pohanka*

,,takova,, Takhle to asi nebude fungovat. Založte si opravdu novou otázku, určitě dostanete více odpovědí. Takhle se budou prolínat dvě otázky se dvěmi odpovědmi a bude zmatek. Pokud Vás sysel tedy nesmaže a neuvede vše na pravou míru.

Jste zaregistrovaná, nebojte se toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]