Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerozumím si s matkou - stěhování

Od: jyri* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám dotaz existuje nějaká firma co by mi pomohla s odstěhováním se od matky? bohužel nastala ta situace mě je 20 s matkou neprohodíme jedno vlídné slovíčko každé slovo skončí hádkou mě bohužel vyhodily minulý týden z práce z důvodu snižování stavů takže bych se chtěl zeptat zda existuje firma která třeba finančně vypomůže vím že je to blbost ale už to psychicky nezvládám :/ děkuji moc předem za každou radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hledej nejprve důvody. Proč na sebe s matkou nepromluvíte vlídné slovo? Proč se hádáte? Kvůli financím, Vašemu chování, názorům, pomoci v domácnosti?

V 99 % platí, že matka je ten nejbližší tvor, kterému jde o dobro svého dítěte. Sedněte si spolu a proberte, co vadí jí na Tobě a Tobě zase na ní. Člověku byla dána řeč, proto se jistě domluvíte.

Nechápu, jaká firma Ti má pomáhat se stěhovat? *ee*Jsi dospělý, stěhuj se sám. Pracoval jsi, měl bys tedy mít aspoň nějaké úspory, kdyby něco. To něco teď nastalo - propuštění. Takže ÚP, aby za Tebe bylo hrazeno aspoň zdravotní. A hledej práci. Zdá se mi, že poptávka po zaměstnancích je teď všude dost vysoká, všude vidím nabídky práce, když jdu po městě.

Některé podniky nabízejí ubytování. Co zkusit automobilku v Kvasinách? Dovážejí si autobusy dělníky až z Náchoda, Svitav, Hradce Králové. Podmínky prý mají dobré. A ubytování bys tam také sehnal. Nevím, čím jsi, ale pokud jsi dobrý pracovník, jistě by ses tam uplatnil.

A ještě - co otec? Chlapi si jistě mezi sebou lépe rozumí a lépe poradí. Ten by tě nenasměroval? Nebo aspoň neudělal doma pořádek? Jaga.

mytrix*
hodnocení

1x

Žádná "firma" ani nikdo jiný Vám v tomto nepomůže. Jste dospělý, jste odpovědný jen vy sám za sebe.

Pokud jste přišel o práci, tak se přihlaste na úřad práce a hledejte si nové místo. Dokud nebudete mít příjem, těžko se můžete někam stěhovat. Můžete si zkusit najít práci v jiném městě, některé firmy takovým lidem dávají do nájmu i firemní byty.

rqwope*
hodnocení

0x

Při snižování stavu (nadbytečnost) je zpravidla nárok na odstupné.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud myslíte fyzické odstěhování, tedy pomoci s balíky, a věcmi, nábytkem, tak mohu doporučit firmu Tavočer s.r.o.. Podívejte se na její stránky. Mají různá auta, které Vám pracovníci podle objemu vašeho majetku doporučí, půjčí krabice, odnesou do auta, zcela bezproblémové odstěhování.

Ve Vašem okolí bude takových firem více, jenom se podívejte na internetu. Tuto firmu mám vyzkoušenou, proto mohu doporučit.

Změnu místa bydliště v dokladech si již zařídíte na úřadech sám.

cechacek*
hodnocení

0x

Iyri, v tomto věku je to normální, poněvadž mladí chtějí žít jinak a lépe, můžete sdělit proč a o co se hádáte, matka bumbá, šňupe trávu, hulí, nevaří, neuklízí i když potomek řádně přispívá na stravu, bydleníí a.p., v USA by to možná bylo i na soudní žalobu, z duvodů diskriminace.

cechacek*
hodnocení

0x

Možná by bylo vhodné přihlásit se do armády České republiky, tam se moc nehádá o vše je postaráno, práce, bydlení, strava, peníze, oděv a.p. a zvláště nastupující vojín se nehádá. Ještě lepší je cizinecká légie, tam za tři počáteční měsíce je mladík už dost vyhádanej a vůbec nemá zájem se dále hádat.

iz*
hodnocení

0x

Finančně Vám žádná firma nevypomůže, na stěhování si musíte našetřit sám. Totéž platí pro prostředky na nájemné a obživu.

Místo hledání "pomáhající firmy" bych hledala cestu, jak zlepšit vztahy a situaci v rodině.

hodnocení

0x

Nejzásadnější myšlenka pro život je:Každý si zodpovídá za svůj život! Pokud jsi dítě, pak za tebe zodpovídají rodiče. Když jsi dospělá, zodpovídáš za sebe a svůj život ty sama. A za své děti také! *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]