Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setkal jste se nikdo s tím že dítě nesmí ven?

Od: tomaspazd odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jestli se někdo z Vás setkal stím že dítě ve věku 16 let, nesmí samotný z bytu nesmí jít ven pouze do školy a ihned zpět, jinak nikam jinam, protože mu to rodiče nedovolí? Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

2x

Hm, tak s tím jsem se opravdu nesetkala.Je pravda,že moje postižená sestra byla na děti mnohem opatrnější,ale ven mohly. Jaký je k tomu důvod?

zuzee*
hodnocení

2x

Tak s tím jsem se nesetkala - nechápu důvod. Každé dítě má práva a myslím že toto je jedno z nich. Pece ho nemůžou takto držet doma jak ve vězení. Brrr

schery*
hodnocení

2x

záleží,jaký k tomu rodiče ma mají důvod.

hodnocení

1x
Zdar, takových lidí znám víc, byl jsem jeden z nich kdysi, ale nějaké manévry s policajty, páru dní bez ohlášení prč z baráku a rodiče pochopili že chhci žít a ne jen v bytě hnít..
Já sobně ty co znám litují, neb půlka z nich prakticky neumí žít, neumí pochopit principy chování způsobu žití ve společnosti...
A jehovisti..tyto lidi nechápu..ale už jsem na ně parkrát vyrazil dřív než oni na mě s prodejem létajícícch koberců a po 20ti vteřiách to vzdali a zpakovali se :D

lidka*
hodnocení

0x

Už nepamatuji, ale moje máti nám občas dávala "zaracha". *bum* Ale určitě to nebylo spravedlivé. :D Už nepamatuji, do jakého věku to praktikovala, ale myslím, že dřív to byl běžný trest. Ano a mohly (dvě sestry) jsme pouze do školy, jinak doma třeba i na zahrádce. Občas jsme samozřejmě unikly a když se to zjistilo, tak byl mazec. Ale táta občas povolil *pusa* a vyjednal příměří a trest se smazal a nebo zkrátil. Myslím, že maximálně to bylo týdenní domácí vězení a to se dalo vydržet. V té době bylo těžké vymýšlet účinné tresty - počítače, mobily, zkraje i televize nebyla - ještě tak zákaz kina - to bylo hodně nemilé. Ale nemyslím si, že jsem z toho měla nějakou újmu do dospělosti, spíš pěkný vztek při vyhlášení zaracha. Já sama jsem toto nepraktikovala, já jsem moji dcerušku spíš rozmazlovala. Ale také to na ní nemělo špatný vliv. Jenom když ji někdy spíš ze srandy říkám, že by zasloužila facáka, tak mi s úsměvem odpoví, že to jsem měla dělat v mládí - teď že už jsem to prošvihla. *vtip*

papene*
hodnocení

0x

:)Bohužel ano.U nás je taková rodina.Pro dceru si otec chodí na zastávku autobusu.

tomaspazd
hodnocení

Jo a jestli sde můžu zeptat na věk té dcery?

papene*

Nevíme to na 100% , ale něco okolo 17.

vesnach*
hodnocení

0x

Co vic jeste vite o te rodine?

Pokud je to dcera prominentniho paru, chapu, ze ji samotnou nepousteji i v tech sestnacti.

papene*

Akorát to že se s nikým moc nestýkají.A že by to byl prominentní pár tak to pochybujem.

vesnach*

V cem myslite, ze by mohl byt problem? Co je vede k tomu, aby nepusteli dite ven a omezovali mu volny cas?

papene*

*nevi*Tak to nevím.Třeba jsou nějak pobožný.Nepátráme po tom.

vesnach*

Kazdopadne to neni uplne normalni, jak pak ma ten mlady clovek fungovat v pozdejsim veku?

papene*
30.10.09 23:27

*nevi*

miljan*

Možná jsou to přátelé Strážné věže.

vesnach*

Svedkove Jehovovi? *blee*

malvinka*

Notoričtí introverti?

binka*
hodnocení

0x

Ano, znám. Máme takové sousedy. Dcera na střední škole, dva starší bráchové na vysoké škole. Nesmí sami ani na zahradu, musí počkat, až přijdou rodiče z práce, nebo až se dostaví babička s dědou. Důvod také nechápu.

dracek*
hodnocení

0x

je to smutné ale děje se to dost často ,já osobně to nezažil a ani nikomu jinému bych to nepřál ,tomaspazd týká se to tebe nebo někoho jiného? ,pokud chceš radu tak zkus zavolat linku důvěry (doufám že se to tak ještě jmenuje ) možná ti poradí co a jak

Tam mu poradí to co běžně na takovéto rodiče nefunguje ani trochu, spíš ta zaloší na další problémy, dobře to vím, znám..
malvinka*

jen doplním Zápolí 1250/21
141 00 Praha 4 - Michle
e-mail: dkc@ditekrize.cz
Kontakt pro zájemce o služby centra a pro klienty centra:
tel./fax:241 480 511
mobil:777 664 672
e-mail: ambulance@ditekrize.cz
Návštěvu je lépe dohodnout předem telefonicky nebo e-mailem, ale není to podmínkou.
Provozní doba:
Pondělí 8:00 - 16:00
Úterý 8:00 - 18:00
Středa 8:00 - 16:00
Čtvrtek 8:00 - 18:00
Pátek 8:00 - 14:00
NON-STOP telefon Linky důvěry:241 484 149
E-mail internetové linky důvěry: problem@ditekrize.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]