Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte, prosím, jestli se při podrážděném žlučníku může jíst Leerdammer? Kvůli obsahu tuku... Jsme s otcem sami doma a on má od Silvestra podrážděný žlučník a já už nevím, co bych mu předložil a on je v tomhle už úplně marný! Dietu mu totiž hlídá mamka a ta je od Vánoc u babičky a nechceme ji strašit, tak se jí ani zeptat nemůžeme. A v ledničce je kus tvrdého sýra, že bych mu ho nastrouhal a zapekl s bramborem... Přišel jsem z odpolední a chystám mu zítřejší oběd a nějak jsme se nedomluvili, kdo nakoupí...
Předložila bych mu spíše bramborovou kaši a vařený kousek drůbeže ve vodě.
Pokud nemáte, tak vařené brambory, oříšek másla a na to měkký tvaroh, nebo Lučinu.
Jíst pomalu a dobře kousat.
Zapečené jídlo se sýrem je těžší na trávení, pokud má ještě problémy ze silvestra.
Děkuji Vám moc. No brambory mám, kuřecí maso taky - v mrazáku. Tak bych mu to ještě rychle uvařil. Kaši máme v sáčku, instantní. To by asi nemohl? Tvaroh ani Lučinu nemáme... Škoda. No, tak já asi půjdu uvařit ty brambory a kuře s nějakými bylinkami, co ho nepodráždí a přitom dodají chuť, asi bazalkou nic nepokazím...
Není vhodný. A ještě k tomu ohřívané brambory? Ty taky raději ne. Ať si uvaří brambory zítra sám a hned sní. Samotné, nemastit. Nebo jen rohlíky, těstoviny, rýže. Vše samotné nebo s ovocnou přesnídávkou či netučným jogurtem. A mátový čaj.
Kuře s bazalkou asi nebude chutné, raději majoránku. A raději rýži, té nevadí ohřívání, jako bramborám.
Tak jste mě teď zachránila, už jsem si vytáhnul bazalku, ale ještě jsem ji nenasypal do vody. Tak měním za majoránku. A uvařím teda rýži, aspoň s tím budu mít míň práce. On by si totiž táta sám brambory neuvařil, natolik ho znám, je léta zvyklý na full servis...
Jsem Vám vděčný za radu a děkuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.