Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pytlákova schovanka

Od: aja1946® odpovědí: 5 změna:

Tal jsem si ji dnes pustila s tím, že ji uvidím podruhé a zjistila jsem, že jsem tento film nikdy neviděla. Určitě existuje nějaký s podobným dějem, který se ale odehrává celý u prostých lidí někde na venkově, netušíte, který by to mohl být? Děkuji.

doplněno 31.12.16 16:51:

Pořád si lámu hlavu, ani jden z vyjmenovaných filmů to není, nejsem si jistá, zda šlo o schovanku, či domácí dceru, ale dost se to odehrávalo i v lese a určitě tam šlo o pytláky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, Pytlákova schovanka je považována za první českou crazy komedii a její děj je tedy unikátní. Ovšem, jak říká i pan Nový v barevném závěru filmu, tak "nastavují zrcadlo" pokleslé červené knihovně. Takže, buď jste viděla nějaký "červenoknihovní" film nebo jste viděla např. film Prstýnek či Děvše za výkladem Zdravím!

doplněno 31.12.16 15:46:

Ve filmech Pytlákova schovanka a Prstýnek zase hraje pan Korbelář pytláka. No, a Děvče za výkladem je ukázka tragedie, která dobře dopadne a chudé (zneužité a ponížené) děvče se krásného života dočká.

cesmina*
hodnocení

0x

Není to třeba Lucerna .V té je mlynářova schovanka.Nebo Kříž u potoka,tam je schovanka u manželů mlynářových.

hodnocení

0x

Starý film s podobným dějem natočen nebyl. Pytlákova schovanka byla natočena jako parodie na dobové melodramatické kýče (pokračování základních informací o filmu zde ).

Můj tatínek byl nadšený filmový fanoušek a od studentských let promítal v místním kině. Vyprávěl, že u tohoto filmu diváci nepochopili, že se jedná o parodii. Přes všechny nesmyslné zápletky a závěrečné vysvětlení se domnívali, že se jedná o námět ze života.

faith
hodnocení

0x

A není to třeba film Lízin let do nebe? I když tam se zase nejedná o pytláky?*nevi*

pohanka*
hodnocení

0x

Moje mamka milovala Prstýnek. Ten si nikdy nenechala ujít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]