Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dneska jdu s rodinou na oslavu nového roku. Ale ta oslava mě a bráchu + bratrance moc nezajímá, takže by jsme rádi vyšli ven si zapálit nějaký ty dětský petardy, včely atd. ať je sranda. Ale prý musíme mít dospělý doprovod, můžeme takhle ven? Je nám 13 - 14.
Rozdělení zábavní pyrotechniky:
Kategorie F1 – velmi málo nebezpečné výrobky, prodejné osobám starším 15 let.
Kategorie F2 – málo nebezpečné výrobky, prodejné osobám starším 18 let.
Kategorie F3 – středné velké nebezpečí, prodejné osobám starším 21 let.
Kategorie F4 – velké nebezpečí, používat je mohou pouze osoby s odborným osvědčením.
Kdopak vám to prodal? Raději moc neblbněte ať nemáte problém.Běžte raději s rodiči nebo si udělejte ,,sodovkovej,, mejdan doma
Dali nám to normálně rodiče, pár včeliček a dětských věcí nás určitě zabije, mini piráty nás taky zabijou. Prodávat se to smí starším, ale používat 1. stupen může každý
"Prodávat se to smí starším, ale používat 1. stupen může každý"
To je ale volovina, co ? Proč asi se to nesmí prodávat mladším, když by to směli normálně používat? Takže například alkohol se smí prodávat až od 18 let, ale ožrat se s ním může klidně i 10 leté děcko? Tohle by vás asi ani nenapadlo, ale je to totéž. A představte si, že když dá dospělý dítěti napít alkoholu, může z toho mít docela slušné problémy se zákonem. S tou pyrotechnikou je to stejné, takže to, že Vám to dali rodiče se radši nikde moc nechlubte.
Magdon
Pokud nedojde k maléru, tak se to zatím moc neřeší. Ale když k maléru dojde, tak se pak někteří nestačí divit. Zodpovědnost jde vždycky za dospělými. Pokud je pyrotechnika nakoupena někde u stánku, tzn. nejasný původ a nevhodné skladování, tak je její chování nepředvidatelné. I při výběru místa a způsobu odpálení je nutné mít určitou představivost.
To sice ne, ale ono to není tak úplně zdravé. Starší dě´ti si můůžou maximáně připíjet na oslavách.
Chlapečku a viděl jsi už urvanou ruku od pitomýho dělobuchu? Ne neviděl,celkově to asi vidělo hooodně málo lidí.Takže neříkej takové voloviny.Nejprve si přečti návod použití a pak požádej tátu aby šel s Vám a minimálně na Vás dohlížel!
Osobně bych svýmu synovi toto nnepovolil,ale on ví že jsem v minulosti pracoval s trhavinami,takže moji radu by v tomto ohledu bral,a navíc také ví ,že jsem v minulosti takto vezl týpka do špitálu na amputaci ruky právě po výbuchu dělobuchu.
Moc to řešíte. Když mě bylo 13,starší kamarádi nakoupili petardy a šli jsme to mlátit a taky žijem,občas jsme se na kole tak domlátili a otec místo toho aby se mnou letěl k doktorovi,mě ještě jednu vlepil,občas jsme něco tajně vychlastali,někam vlezli...dneska mě vážně připadá že ta generace strašně měkne. Aby to děti náhodou neofouklo,nebo ta včela vám opravdu upálí celou ruku až v rameni. Podle zákona nesmíš ani ty včely odpalovat,ale pokud u toho nebudete nalití a sfetovaní tak nevidím problém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.