Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Finanční výhody svobodných vs sezdanych

Od: dwm odpovědí: 26 změna:
Přítelkyně je ve 3 měsíci těhotenství, žijeme spolu ve společném domě, vztah trvá již 6 let a stále jsme svobodní. Já osobně jsem do teto chvíle bral svatbu jako přežitek, avšak začal jsem o ni uvažovat z FIN duvodu. Je tedy finančně výhodnější byt svobodní rodiče žijící ve společně domácnosti, nebo být sezdaní? A poprosil bych o vyjmenovaní výhod jak u svobody tak sňatku. Diky

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xerox
hodnocení

6x

Tohle jste slyšet nechtěl, ale nedá mi to. Je smutné, že se lidé jsou schopni vzít jen díky finančním výhodám...

vanad1*
hodnocení

2x

Sňatkem se stává přítelkyně vaše vyživovaná osoba. Stát nemá povinnost se starat. Proč myslíte, že věšina Romů není sezdaná a dětí mají, jako by měli na ně fabriku?

rv*
hodnocení

1x

Výhodná je svobodná matka. V domě jí "pronajmete" byt. Ona bude pobírat sociální dávky i příspěvek na bydlení. A i pro případné dluhy (exekuci, třeba z podnikání) je výhodnější nebýt manželé.

A co takhle pravidlo Z7?!

Tohle je přímý návod k podvodu a cesta do pekel...

doplněno 31.12.16 11:24:

Bez kliček a podvodů je to finančně výhodnější s oficiálním svazkem. Tedy alespoň po dobu, kdyy se jede "z jednoho platu". Rovněž odpadají problémy v případě nemoci či nedejbože úmrtí jednoho z partnerů.

doplněno 31.12.16 13:41:

rv: Pletete si pojmy a dojmy. Je reč o žití ve společné domácnosti sezdaného/nesezdaného páru. Ani o charitě, ani o svobodných matkách bez partnera

rv*

Abyste nezjistil, že nezákonné je právě ubytování někoho u sebe "zadarmo". Ten totiž tímto od vás obdrží nefinanční příjem ve výši běžného nájmu a ten by měl uvést ve svém daňovém přiznání. *jasne*

No jasně a teď se na to podívejte z jiné strany.
Mám známého, který uvažoval taky podle financí (nehodnotím zda správně nebo ne, prostě nechtěli přijít hlavně o porodný), takže nebyl uvedený jako otec, bydleli společně no a pár měsíců po porodu jeho přítelkyně bohužel nečekaně zemřela...a co těď? Zůstal s dítětem, jehož sice byl otec, ale z hlediska práva k němu neměl vztah a hrozilo, že o dítě přijde. Pak bylo složité dokazování, genetické testy...

actionboy
hodnocení

0x

Finančně výhodnější je být svobodná matka.

xy

Svobodná matka bez otce dítěte. Tato matka otce svého dítěte má, žijí společně.

paw*
hodnocení

0x
Jsou tam nejak ulevy na danich. Ale je lepsi, a to neni ciste financni vec, kdyz ma decko oba rodice stejneho jmena a taky kdyz se vase draha pritelkyne rozseka v aute i s prckem, tak v nemocnici vam reknou vse o harantovi, kdezto o mlade jebom to, zda ji pusti prednimi dvermi nebo odvezou do krematoria.
achjo

Svatebni ceremonial s hostinou muzete brat jako prezitek se zbytecnou financni zatezi, ale jinak je to v podstate uredni registrace potrebna k ruznym zivotnim situacim a take potvrzeni zavazku, ze souziti berete zodpovedne a chcete byt spolehlivou oporou v rodine. V dnesni dobe se s oblibou pestuji vztahy casto jako povrchni zalezitosti bez vernostnich investic do budoucna, rodina je uz jako obligatni "zaklad statu" na vedlejsi koleji a nakonec to asi dospeje pouze kvuli genetice k povinne registraci rodicu narozenych deti.

paw*
Jj. Tak ono ke svatbe staci mit 2 svedky a cas na urade. Dokud budou zakony takto nastavene, tak nelze jinak. Ale ke spolecne registraci partneru, kteri budou mit stejna prava jako manzele to speje.
xerox

Bohužel. Svět je zvrhlý. Nemám nic proti gayům, ale prostě jednou mají tuto poruchu , ze které by se nemělo dělat něco normálního...rozhodně ne jim dát právo adoptovat děti apod.

paw*
Jestli je nebo neni je zakezitosti nastaveni moralky. Ale je urcita moda. Ve starem recku bylo vysadou bohatych klatit zadky mladiku. Dnes je modou mladych hipsteru prichazet s coming-outem.
sebod*

paw. Harant?!*cert*

chyba
hodnocení

0x

Chyba. Měl jste si najít přítelkyni z opálené entity. Bylo by to finančně ještě výhodnější

pohanka*
hodnocení

0x

Nevezmete se, nebudete uveden v rodném listě.

Po narození dítěte pojede z oslavy. Někdo do Vás nabourá. Smrťák.

Přítelkyně nebude mít nárok na vdovský důchod třeba do 26ti let studujícího dítěte, dítě nebude mít nárok na sirotčí.

A budou to peníze, které budou setsakra chybět. Jediné řešení bude brzy najít nového partnera, anebo vydělávat alespoň 30 000 korun, aby vše sama potom poplatila.

Zrovna tak může přijít těžká smrtelná nemoc, smrt při porodu, a jiné.

První odpověď se mě líbí. Žijte podle svého nejlepšího svědomí a vezměte zodpovědnost za ty, které jste k sobě připoutal.

paw*
Na uvedeni otce v rodnem liste nema manzelstvi vliv.bude tam zapsany i jako pritel.

uznevim
hodnocení

0x

... nejde o to co je výhodnější, nebo není. Jde o to co chcete. Obé má svoje vhody i nevýhody. Svoboda zamená volnost, jednosuchost a nezávaznost.Manželství je závazek a rodina. Rodina je a bude základ všeho. Obecně : manželství je pro ty zodpovědné a žití na hromádce pro, slušně řečeno, jednodušší bez zodpovědnosti. Je na vás jak to myslíte, kam se řadíte a jak žijete. V případě potřeby dovysvětlím. V minulosti se dítě narozené mimo manželství nazývalo ( viz. Wikipedie ), doslova cituji : řídčeji a hanlivě bastard, vulgárně parchant.V manželství se jednalo a doposud jedná o syna a dceru, prostě děti. Nyní si vybetre.

xy

Sám tazatel ale píše, že o tom uvažuje čistě z finančních důvodů. Takže v jeho případě jde jen o o to, co je výhodnější. Vlastně jen o "výhodnost " protože aby jeho družka měla výše zmiňované finanční výhody, tak by se musela tvářit, že je opuštěná matka, na kterou se otec bastarda vybodl.

mp*
hodnocení

0x

Tam bych potřeboval rozlišit jednu věc. A to, jestli se otec k dítěti zná. Moje dcera bohužel taky drží současný trend nebrani se. Sice jsou s partnerem docela dobře zajištění, ale brát se nechtějí. Ale s dítětem je docela agenda. Musí zajít na matriku, partner musí uznat otcovství, aby jejich budoucí syn měl jeho jméno. Z daňových hledisek je to podle mě jedno, protože spolu žijí ve společné domácnosti. Pokud se ale bude hrát na svobodnou matku, tak ta má určitě při malém příjmu velké výhody. Jenže to by třeba osobně mě hrdost nedovolila (to jsem dokonce svým dětem výslovně zakázal se přihlásit na Úřad Práce, i když to bylo účelové, jen na krátkou dobu po škole - nikdy).

Z daňových hledisek je to podle mě jedno, protože spolu žijí ve společné domácnosti.
To je zásadní omyl. Existuje Odpočet na manžela/lku, ale Odpočet na přítelkyni ne. Zákon je jednoznačný.

mp*

Na to se musím podívat, ale odpočet je možné stejně asi jen, když žena nevydělává, pokud má příjem, tak je to jedno. Není co odpočítat.

xy

většinou nevydělává celé roky, co je na rodičovské dovolené

xy

No a proč vlastně záleží na tom, aby syn měl jeho jméno,když nechtějí utvořit klasickou rodinu jednoho jména? Když nechtějí společné příjmení?

mp*

Tak tady je to jasné. Syn by měl mít vždy jméno svého otce. Už jen pro zachování rodu.

xy

?

tak matce dítěte jméno nedám, ale " syn by měl mít otcovo jméno "? hmmmm

zachování rodu s "družkou " - konkubínou - jak ve středověku

doplněno 01.01.17 12:42:

a dcera? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]