Nejste přihlášen/a.
Mám takový zajímavý případ. Kamarád mi říkal, že se jednou setkal s jednou holkou, které je 22.let a denně vykouří 40 cigaret a kouření cigartet miluje a cigarety ji chutnají a neplánuje přestat. Připadá si s cígem zajímavá a závilost ji nevadí.
To by nevadilo, kdyby daná holka neměla astma. Musí brát denně několik léků na průdušky a dokonce ji museli v nemocnici rozšířit průdušky, aby mohla lépe dýchat, ale pořád kouří 40 denně. Bere několik sprejů na astma.
To je případ co?
Myslíte, že ta holka bude donucena přestat kouřit?
Znáte někoho podobného?
Jak dopadne třeba zab 10,20.let?
Dá se vůbec při takové závislosti přestat kouřit?
Předposlední otázka se mi zdá naprosto zbytečná - Jak dopadne třeba za 10, 20 let?
Já si myslím, že ta paní už tady za 20 let nebude. A sama dělá všechno pro to, aby tady nebyla. Je to její vůle, co naděláte? Nehledě k tomu, že smrdí jako skunk /oblečení, vlasy.../, hlas má jako cirkulárka a vyžilý obličej jistě samou vrásku /cigarety se velice negativně podílejí na stavu pleti/, pomalu a s vlastním přičiněním se odebírá do věčných lovišť.
Podobným lidem, kteří nedbají rad lékaře a dělají kroky proti léčbě, bych dala všechno hradit. Pobyty v nemocnici i ty její spreje. Peníze by měly pomáhat dětem a lidem, kteří si svou nemoc nezavinili, léčbu nekazí a dál ji úmyslně nezhoršují.
Pokud paní prohlašuje, že je s cígem zajímavá, má asi IQ tykve. Ve které třídě vyšla základku? Protože zajímavý je ten, kdo se umí slušně chovat, pěkně jednat, je příjemný, čistý, vzdělaný. A ne ten, za kým se táhne čoud jako ze sentinelu. Cigáro nikomu na zajímavosti nepřidá.
Nejhorší jsou čadící maminy tlačící kočárek. Nedejbože těhotné s cigárem - i to jsem už viděla. Většinou se takové vyskytují mezi cikánkami. Ta paní není asi o mnoho lepší, rozum chybí. Ale dočká se, pomalu se blíží ke svému konci. protože to tak chce...Jaga.
Co k tomu dodat víc?
86 let? To zas není tak špatný. Nemá cenu odsuzovat a rozčilovat se, je to závislost a ne každý ji může zvládnout. Podívejte na Bartošku, raději by umřel, než by přestal kouřit, jak se vyjádřil. Oč je ta nikotinová závislost horší, než závislost na sladkém, na uzeninách, na jídle celkově? To byste museli být stejně krutí ke všem otylým, ke všem, co se nehýbou, nechodí ven, co jen sedí před Tv atp. Jen na ně není tolik vidět. A co diabetiků nedrží dietu, co lidí s artrózou aj. potížemi s klouby, či páteří mají těžkou nadváhu, o jejíž snížení ani neusilují a varování od lékaře hází za hlavu? Nemá smysl pokračovat. U každého by se něco našlo, každý má nějaké chyby, jsme jen lidi, jen se na sebe podívat.
A je horší, když si ničí vlastní slabostí své vlastní zdraví, než ten, kdo ho ničí např. svým jednáním celoživotně partnerovi, či celé rodině? Důvod, který uvádí je hloupý, ale při tom množství cigaret musí být prostě závislá. Raději budu daněmi přispívat na její léčbu a soucítit s její nedokonalostí, než cpát peníze do jistého etnika v našem státě, které nás stojí mnohem více.
Přestat se dá, až bude chtít, nebo jí k tomu donutí okolnosti, sama mám astma, rodiče celoživotní silní kuřáci a vím, jak mi to spouštělo záchvaty, nemoci se nadechnout, dusit se, je snad ta nejhorší bolest, co člověk může zažít, jednou jsem skončila na pohotovosti. Mamka se tak vyděsila, že přestala ze dne na den kouřit, taťka to omezil jen na jednu místnost... Až jí ta nemoc dá pdobnou facku, pochopí, že zrovna s plícema není dobrý si zahrávat..
Někdo to dokáže, jiný kouří i při hospitalizaci na plicním. Sice to s astmatem přímo nesouvisí, ale můj děda ( silný kuřák ) přestal ze dne na den poté, co mu lékař pohrozil amputací nohy pro ucpané tepny. Bohužel už bylo pozdě dohánět ztracené zdraví za krátký čas přišla mrtvička a z dědy byl ležák.
Jo, znal jsem jednoho. Už je to dávno. Taky měl astma, kouřil. Nevím kolik denně. Pil denně 3l. pozdilezu(ovocné, buď jablečné nebo rybízové víno), takže si odnesl denně i tři opice. Taky si foukal ten sprej. Umřel v 86 letech. Usnul ožralej někde v pangejtu na sněhu. Když ho našli, byl ještě naživu, ale zachránit se jim ho už nepovedlo. Prý zdravej člověk by to MOŽNÁ přežil. Ale jako astmatik měl konečnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.