Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se od něho dozvědět pravdu

Od: bella* odpovědí: 8 změna:

Prosím poraďte,

píšu si už šest měsíců s cizincem, a vidíme se i přes skype, má děti a rozvádí se, cítím se s ním moc dobře a on mi to už hodněkrát řekl. Problém je ten, že se stáhnul a napsal mi, že má teď hodně práce, ale já si myslím, že už nechce pokračovat. Ale chtěla bych znát jeho důvod. Cítím se s ním opravdu dobře a moc jsem se do toho ponořila, vím, že ho nemůžu v nejbližší době vidět osobně. A taky může potkat fajn ženu tam, kde žije. Mám pocit, že jsem na nepravém místě v nepravou dobu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

bello, když se na to podívám zdravým selským rozumem a bez růžových brýlí, napadá mě jediné: vykašlete se na to. Pokud Vám sám neřekl důvod, zřejmě Vám ho říct nechce. Kdybyste to z něho tahala, nemohla byste stejně věřit tomu, co Vám řekne - jenom kdybyste moc chtěla.

Možná Vám připadám jako pesimista, ale vidím se spíš jako realista, mám přes 50, hormony mnou necloumají a proto mám tento názor. Já bych to nehrotila. Mužských jsou spousty, stačí se rozhlédnout. Na rozvádějícího se cizince s dětmi, který nekomunikuje, bych se vykvajzla.

bella*
hodnocení

Děkuji za názor, máte pravdu, jen se to těžko poslouchá.

ron*
hodnocení

5x

Milá Bello, netrapte se, nestojí za to. Píšete, že se s ním cítíte dobře, ale co jste spolu prožili? Z čeho usuzujete, že je Vám s ním dobře? Dopisování si a komunikace přes skype je hrozně málo na posouzení vlastností druhého člověka. Navíc i z takového vztahu - nevztahu se on snaží vycouvat. Nedokáže ani upřímně na rovinu říct, jak na to je. A máte pravdu, že může potkat fajn ženu v místě, kde žije. A co Vy? Vy přece můžete také potkat fajn muže. A nebude cizinec, nebude mít závazky a nebude rozvedený. Opravdu Vám upřímně radím, nebuďte závislá na jednom člověku a na vztahu, který já za vztah nepovažuji. Hodně štěstí a odvahu ke správnému rozhodnutí.

hodnocení

3x

Bello, takový pocit máme občas asi všichni. Nepátrejte po důvodu za každou cenu. Smiřte se s tím, co Vám říká. Možná Vám jen nechce ublížit. Tak si neubližujte zbytečně sama. Berte to tak, že člověk někdy nemůže mít všechno, co by chtěl. A nebuďte z toho smutná. Někteří lidé jsou si souzeni, jiní ne... Nevíte, co vše Vám život uchystal a naděje na to, že budete mít to co chcete, je vždycky.

hodnocení

2x

Upřímně řečeno, on je problém si říci i u nás z očí do očí, že se chceme rozejít. Uvažte to a skončete to jako první.

Cizinec je ještě ta horší varianta ve vztahu, zamyslete se na dtím, kolik komplikací by vás čekalo, až by jste se třeba vzali, stěhování tam, nebo sem, jiné prostředí, zvyky, etnikum, rodina.

Souhlasím s ostatními, to dobrotu určitě dělat nebude. Zeptejte se ho na to přímo, třeba to bude úleva pro oba.

bella*
hodnocení

Díky, asi máte pravdu.

A já děkuji vám, že jste přístupná radám ostatních. Není to úplně normální, spíš se tu objeví reakce typu- vy nic nevíte a stejně si budu dělat co chci já...

hanka7
hodnocení

0x

Milá Bello,

nechci a ani nemám právo Vám radit. Jenom Vám sdělím moji osobní zkušenost s podobným "charakterem". Dlouho jsem si dopisovala prostřenictvím emailu s mužem, výborně jsme si rozuměli a naše dopisy byly plné vtipu a humoru. Také jsem se s ním cítila dobře, ale najednou neměl čas, měl fofr v práci i doma, kde opravoval domek po rodičích. Každému mému návrhu osobního setkání se sice nebránil, ale vždy měl parádní výmluvu. Já hloupá mu vše tolerovala a omlouvala. Ve finále si našel partnerku a já... Opravdu si neubližujte a nechte jej jít. Vy si zasloužíte jiného partnera než rozvedeného kamaráda, když zrovna nemá mnic jiného na práci. Promiňte mi ten výraz., ale bohužel je to skutečnost a holý fakt. Zapoměňte na něj a kráčejte k jasnějším zítřkům!*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]