Nejste přihlášen/a.
Dobry den
potřebuji pomoc mám v tříslech šupinky bily nesvědí to , kdyz to setřu rukou takje to mikroskopicy žadny velky kousky
nemuže jit o kvasinky plísen nebo lupenku
je pravda že se mi to nepodaři pokažde v tříslech vytřít do sucha
pro všechny zítra jdu k tomu obvodnímu ke kožnímu až koncem ledna
vím že nejste lekařiale alespon radu o co to muže jít děkuji za odpověd
Ještě se zeptám pustil by mě nový šef k doktorovy když nastupuji v lednu do páace jako řidič
Nene, lupenka to není. Jste šťastný člověk, protože to jistojistě psorka není! Zkoušel jste vyměnit prádlo? Trncle za slpy nebo za boxerky? Čistá bavlna je nutností!
Na lupénku to, podle mě, nevypadá, spíš jako odpařená kůže. Chce to po koupání se důkladně otírat a to nejen třeba břicho, ale i v těch nejrůznějších tělesných záhybech.
Lupénka se nejčastěji objevuje ve vlastech /lupy/, potom na loktech a pod koleny zepředu. Často i na obličeji..
Lupénka mě občas zlobí. Vím, jak na ni. V zimě to není nic moc. Ale v létě vystavovat kůži co nejvíc sluníčku. Někdo tvrdí, že opalování je škodlivé, pro lupenkáře je to ale lék. Pokud se to nepřežene. Ale opalovat třísla - to by asi nešlo.
Svědí to? Pálí to? Můj názor je, že o lupénku nejde. Jaga.
Lupénku nejde popsat. Je jich snad 50 typů. Já ve špitálech viděla: jen ve vlasech, jen kolem vlasů, jen na loktech, jen od kolen dolů, jen na zádech, na celém těle. . . atd. Já osobně jsem ji měla jen na šlapkách a dlaních. Zmizela mi z kůže a dala se do kloubů, jako psoriatická artritida. A teď, po 17ti letech se mi vysypala na jedné šlapce. Mažu to konopím v sádle. A zuřím! Fix! To, co vy máte, to lupenka není.
Diesel, to je věc! Lupča, mrcha jedna! Nezničitelná, že? Pošahané DNA! Fix! Kruci! Je to velmi často tak, jak píšete.
Babčo smůla,mám lupenmku už víc jak půl žívota ale na slunce nesmím! Zhoršuje mi to lupenku!U kožní ke které chodím jsem dva takoví pacienti-v zimě super ,v létě zhoršení!
Jinak souhlas, dle mne to také není lupenka, jen...
Jj -věrnější než milenka,ale mně se potvora navíc převrátila! V minulém režimu jsem s ní byl dokonce asi 5x na měsíc na léčení v BLR u moře ,žel nej chyba byla že jen v červnu,ale docela to pomohlo,ale nejvíce pak v r.97 rapidní změna v povolání!Od té doby celkem OK!
Vypadá to na plíseň. Kupte si hypermangán na koupele nebo aspoň máčení , a propolis na potírání. Vynechte cukr! Nic sladkého. Místo co nejvíc větrejte. Kůži obecně prospívá B- komplex a Zinek. Jestli máte doma E vitamin, nejlépe v olejových kapkách, ale dá se propíchnout i ta kapsle, tak tím taky potírat.
Takovým skrytým průvodcem a původcem plísní na těle bývá plíseň mezi prsty u nohou, hlavně v oblasti pod malíčkem a mezi posledními prsty. Zkontrolujte.Tam potítrat zároveň vytrvale něčím protiplísňovým z lékárny. Nohy si taky koupat v růžovém roztoku hypermanganu.Denně měnit ponožky a větravou obuv. Existují spreje na nohy i do bot.
V lékárně Vám dají možná nějakou fungicidní mast, jako Clotrimazol nebo Canesten. Pak mazat vytrvale, i to místo pod malíčky u nohou. Ale mějte na paměti, že to, co je na kůži, je jen důsledek problémů v těle, odraz špatné životosprávy.
Tak jak to dopadlo u obvodního? Já vidím otázku až dneska, tak proto se ptám. Mně to připadá jako opruzení, ale důvod nevím. A to bílé mi přijde jako zásypový pudr. Asi nějaký ekzém. Ale tohle by i obvodní mohla poznat. A co se týče otázky o tom jestli Vás pustí k doktorovi, tak to bude nejlepší se zeptat toho šéfa. Já bych to rozhodně udělala. Tady Vám můžeme napsat že pustí a on pak nepustí a co pak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.