Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dozvěděl jsem se, že
"Od základu daně ve zdaňovacím období může poplatník odečíst platbu svých příspěvků na penzijní připojištění se státním příspěvkem podle smlouvy o penzijním připojištění uzavřené mezi poplatníkem a penzijním fondem. Částka, kterou lze takto odečíst, se rovná úhrnu příspěvků zaplacených poplatníkem na jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem na zdaňovací období sníženému o 6 000 Kč. Maximální částka, kterou lze takto za zdaňovací období odečíst, činí 12 000 Kč."
Otázka je následná. Řekněme tedy, že si od základu daně ve zdaňovacím období odečtu 12 000 Kč. Jakou roli hraje to, jak vysoký mám příjem? Jak tento odečet pocítím? Předpokládám, že mi nebude vráceno celých 12 000 Kč.
Základ daně je souhrn všech příjmů za předchozí kalendářní rok.
Od toho můžete odečíst zmíněných 12.000 Kč a ze zbylé částky se vypočte 15 % daň.
Ovšem pozor, daně lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh daně.
Pokud byste na daních za celý rok odvedl méně než 1.800 Kč, vrátila by se Vám jenom část. Kdybyste (při nízkém příjmu) neodvedl nic, nevrátilo by se Vám nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.