Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje trable s láskou

Od: sedlys* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám takový problém nikdo to nevím, bojím se že když to řeknu svým blízkým tak to nepochopí :(.

Stalo se mi to už jedno přišlo to ze dne na den zamilovala jsem se nebo já popravdě nevím jak to nazvat jestli to je zamilovanost. Říkala jsem si utnu to hned v začátku aby to nedopadlo jak posledně, protože to moc bolelo. Jsem zamilovaná do jedné holky musím jí furt vidět, mluvit sní žárlím když se baví s někým jiným, chci aby byla jenom semnou, nevím co to je popravdě řečeno jsem si jistá že lesba nejsem líbí se mi kluci měla jsem s něma vztah. Ale ta holka je moje kamarádka a nemůžu jí to říct co k ní cítím že jí mám moc ráda že tu pro ni jsem že bych pro ni udělala cokoliv že jí jsem 100 procentně oddaná, vždy když spolu mluvíme tak si pak říkám že já blbka řekla něco špatnýho a ona mě už nemá ráda nechce se semnou kamarádit atd... že čekám že mi napíše a ona nenapíše že žárlím na to že ona má nejlepší kamarádku a já ne, dokážu si sní představit sex ale když pak sedím vedle ní tak se mi to hnusí. nevím co to je a strašně mě to ničí a ubližuje mi to a nechci to nevím co mám dělat kolikrát jsem si říkala budu se jí vyhýbat ale nejde to budu jí muset výdat ještě další 2 roky. Musím na ni furt myslet ale chci se tomu bránit. Když mi řekne že mě má ráda nebo mě nějak pochválí nebo něco tak mi to je vždy příjemný a připadám si pro ni důležitá jako že pro ni něco znamenám jako kamarádka že si mě někdo cenní. Máte prosím někdo nějako radu? nebo skušenost? opravdu už nevím co mám dělat :( a bojím se tomu poddat. předem děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Souhlas se Suzymon – normální puberta. Hledáš sama sebe a kamarádka tě v něčem inspiruje (možná bys v určitém ohledu chtěla být jako ona?). Jinak já občas pracuju s mládeží a nevěřila bys, jak častý je toto "problém" (kolik holek už se mi s něčím podobným svěřilo). I já sama jsem, koneckonců, bývala "zamilovaná" do učitelek – a má orientace je naprosto tradiční. Dříve tato problematika bývala oblíbeným námětem dívčích románků (mám doma nějaké prvorepublikové po prababičce – např. Dimsi, miláček penzionátu, nebo Děvčata v penzionátě od Čarské). Z těch pozdějších výskytů v kultuře je třeba ruský film Dubravka. Dnes se o tom, bohužel, moc nemluví a holky se potom zbytečně trápí.

doplněno 28.12.16 14:47:

Ano, nech to být. Kamarádce nic neříkej, abys ji neuvedla do rozpaků. :) Ani se nezabývej fantaziemi sex. styku s ní - stejně je to nereálné a zbytečně to v sobě rozjitřuješ, děláš si v hlavě zmatek. Zkus se raději zaměřit na to, jak najít sama sebe – co se týče životních postojů a vztahu sama k sobě, ale také chování, oblékání apod. Můžeš si brát příklady ze svého okolí, ale doslova nikoho nekopíruj; buď přiměřeně originální a tak budeš zajímavá.

sedlys*
hodnocení

jestli je to zcela normální tak co mám potom dělat nechat to být? že to samo přejde?

děkuji za odpověď

hodnocení

1x

Řekla bych že to je normální puberta. To přejde.

hodnocení

1x

Těš se z její přítomnosti, jakožto kamarádky, a víc se v tom nevrtej, hlavně jí to neříkej, nebo o ni taky můžeš přijít. S největší pravděpodobností bude orientována na muže a mohla bys ji vyděsit, nebo se jí dokonce zprotivit. Nikomu není příjemné čelit intimnímu zájmu kohokoliv, když o to nestojí. Postavilo by to mezi Vás zeď. Navíc, opravdu není vůbec zatím jisté, jestli jsi orientována jinak, nebo kamarádku jen slepě obdivuješ a cítíš se vedle ní v eufórii. Zkus to držet v tajnosti a počkat, jak se budeš cítit dál. Pak bych taky doporučila odborné vyšetření, abys měla jasno, pokud se v tom nebudeš orientovat ani třeba za rok.

hodnocení

0x

Kolik máš roků? Pracuješ nebo chodíš do školy? Jsi z města nebo ze vsi? Ptám se proto, že když si neporadíš, měla bys zajít na poradu za sexuologem. A dostat se k němu je pro městské snadnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]