Nejste přihlášen/a.
Ahoj,prosím Vás,chtěl jsem se zeptat - Já čím dál ted častěji potřebuji komunikovat na různých forech,nebo poslat email,atd v angličtině.Ale když to přeložím pc translátorem,tak je to taková hatmatilka a jen se tam ztrapním.Existuje nějaká možnost,zcela zdarma,abych někam odeslal text v češtině a vrátil se mi přeložený do normální angličtiny?Jedná se většinou o tématiku programování,reverze engineering,olly debugger,strojový kod,delphi atd.Jedná se jen o několik řádků textu,nic dlouhého.Moc díky.
Obávám se, že jediné řešení je umět anglicky. A nebo se skamarádit s nějakým lektorem angličtiny (popř. jiným člověkem, který jazyk dobře ovládá) a občas ho pozvat na pivo. Já sem tam překládám anotace prací a vždycky za to dostanu pokec u kafe/vína/čaje a bonbošku. (Občas se mi zdá, že kdyby mi ti lidé dali místo toho peníze, byl by to dobrý kšeft. Ale není nad pokec se starými známým )
Nejde, všechny translátory používají stejný engine. Pomůže volit zavedené fráze, formulovat text jednoduše a ve forech si všímat stylu, jak to dělají jiní, žádný stroj vám nevidí do hlavy. Příklad: V české restauraci si dáte utopence a pivo, přeložte translátorem a chtějte v Anglii, budete za uchyla, pokud to bude malá svačinka v nočním klubu, vyvedou vás jako nekrofila
Jak odborně se dá pojmenovat utopenec, cikánská pečeně nebo španělský ptáček? Please noms scientifiques!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.