Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přeložit text do normální angličtiny?

Od: vanasi® odpovědí: 4 změna:

Ahoj,prosím Vás,chtěl jsem se zeptat - Já čím dál ted častěji potřebuji komunikovat na různých forech,nebo poslat email,atd v angličtině.Ale když to přeložím pc translátorem,tak je to taková hatmatilka a jen se tam ztrapním.Existuje nějaká možnost,zcela zdarma,abych někam odeslal text v češtině a vrátil se mi přeložený do normální angličtiny?Jedná se většinou o tématiku programování,reverze engineering,olly debugger,strojový kod,delphi atd.Jedná se jen o několik řádků textu,nic dlouhého.Moc díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obávám se, že jediné řešení je umět anglicky. A nebo se skamarádit s nějakým lektorem angličtiny (popř. jiným člověkem, který jazyk dobře ovládá) a občas ho pozvat na pivo. Já sem tam překládám anotace prací a vždycky za to dostanu pokec u kafe/vína/čaje a bonbošku. (Občas se mi zdá, že kdyby mi ti lidé dali místo toho peníze, byl by to dobrý kšeft. Ale není nad pokec se starými známým :-D )

mytrix*
hodnocení

0x

Ne. Google translator patří mezi ty lepší, ale stejně musíte umět si to pak nějak upravit. Musíte se učit, jiná cesta není.

hodnocení

0x

Nejde, všechny translátory používají stejný engine. Pomůže volit zavedené fráze, formulovat text jednoduše a ve forech si všímat stylu, jak to dělají jiní, žádný stroj vám nevidí do hlavy. Příklad: V české restauraci si dáte utopence a pivo, přeložte translátorem a chtějte v Anglii, budete za uchyla, pokud to bude malá svačinka v nočním klubu, vyvedou vás jako nekrofila :-D

doplněno 28.12.16 20:25:

Jak odborně se dá pojmenovat utopenec, cikánská pečeně nebo španělský ptáček? Please noms scientifiques! *zed*

isteron

Lenže utopenec nie je odborné pomenovanie toho jedla, je to len zaužívané slovo na úrovni dedinskej krčmy. Dajte tam nejaký francúzsky, alebo taliansky výraz, a hneď budete vedieť, o čo sa jedná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]