Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za Zuno?

Od: libor007® odpovědí: 17 změna:
Přátelé, za chvíli skončí Zuno. Kam doporučíte přejít? Nechci nic platit na poplatcích, chci přívětivé elektronické bankovnictví, šlo by o druhý - vedlejší účet. Ideál by byl rozumný úrok na spořícím účtu(vím, je to bída všude). Jako hlavní mám mBank. Jen podotknu, že Zuno nabízí přechod k Raifce, ale neznám podrobně podmínky.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cunabe
hodnocení

0x

Prejdi do AirBank a/nebo do Fio.
Úroky sice na nic, ale alespoň jasné podmínky, přívětivé zacházení a samozřejmě bez poplatků.

pohanka*
hodnocení

0x

Já mám kromě jiného FIO. Má velice dobré bankovnictví, přehledné, jednoduché. Fio je naše banka, jako jedna z mála.

haf

Air, Equa, Fio - jsou lepsi nez mBank, od ledna se rozjede Creditas jako banka s nabidkou vyhodneho uroku na sporeni, podminky ocekavam lepsi nez v ostatnich bankach uz kvuli naboru novych klientu :)

hodnocení

Tu trojici mám v merku, skouknu doma na nabídky. Umí některá NFC kartu?
lalicek

vyzkoušeny všechny tři a nejvíce vyhovuje Equa

stir*

NFC fio umi,ale jen s eurotelem. To postupne ale upada, nastupuje HCE, ktere nebude na operatora navazane, takze to bude i levnejsi. Jinak u airbanky si muzes zazadat jak o kartu, tak i nalepku. Budto ji nalepis na tel nebo ti k tomu daji klicenku. Ja ji nosim s klicema, na ty nikdy nezapomenu, bez klicu z domu neodejdu :)

doplněno 27.12.16 17:44:

jinak mam fio, equa, air i mbank. mbank ale nepouzivam, takze budu rusit. Nevyhodny kurz, neprehledne bankovnicztvi, zadny urok atd...Z tech trech ma kazda sve vyhody...

mate59
hodnocení

0x

Rajfka mi nabídla když přejdu k nim ekonto zadarmo pouze na 6 měsícú,takže o ničem.ING spoření je 0,5% do 300tisíc bez vázání,při uzavření dávají 500,- bonus a 1% na 3 měsíce,kód na doporučení mám.Nebo Sberbank 0,53% ale za odchozí platbu je 5,-Kč.Založit jde online.

hodnocení

Mbank taky asi zruším. To nové wow bankovnictví je na palici a stále mi od změny vadí.
nikdo*

Máš pravdu. Mě už u Mbanky drží jediná výhoda, a to je při online převodu peněz v rámci Mbanky, s možností okamžitého výběru peněz z bankomatu. To zatím Fio chybí.

milada22
hodnocení

0x
Já jsem také měla účet v Zune, přešla jsem do Unicredit bank, oni mají docela výhodné podmínky pro vedení účtu zdarma. Dobrý přehled jednotlivých účtů a srovnání podmínek si můžeš prohlédnout v srovnávači a následně zvážit, že u které banky je pro tebe nejreálněji splnit dané podmínky například co se týče počtu trvalých příkazů, pohybů na účtu, či zasílání pravidelného příjmu, každá banka již má nějak stanovené své specifika :) V Raifce můžeš mít účet zdarma, ale mají tam například podmínku, že na účet ti musí přijít alespoň 15 000 kč měsíčně, čili to pokud ho chceš jako druhý účet by si předpokládám neslňala. Jinak myslím, že mBank, nemá žádné podmínky za vedení účtu, ale účtují si poplatek za používání platební karty, čiže ještě by tu byla ta možnost udělat si z toho účtu v mbank druhý účet a v raifce ho používat jako hlavní, protože jinak ty jejich podmínky jsou docela dobré například i co se spořicího účtu týká, co si vzpomínala, že by si uvítala, pozri více info o podmínkach raiffeinsenbank účtu.

hodnocení

0x

Za mně a naši rodinu--jedině EQUA !

janalhotska

u náš v rodině máme taky všichni Equu a zcela bez problémů

danys*
hodnocení

0x

mám spořící u Air Bank- úrok 1%. dále mám Mbank a to jen kvůli tomu, že mi dali za založení 500kč, od epojistení mi přišlo dalších 500kč a pak po zaslání 1500 kč na účet mbank z jiného účtu mi dali dalších 500. Takže čekám, co mi ještě dají a pokud nic, tak to ruším*smich*

hodnocení

Má equa/air/fio nějaké stránky s demo ukázkou bankovnictví?Rád bych testl nejsympatičtější variantu. Vím, že komerčka demo mívala...
stir*

to zas tak neres anebo si dej vsechny tri, ono kazda ma sve vyhody. Fio jednoducha, nejake vybery zdarma pri nejakych podminkach, okamzite pripsani penez na e-broker pokud potrebuju, air vyhodne uroceni, nalepka na tel nebo na klicenku, equa vybery zdarma, v zahranici pouze za 9 kc, multimenova karta pro nakupy venku nebo na netu bez konverze atd. Bankovnictvi je urcite u vsech daleko lepsi nez u mbank, s zadnou z tech tri chybu neudelas, zalezi co preferujes.

hodnocení

Tak založeno na zkoušku airbank. Samozřejmě, každá banka má své. Air se mi líbí úročením. Banking se zdá intuitivní, mobilní appka na pohodu. Uvidíme po nějaké době používání. Zatím mám hlavní mbank, zuno frknu do airu. Do budoucna se s mbank nejspíš rozloučím. Děkuji za postřehy a tipy.

stir*

V tom bankovnictvi si pak muzes vytvorit nekolik beznych uctu, priradit karty nebo nalepku, jak uznas za vhodne a kdyz se bojis o pemize treba z duvodu ztraty karty nechat dalsi penize na jinem uctu, kde se ti nikdo nedostane. Dale sporici ucety v czk,eur,usd. Nevyhoda je, ze cizomenove ucty nejdou priradit k jedne karte, jako to ma equa bank - multimenova karta. Dalsi nevyhoda malo bankomatu, tudiz vyber je zpoplatneny. Tady ma equa vyhodu v tom, že ze vsech bankomatu je vyber zdarma. Equa ma ale nizky urok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]