Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vás zbaví nervozity a uklidní?

Od: anon* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

29. mám rande. Jsem momentálně po 2 ročním vztahu, ale pamatuji si, že první schůzky byly vždy strašné. Byli jsme oba nervozní. Nechtěla jsem navazovat oční kontakt nebo moc mluvit. Moje řeč těla to naznačovala také. Přemýšlela jsem, že předtím něco málo vypiju, abych se uvolnila a mohla si to pořádně užít. Jaké jsou ještě jiné způsoby?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Na alkohol zapomeňte, potáhne Vám z pusy a dotyčný během vteřiny bude rozhodnut - pryč.

doplněno 26.12.16 23:13:

Když bude dotyčný komunikativní, tak nebudete ani vědět, jak rychle schůzka uběhne. Myslím, že první by měla trvat tak půl - třičtvrtě hodinky.

Ale jestli budete oba ze sebe páčit slova a kde nic, tu nic, tak je lepší se jít někam projít, když půjdete vedle sebe, tak se nějak lépe hovoří, než sedět naproti sobě u stolu.

Pročtěte si před schůzkou písemnou komunikaci, kterou asi máte za sebou, abyste se měla od čeho odrazit. Můžete se ptát na to, co na sebe již prozradil a rozvinout téma. Koníčky, zábava, zaměstnání, cestování, rodina, Vánoce, víra atd.

iz*
hodnocení

2x

Zapomeňte na všechny "poučky", a chovejte se přirozeně. Místo "navazováníní očního kontaktu" se dívejte do očí (může se zdát, že je to totéž, ale není → vyzkoušejte to!) a místo "naznačování řečí těla" se chovejte tak, jak Vám právě bude příjemné. Přestanete-li přemýšlet nad těmito "obraty" a podobnými nesmysly, dostanete se tam, kam se budete chtít dostat.

A na alkohol zapomeňte také.

Uvědomte si, že protějšek bude stejně nervózní jako Vy. Možná by stačilo se na začátku něčemu společně zasmát a pak už "to půjde samo"...

Pomáhá uklidňující čaj a také několik hlubokých nádechů a výdechů. Ale, opravdu to moc neřešte a spíš se, plna očekávání, těšte. Můžete si dopředu připravit několik záchranných témat, kdyby hovor vázl. Taky bych doporučovala něco odlehčeného, humorného a když nebudete vědět jak dál, převexlujute hovor na partnera, např. "Tak co mi ještě povíš?" Ale asi bjsou Vaše obavy zbytečné, určitě, po pár větách najdete rychle společné téma. Můžete začít třeba dotazem na jeho rodinu, co kdo dělá, jaký je, to půjde samo.

balzerka
hodnocení

2x

Mně tam trochu nesedí to: ...mohla si to pořádně užít. První rande, to je snad jen na pokec. Čeho si chcete užívat s člověkem, kterého minimálně znáte? Jestli nejste zvyklá pít, tak raděj nepijte. A případné trapnosti se musí převést na humor. Udělat si ze sebe legraci. "Dala jsem si frťana, abych nevypadala moc vážně. Je to na mne vidět?" " Normálně na tyhle akce chodím v brokátu..." Nebo si s sebou vemte psa, ale jen malé plemeno nebo velmi hodného. Že ho nebylo kam dát. Bude téma. Nebudete tak vážná a upjatá na konverzaci.

Já jsem Váš opak, mně se to radí. Držím palce. Však si ho hned nemusíte brát. :-D

balzerka
hodnocení

0x

Když někudy půjdete, tak se bavte o tom, co vidíte. Třeba kolo za výlohou / jezdíš na kole?/, ojíněné stromy / podívej, to je nádhera.../, kačenky na řece / měla jsem si vzít něco na krmení/ , květinářsrví / jakou máš nejraděj kytku?/, psisko / máš taky psa, divadlo / dříve jsem měla předplatné, ale teď není čas nebo nechci chodit sama.../ , prostě asociace. Tak se o druhém taky hodně dozvíš a nemusí ti memorovat životopis.

klara1
hodnocení

0x

Dýchací a uvolňovací cviky, nakonec o nic nejde, buď to pujde nebo ne. Vždy jsem si to nějak pozitivně vysvětlila a fungovalo to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]