Nejste přihlášen/a.
Celá otázka a odpovědi jsou o dospělých. Jakoby dítě nikoho nezajímalo. všichni řeší matku. Víte jak to dítě prožívá? Dovedete si to vůbec představiT? Dítě se nachystá, těší a čeká a nic! Obrovské zklamání ale nad tím víra, že se mu něco stalo, proto nemohl táta přijít včas! Zažila jsem to a musím vám říci, že je to pro dítě nesmírně traumatizující. Několik dní se v hlavičce návštěvou zaobírá, pak čeká a slyší, jak matka otce shání. Pak návštěva, nevím, jak u vás, ale u mých dětí bývala velice podivná. A do toho znovu telefony matky, kdy děcko příjde domů. Po návštěvě se z takového traumatu děcko dostává několik dní. Ale už je zase čas na další návštěvu! Ani se nedivím, že dítě pak trpí nočními děsy, roztěkaností. Místo aby vědělo, v kolik a kdy se bude něco dít a mělo jistoutu.
Po tom, co jsem zažila já a dnes už to vím přesně, jak se dítě cítilo, protože už mi to, s klidnou hlavou, jako dospělá, popovídá, bych požádala znovu soud, o určení návštěv a také o to, aby soud otce poučil, jak se má chovat, aby na jeho rozmary dítě nedoplácelo.
Andri, já, po zkušenostech a s dnešní technikou, bych dceři příliš nevysvětlovala. Dala bych jí do ruky mobil s vytočeným číslem, jestliže nemá už svůj. Ať si všechno dohodnou sami. Když budete omlouvat nebo říkat pravdu, stane se, že vás jeden z nich nařkne, že lžete nebo poštváváte malou proti tatínkovi. Stanete se tím, kdo za všechno může. Vaše dcera už má dost rozumu, umí mluvit, neřešte to vy! Dovolte, ať si to vyřídí oni mezi sebou. Netáhejte horké kaštany z ohně za něho! Malá musí už vědět, jaké spolehnutí je na otci. Když to říkáte vy, může to vypadat, že pomlouváte.
Slušnost je počkat 15 minut, čekat hodinu bez omluvy je pitomost. Pokud se neozve do 15ti minut, tak prostě nečekat a jít pryč s tím, že se o jeho přístupu dozví na patřičných místech kdyby se rozčiloval. Tady tento "gumový " přístup se dost rozmáhá a není důvod jej tolerovat. Jistě, může být zácpa, zdržení v práci a pod., ale od toho jsou telefony.
Andri - chápu vás, dítě nachystáte a nic. Neustále odpovídáte na dotaz dcery - kde je, kdy přijde, proč nepřišel atd. Sdělte písemně ex, že pokud nepřijde pro dceru v určenou hodinu,tak po půl hodině meškání bez omluvy s dcerou odcházíte na procházku, výlet atd. Tím návštěva propadá. Tohle sdělte i na OSPODU.
------------
Pochopitelně - další návštěva za 14 dní nebo jak je uvedeno v rozsudku.
dobrá, tak tedy taktika pro druhou stranu : fingovaná nemoc, odjezd na hory, dovolená, slíbení dítěti pozlátko, které jinak má vždy zakázané a tudiž jej předem pošleme někam dál, pokud již předem víme, že bude bývalý volat atd...
PAK JE SUPER, KDYŽ JDE VÁM NA RUKA JEHO ZAMĚSTNAVATEL, KOLEGOVÉ A VŠICHNI, KTEŘÍ JSOU PROTI VAŠEMU BÝVALÉMU PARTNEROVI, ANO TITO jsou pro Vás super pomocníci - VÍTE O NĚM TÉMĚŘ VŠE A PAK ... to je ta taktika - ta funguje i ve firmách a pak máte své zaměstnance pěkně v kleci...
Dobrý den, Váš bývalý partner vážně není loutka na provázku. Vy určitě neděláte vše dle jeho představ, Pokud řádně platí na dítě - MÁ PLNÉ PRÁVO NA NĚJ STEJNĚ JAKO VY ! Jistě a vím, že by jste o dítě nechtěla přijít, proto se snažte za každou cenu k vůli dítěti, udržovat co nejlepší vztah se svým bývalým.
Mnoho takových maminek si nedovede představit, jakým i různým taktickým způsobem druhé strany MOHOU O SVÉ MILOVANÉ DÍTKO PŘIJÍT ! Moc Vám přeji, ať to u Vás dopadne - především s pomocí Vás - dobře.
Aha, takže matka pravidla a dohody (předat a přebrat dceru v domluvený čas) dodržovat musí, ale on (odvézt si a vrátit dceru v domluvený čas) ne? Kdo je tady pak loutka na provázku?
Andri, moc se omlouvám, já odpověď neznám... měla jsem zatnout zuby a držet pusu, ale nějak mi to nešlo. Ať můj příspěvek klidně sys smaže.
V této republice matka nemusí téměř nic. Jinak by se nesoudili otcové ve Strasburku a celkem jim to k ničemu není.
Otec má zájem a pokud mu to čas zřejmě dovolí, upaluje pro dítě. To je snad to hlavní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.