Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bez omluvy si zada otec dite kdy chce

Od: andri* odpovědí: 13 změna:
Dobry den tento vanocni svatek.Chtela bych se poradit zda otec muze si bez omluvy vzit dite kdy se mu zlíbí.V urceny cas,den(v rozhodnuti soudu) se neomluvi,nezavola ze si dceru neprevezme a cekat se mi opravdu nechce,jelikoz me to omezuje v denni cinosti a nejen me.Volat mu a prosit ho kdy a co jak bude jsem zkousela uz nekolikrat ale volat takhle pokazde?
Kdyz si ji nevyzvedne v urcity den i cas,kdy ma na to pravo a dcera je presto nachystana muzu presto mu ji pozdeji nepredat kdyby se ozval dejme tomu nekdy za 2-3 h po uplynuti převzetí,ze pro ni jede?Reknu vam ze me to nebavi tohle resit pokazde kdyz dcera jde na styk se svym otcem.
Muzou ho na OSPODU poucit?
S dcerou mel byt na Štědrý den od 9-13h prijel si pro ni az ve 12h kdy mu dcera sama volala jestli si muze dojit pro darky a vratil mi ji sotva 30minut pred veceri s mym bombardovanim telefonem zda mi holku vubec jeste dnes vrati.
Dekuji za poznatky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Celá otázka a odpovědi jsou o dospělých. Jakoby dítě nikoho nezajímalo. všichni řeší matku. Víte jak to dítě prožívá? Dovedete si to vůbec představiT? Dítě se nachystá, těší a čeká a nic! Obrovské zklamání ale nad tím víra, že se mu něco stalo, proto nemohl táta přijít včas! *plac*Zažila jsem to a musím vám říci, že je to pro dítě nesmírně traumatizující. Několik dní se v hlavičce návštěvou zaobírá, pak čeká a slyší, jak matka otce shání. Pak návštěva, nevím, jak u vás, ale u mých dětí bývala velice podivná. A do toho znovu telefony matky, kdy děcko příjde domů. Po návštěvě se z takového traumatu děcko dostává několik dní. Ale už je zase čas na další návštěvu! Ani se nedivím, že dítě pak trpí nočními děsy, roztěkaností. Místo aby vědělo, v kolik a kdy se bude něco dít a mělo jistoutu. *plac*Po tom, co jsem zažila já a dnes už to vím přesně, jak se dítě cítilo, protože už mi to, s klidnou hlavou, jako dospělá, popovídá, bych požádala znovu soud, o určení návštěv a také o to, aby soud otce poučil, jak se má chovat, aby na jeho rozmary dítě nedoplácelo.

martinaa*
hodnocení

3x
Zdravím. Podobnou situaci má přítel s budoucí exmanzelkou. Od právníka nam bylo porazeno - jakmile nedodrzi smluveny cas predani ci vraceni bez předchozí domluvy, kontaktovat socialku. Samozrejme deset minut neresit, priteli tuhle bouchlo auto a malou si vyzvedl o půlhodinu pozdeji, ovsem ihned vse řešil telefonem.
Pokud to ten vas dela opakovane tak opravdu kontaktovat ospod, on si nemuze delat, co se mu zachce. I mene inteligentni clovek vi, k cemu je mobil.
Pokud mozno, komunikujte s nim pisemne-maily, facebook. Tam je domluva dohledatelna a da se pouzit jako dukaz.
andri*
hodnocení

Dobry den Martino.Ano dela tak opakovane.Nebranila jsem se ani tomu kdyz mimo styk urceny soudem projevil zajem a dceru mu,, půjčila "na dve hodinky treba na brusleni.Ostatne je uz skoro velka a dokaze rict co chce a ze chce.Nebranim tomu.
Mel ji mit na Vanoce 3 dny a nema.S holky tu delam pitomce,slibuji ji ze si ji veme.a nakonec ji mam doma a nevim zda milostpan vubec ji chce.Neni tezky zavolat...pracuji,nemuzu,nejde to ted...to on neumi.Mysli si stale ze si zavola kdy chce a holka je hned pristupna.
doplněno 27.12.16 10:54: Napsala jsem mu zpravu at koukne do papiru kdy ma mit s holkou styk o vanocich.To bylo na Štědrý den,kdy po tom co mi ji vyklopil u baraku pul hodiny pred veceri jsem se nechtela snim uz tento den rozcilovat.Mel na to 3 dny mi dat vedet ze si ji opet nevyzvedne.Neucinil tak.

Andri, já, po zkušenostech a s dnešní technikou, bych dceři příliš nevysvětlovala.*hej* Dala bych jí do ruky mobil s vytočeným číslem, jestliže nemá už svůj. Ať si všechno dohodnou sami. Když budete omlouvat nebo říkat pravdu, stane se, že vás jeden z nich nařkne, že lžete nebo poštváváte malou proti tatínkovi. Stanete se tím, kdo za všechno může. Vaše dcera už má dost rozumu, umí mluvit, neřešte to vy! Dovolte, ať si to vyřídí oni mezi sebou. Netáhejte horké kaštany z ohně za něho! Malá musí už vědět, jaké spolehnutí je na otci. Když to říkáte vy, může to vypadat, že pomlouváte.

dam®
hodnocení

2x

Slušnost je počkat 15 minut, čekat hodinu bez omluvy je pitomost. Pokud se neozve do 15ti minut, tak prostě nečekat a jít pryč s tím, že se o jeho přístupu dozví na patřičných místech kdyby se rozčiloval. Tady tento "gumový " přístup se dost rozmáhá a není důvod jej tolerovat. Jistě, může být zácpa, zdržení v práci a pod., ale od toho jsou telefony.

klus
hodnocení

1x

Andri - chápu vás, dítě nachystáte a nic. Neustále odpovídáte na dotaz dcery - kde je, kdy přijde, proč nepřišel atd. Sdělte písemně ex, že pokud nepřijde pro dceru v určenou hodinu,tak po půl hodině meškání bez omluvy s dcerou odcházíte na procházku, výlet atd. Tím návštěva propadá. Tohle sdělte i na OSPODU.

------------

Pochopitelně - další návštěva za 14 dní nebo jak je uvedeno v rozsudku.

dobrá, tak tedy taktika pro druhou stranu : fingovaná nemoc, odjezd na hory, dovolená, slíbení dítěti pozlátko, které jinak má vždy zakázané a tudiž jej předem pošleme někam dál, pokud již předem víme, že bude bývalý volat atd...

PAK JE SUPER, KDYŽ JDE VÁM NA RUKA JEHO ZAMĚSTNAVATEL, KOLEGOVÉ A VŠICHNI, KTEŘÍ JSOU PROTI VAŠEMU BÝVALÉMU PARTNEROVI, ANO TITO jsou pro Vás super pomocníci - VÍTE O NĚM TÉMĚŘ VŠE A PAK ... to je ta taktika - ta funguje i ve firmách a pak máte své zaměstnance pěkně v kleci...

doplněno 26.12.16 12:31: Rada nakonec- NEŽ SNÁŠET A ŘEŠIT CELÝ ŽIVOT JAKÉSI TAHANICE - tak odcestovat např. do Ameriky ať se klidně z toho ostatní podělají !

hodnocení

0x

Dobrý den, Váš bývalý partner vážně není loutka na provázku. Vy určitě neděláte vše dle jeho představ, Pokud řádně platí na dítě - MÁ PLNÉ PRÁVO NA NĚJ STEJNĚ JAKO VY ! Jistě a vím, že by jste o dítě nechtěla přijít, proto se snažte za každou cenu k vůli dítěti, udržovat co nejlepší vztah se svým bývalým.

Mnoho takových maminek si nedovede představit, jakým i různým taktickým způsobem druhé strany MOHOU O SVÉ MILOVANÉ DÍTKO PŘIJÍT ! Moc Vám přeji, ať to u Vás dopadne - především s pomocí Vás - dobře.

Aha, takže matka pravidla a dohody (předat a přebrat dceru v domluvený čas) dodržovat musí, ale on (odvézt si a vrátit dceru v domluvený čas) ne? Kdo je tady pak loutka na provázku?

doplněno 25.12.16 20:31:

Andri, moc se omlouvám, já odpověď neznám... měla jsem zatnout zuby a držet pusu, ale nějak mi to nešlo. Ať můj příspěvek klidně sys smaže.

andri*
hodnocení

Tak nejak jsem predpokladala ze se tu najde zhrzenej otec co trefil na mrchu matku co mu ditko neukaze ani na fotce...
Nikdo opravdu nevi jak to mezi nami je.Nebo to ze mi vola a dokaze byt tak hnusnej a zkazit vam doslova naladu.Me nebavi ho pokazde prosit aby si dceru vůbec prevzal.Nekdy ji ma mit na vikend a sedime kvuli tomu doma protoze se rozhodne si ji vyzvednout misto patku v sobotu v 11h dopo a dorazi nekdy kolem treti odpo.
Mam taky nejakej svuj zivot a byt omezena stale s byvalym partnerem nechci.Dceru mu chci predat tak jak je urceno soudem,nebo kdyz zavola ze nestiha ale takhle?
doplněno 25.12.16 21:04: Doplnuji ze dceri bude za 3mesice 12let a kdyz chce odejit ke kamaradce na nastevu tak ji drzim doma kvuli predani a pak doslova tu dokaze byt nabrucena ze neprijel a musela cekat takze ja trpim tim,ze nemuzem nikam a ona tim ze treba prijde o radost s kamarády.
vanad1*

V této republice matka nemusí téměř nic. Jinak by se nesoudili otcové ve Strasburku a celkem jim to k ničemu není.

Otec má zájem a pokud mu to čas zřejmě dovolí, upaluje pro dítě. To je snad to hlavní.

Ve společnosti to tak funguje, že když se lidé na něčem domluví, je potřeba to dodržet; v opačném případě je spolupráce nemožná. Platí to ve všech oblastech lidské činnosti, tedy i v této.

danys*
hodnocení

0x
Není nad to si udělat z decka cvicenou opici! Není to normální jako není normální co dělá otec dítěte. Tak se domluvte,jestli jste toho schopný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]