Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chci se zeptat,jak je to nyní s nemocenskou.
Kdy se vyplácí jestli každý měsíc nebo jen jednou a to na konci kdy odevzdám ukončenou neschopenku.
Marodím už 3 měsíce a zatím mi nic nepřišlo tak nevím kde se stala chyba jestli se tedy někde vůbec stala,
předem děkuji za odpověd
Nemocenské dávky vyplácí zaměstnavatelé v případě velkých organizací (nad 25 zaměstnanců), u malých organizací a OSVČ ji vyplácí okresní správy sociálního zabezpečení.
doplněno 29.10.09 09:16:ověřit, zda obdrželi váš nemocenský lístek a příp. "lístek na peníze", pokud jste byla nemocná přes přelom měsíců. Zde vám také sdělí, kdy nemocenskou dostanete a na jakou adresu vám bude zaslána (to závisí na adrese uvedené na nemocenském lístku).
pracuji ve skladě kde je více než 25 zaměstnanců a podle toho nového vyplácí dávky sociálka ale nevím kde zjistit kontakt
na tu sociálku nebo jak to zjistit?
Není to správně - dávky vyplácí OSSZ místně příslušná SÍDLU ZAMĚSTNAVATELE, tedy co má zam-tel v rejstříku.
tak jsem si našel bydliště i číslo a volal jsem tam,ale musím prý zavolat na ossz ti prej vyplácejí nemocenské,ale kde mám vzít kontakt na ně?
Zeptejte se ve mzdové účtárně svého zaměstnavatele, pod kterou OSSZ firma spadá. Zdržení několik měsíců je opravdu bohužel normální :o( jedna známá ze socky dostala peníze až poté, co jim poslala předžalobní upomínku. Do té doby s nimi komunikovala telefonicky a jenom byla oblbována, jak už je pošlou. Nejhorší pověst ve zpoždění má asi tak OSSZ pro Prahu 8... ale někde jsem zaslechla, že tam SNAD spadají všechny pražské bývalé velké organizace (nevím, co je na tom pravdy), tak asi jsou zavaleni prací víc, než čekali.
Dobrý den, ano už jsem se ptal a schodou okolností to máme na praze 8 tak opravdu nevím co s tím,volal jsem tam ale nikdo
to nebral,ale budu to určitě zkoušet dál, ikdyž stejně když mi řeknou že to pošlou a nepošlou tak s tím nic neudělám
Ano lístek na peníze dávám každý měsíc.
Peníze by měly chodit každý měsíc že? Nebo až na konci neschopenky když ji odevzdám?
Ano měly by chodit každý měsíc,ale první termín se může spozdit z různých důvodů i o několik měsíců.Je třeba kontaktovat mzdovou účtárnu.Pokud jste OSVČ tak sociálku.
A jaké mohou být důvody spoždění? A pokud by se tedy spozdila za první měsíc tak druhý by měla dojít normálně? a do jakého
data se vyplácí?
Důvodem může být třeba nesprávně vyplněný formulář.Na socce je úřední šiml.Naší účetní to vracejí několikrát,ale nakonec se peněz každý dočkal.Ikdyž tři měsíce...?!
Celpe, mzdovka pouze pošle podklady pro výpočet na OSSZ. Nemocenské dávky od 1.1.09 vypočítává a vyplácí pouze OSSZ (kromě těch, které vznikly v r. 2008, běží dál a vyplácel je zam-tel, který byl tzv. velkou organizací).
Inzinyrko.Nerozumím reakci.Nikde netvrdím,že zaměstnavatel vyplácí nemocenskou.Pouze poukazuji na to,že jakékoliv opomenutí ve formuláři na socku se nám vrátí zpět do účtárny.Zatím nám žádný úředník nedoplnil ani písmenko.Natož podpisy nebo datum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.