Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevlastní otec mě obtěžuje

Od: nestastna odpovědí: 36 změna:

Prosím o radu mám nevlastního otce a ten mě stále obtěžuje i když jsem to řekla mé matce. ( Není to žádné znásilnění ale vadí mi to) Například mi leze do koupelny když se sprchuju, chodí on nahý po baráku, píše mi sms atd. Prosím co mám dělat?

Děkuji

Nešťastná

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, tak, maminka už to ví a jistě Vám k tomu něco povídala. Co? Ty SMS jste mamince ukázala? Ty si ponechte jako (snad) možný důkaz chování otčíma. Ovšem, jestli jste si vše jen vymyslela, protože Vám otčím doma vadí, tak ho takto můžete sice zničit, ale v případě, že to pravda není, tak budete postižena Vy. Vznášíte hodně tvrdé obvinění - mělo by být pravdivé. Zdravím!

hodnocení

4x

Pokud je pravda co píšete a jste nezletilá, tak máte ve škole určitě možnost obrátit se na psychologa. Tam běžte a tomu svou stížnost předneste. Řekněte mu, že matce jste to oznámila a že Vám nevěří. Sms zprávy jste si určitě nechala v telefonu, když o nich píšete a ty mu ukažte. Ale nevím proč, nějak se mi to nezdá, protože určitě o tom mluvíte s kamarádkama, to holky dělají a že by ani jednu nenapadlo něco podniknout, to se divím. Kdyby to bylo před třiceti lety, tak bych tomu uvěřila, nebyl internet a mladí lidé nebyli tak otrkaní jako jsou dnes. Dneska ví už desetileté dítě že se může bránit a ví jak to udělat. Také bych se divila, že by matka nereagovala na ty esemesky. Vždyť je to její manžel. Já se obávám, že v tom může hrát roli puberta a pohlavní hormony které jsou hodně aktivní a pisatelka má pod tím vlivem bujnou fantazii a představuje si něco, co tak vůbec není, ale jí se to podvědomě líbí. Nakonec je to vůči ní "cizí" člověk a je to chlap, takže k němu může upínat "nezdravý" přístup a mít všelijaké sexuální představy a ten chudák o tom ani neví. Znám takové případy a skončilo to docela tragicky. neprávem nařčený člověk se dostal do vězení a trvalo několik let, než vyšla najevo pravda.

doplněno 25.12.16 10:00:

Navíc jsem si všimla kdy byl dotaz vložen. Bylo to včera ve 22.30h. To by byl optimální čas pro tyto sexuální choutky před spaním. Pak už se tazatelka neozvala. Kdyby jí to tak trápilo, a byla tak nešťastná, určitě by nějak zareagovala.

sebod*

Suzy. Jedna z mála rozumných odpovědí. Vy ostatní se nad sebou trochu zamyslete. Slyšíte jednu stranu a už znáte viníka a víte, že otčím je dobytek.Všechno může být úplně jinak. Tak laskavě dříve, než začnete lynčovat, tak přemýšlejte. Je mi z vás na *blee*

72mona3*

@sebod - vás také nechápu. Proč rovnou na blití? Tazatelka vložila dotaz a všichni tu odpovídají jak nejlépe umí. Musíme přece předpokládat, že je to pravda. Nelze vše zpochybňovat jen kvůli času vložení či absence reakcí. Ano, může mít Suzy pravdu (není ale jediná, která vznáší pochyby), ale rozhodně by se ti ostatní neměli stydět za to, že chtějí pomoci. Jediný @ernie tu mluví o fyzickém postihu dotyčného.

Tazateli se omlouvám za reakci mimo dotaz. M.

doplněno 25.12.16 14:07:

Já kritizuji vás, vaše vyjadřování. Všichni vědí, že téma je závažné. Proto se tu snažili být víceméně solidární s obětí, ale někteří vyslovili pochybnost. (a vy je urážíte také) - @ben a @jana222. Pokud napíšete, že se ti, co přispívají (všichni?!), mají stydět a já vám z nich na *blee*, tak to mi prostě hlava nebere. Stejně tak musíte totiž brát v potaz, že tazatelka napsala pravdu a když tu někdo bude zpochybňovat její informace, tak to třeba nechá plavat...

Ono těch "kdoví" a "jestli" a "pokud" může být na obou stranách dost a dost... ale pravdu neznáme nikdo.

sebod*

mono. Tohle je velice závažný dotaz. Tedy pokud je naprosto pravdivý a nikoliv úplně vymyšlený nebo pouze zkreslený fantazií dospívající dívky. Většina tady radí tak, jako že vše je naprostá pravda. Ale co když to je opravdu spíše fantazie. Tazatelka na základě rad tady výše vše někde nahlásí. Umí si někdo z vás vůbec představit, co to vše vůbec bude pro celou její rodinu znamenat? Asi těžko. Chápala bych tyto rady v případě, že jste opravdu přesvědčení o tom, že je vše pravda. Že byste tazatelku kontaktovali např přes sz (jasně musela by se registrovat), přes meil apod a vše s ní probrali. Takhle jsou tyto rady naprosto chybné a na jejich základě můžete rozvrátit naprosto fungující rodinu. A ano, také znám jednu podobnou rodinu, kde dospívající puberťačka zcela zničila nevlastního otce. Bylo to na malém městě a než se vše vysvětlilo, tak na něj všichni koukali skrz prsty. A po nápravě stavu už stejně všechny vztahy byly narušené.

Jistě, jestli je vše pravda, tak je to velice závažné a musí se to řešit. jen tu je to slůvko JESTLI.

doplněno 25.12.16 14:12:

Mona. napsala jsem Suzy, že je to jedna z mála rozumných odpovědí. To znamená, že tam jsou i další rozumné odpovědi. Tak se naučte číst. Děkuji.

72mona3*

Ano, jsem velmi nechápavá. Tak z kterých ostatních je vám *blee*?

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 25. 12. 2016 15:02:01
Bylo by vhodnější se soustředit na dotaz tak, jak byl položen. Domýšlet se, spekulovat a hodnotit příspěvky ostatních rádců je zbytečné a odporuje pravidlům.

Mono, já si zase myslím, že vůbec NEMUSÍM předpokládat že vše co sem kdo napíše je pravda. Spíš by se měl pokaždé člověk trochu zamyslet, když si čte takový alarmující příspěvek než začne radit. Já jsem jí hned v začátku odpovědi řekla co by mohla a měla udělat, pokud je to pravda. Pak až jsem vyslovila pochyby které stále mám. Všimla jsem si, že se v poslední době stává hodně často, že sem píší anonymové všelijaké zvláštní a neuvěřitelné příběhy. Asi to bude nějaký trend a těch lidí je čím dál víc. Je to možná kvůli tomu, že jsou lidé čím dál víc nešťastní a osamocení a tak to musí nějak kompenzovat. A tohle je ten nejsnadnější způsob jak se anonymně vykecat a pobavit se na účet nic netušících čtenářů, kteří si ještě ke všemu kladou za morální povinnost tomu člověku nějak pomoci. A to je to co mi na tom nejvíc vadí. To, že jsou takoví lidé, kteří jsou schopni si utahovat z lidí, kteří jim právě VĚŘÍ a kteří se jim snaží pomoci. Já naletím málokdy, ale cítím se kolikrát velmi dotčena za ty druhé které tady znám a považuji je za dobré známé, i když jsou virtuální. Nemám ráda, když vidím jak si z nich někdo anonymní dělá srandu, tahá je nos a doma se u toho náramně baví.

hodnocení

3x

Vůbec se nikoho nezastávám ale tady už se dělají rychlé a unáhlené závěry...už se soudí,kope do přirození atd..

Pokud nám nenapíšeš kolik je ti roků,jak dlouho je otčím s maminkou,co je v sms psáno,jak tě obtěžuje,co znamená "chodí nahý po baráku" (on se může převlékat a přeběhnout nahý z pokoje do pokoje jen).

Tak opravdu nemá smysl někoho obvinovat.

To by mě zajímalo, jak relevantní je informace, kolik je dotyčné roků a jak dlouhý je vztah její matky a otčíma.

No záleží jestli je děvčeti 8 nebo 18 let.A hlavně jestli je to matčin nějaký nový nápadník s kterým je krátce pak ho nikdo nezná a neví co od něj čekat,Nebo už je to stará známost a jsou spolu roky,dívenku zná od malička a té to ted v pubertě přijde strašně divný když ji vejde do koupelny třeba pro hodinky které tam zapoměl atd..

Ale jak píšu informací je málo..

Ale Vy je nepotřebujete Vy už pachatale znáte ze 2 řádků na interentu

Vycházím z toho, co tazatelka napsala. Pokud je to výmysl a lež, tak je to samozřejmě jiná.

hodnocení

2x

Tak se v koupelně zamykej. Jde to? To je drzost lézt do koupelny a do soukromí. Řekni mu to.

doplněno 25.12.16 00:42:

Matka by měla správně vykonávat svoji funkci matky. Řekni jí to znovu. Pokud nepomůže, tak to není správná matka a nezvládla svoji funkci. Já bych svoje dítě obtěžovat nenechala. A správně ostatní radí zavolat na linku důvěry.

doplněno 27.12.16 04:45:

Neštastna nenapsala jsi, kolik je Ti let a jak na Tebe kouká nevl. otec. To je taky podstatný. Pokud jen vleze do koupelny, protože tam něco zapomněl a ani se na tebe nepodívá, tak to tak hrozné není. Omluvit by se ale měl, že tam vlezl. Ale pokud si tě prohlíží a kouká slizce, tak to je něco jinýho. A co vlastně píše v těch Sms? Ukázala bych to mamce případně pak někomu, komu věříš ve škole - autoritě.

hodnocení

1x
Mno tohle je podle mne zavazne, zkusil bych nejakou linku bezpeci a tam se poptat, co a jak. Na druhou stranu treba je tak trochu "free", neboli "kvetinove dite" a nahotu tolik neresi. I kdyz ty sms mne prijdou dost pres caru. Co v nich pise? Staci neznacit, nemusite citovat. A kolik je jemu a kolik Vam?

iz*
hodnocení

1x

Znovu řešit s maminkou, říct jí, že pokud nezakročí, obrátíš se na OSPOD.

hodnocení

1x

A jak na to máma reagovala? Jaké opatření učinila? V koupelně se dá zamknout, stačí opatřit klíč.. Svěřit se dá i třídní učitelce (nebo výchovný poradce) ve škole. V neposlední řadě je zde možnost zavolat na linku bezpečí a svěřit se s problémem tam.

Linka bezpečí: 116 111

hodnocení

1x

Příště, až ti poleze do koupelny, tak ho natoč s důrazem na to, že si to nepřeješ a normálně to prase napráskej na policajty. Z toho, jak jsi to popsala, se mi chce blít... Mít někoho takového v rodině, tak je ten dobytek přinejmenším bez koulí, když ne na dvorku pod hlínou.

hodnocení

1x

Ani jsem sem nechtěla psát, od začátku to považuji za výmysl dívčiny. Nemám k tomu snad ani důvod, ale spíš takový "čuch" na to, co je pravda a co ne.

Slečna se tady taky už nikdy neozvala, aby doplnila svou otázku, nereagovala. Proč položila otázku právě v tento den, když už se jí to příkoří podle ní děje dlouho? A tak si myslím, že se někde hihňá, jak si zpestřila Štědrý den. Třeba se nechce učit, pomáhat doma, je drzá na matku i nevlastního otce. K Vánocům třeba také nedostala to, co chtěla, ten otčím mohl říct, že si to nezasloužila.

Tak si řekla - počkej, ty kujóne, já Ti ukážu!

Nedovedu si představit nikoho dospělého, jak chodí po bytě nahatý mezi ostatními členy rodiny. Je to všechno takové divné.

Pokud by to snad měla být pravda, myslím, že žádnou pořádnou matku nenechá podobné zjištění chladnou. A začne konat. Pokud ne, je možné svěřit se ve škole, třeba třídní, pokud s ní má děvče dobrý vztah. Nebo své dětské lékařce. Ty už by zařídily další.

Přesto mi to připadá jako podfuk. Někdo se raduje z dárků, užívá si svátků a jiný se třeba snaží pobavit se i za cenu, že poškodí někoho jiného. Lidé jsou prostě různí a do hlavy jim nikdo nevleze. *bzum*Jaga.

petula00*

Proč si někteří myslíte,že to může být vymyšlené?Protože se tazatelka zatím neozvala?Jsou svátky,lidé jsou také na cestách atd.Třeba tazatelka nemá momentálně možnost dostat se k internetu aby hned odpověděla?Tou odpovědí samozřejmě nevylučuji,že ten dotaz není úplně tak férový.

balzerka

A nebo jí na to doma přišli, že sem psala*bum*a už nemá odvahu se sem vrátit.. Ty SMS mi připadají divné. nějak dodatečně přihozené, bez sdělění , co v nich je. Ten věk je pro rádce důležitý. Pokud je to větší rozumná holka, tak mu sama odepíše, že pokud se to bude opakovat, SMS přepošlu na policii. Pak si ale musí střežit mobil, aby jí ho neprozvonil a zprávy nevymazal, nebo jí ho nevzal. Taky by měla vědět, že toho člověka i křivým nařčením zlikviduje, že se za to zavírá do vězení. Tak potrestá i maminku, je-li to její přítel. Měla by vědět, že to není legrace, někoho obvinit. Snad si to přečte. Na škole má fungovat výchovný poradce, většinou jedna ze školených učitelek. Pokud jí dívka tohle svěří, ta musí jednat. Předvolat si matku a nebo to rovnou předat policii.

zvedava

Balzerko, jak je mozno prozvonenim vymazat zaslane SMS... lamu si hlavu .. *bzum*

Asi takhle-prozvoním a zjistím ,že nechala-zapomněla ... mobil doma a pak jednoduše vymažu?

zvedava, ona myslí asi, že bude hledat její mobil a aby ho našel, tak ho prozvoní. A jakmile ho najde, tak normálně ty zprávy může vymazat, ale ne prozvoněním. To prozvonění je jenom kvůli nalezení.

balzerka

Prozvoněním zjistí, kde mobil je. Pak s ním může nakládat. Byla jsem stručná až moc. Omlouvám se.

hodnocení

1x

Popravdě, mě trochu zaráží, že tazatelka vložila tento dotaz do podrubriky "láska a sex" (ve skutečnosti je to spíše rodinný problém)... Možná je to náhoda – žádnou jinou vhodnou nenašla a neorientuje se zde, a možná to něco vypovídá o reálnosti tohoto dotazu, respektive o různých podivných fantaziích.

hodnocení

0x
Pokud je to pravda, volat linku bezpečí, nebo toho psychologa ve škole. Nebát se toho, otčím do budoucna spíše přitvrdí, tak se musí klepnout přes prsty zavčasu. Pokud se dívčina jen chce chce pomstít za špatného Ježíška, tak bych byl s křivým obviněním opatrný.
doplněno 25.12.16 13:32: Ale ještě bych to probral s matkou.

marfusa*
hodnocení

0x

Doporučuji obrátit se na Bílý kruh bezpečí. Mně pomohli hodně.

hodnocení

0x

Otázky tohoto druhu pro jistotu považuji za pravdivé, sice, jak zde je uváděno, mnohdy se to nemusí zakládat na pravdě, ale představa, že zaviním, že dívka se setká s nedůvěrou a nikam se o pomoc neobrátí, tak to bych nerada zavinila. Může to být smyšlené, ale nikdo nemáme stoprocentní jistotu, takže jsem ráda, že dostala i dobré rady, že ví, kam má případně zavolat, No a jestli to není tak, jak dívka píše, tak to se nedá nic dělat i to je možné.

iz*

Souhlasím. I když to někdy může působit dojmem, že si někdo vymýšlí, častěji si dítě v takové situaci neví rady. Nemá zkušenosti, netuší, kam se obrátit.

Obzvláště, v případě, kdy matka nejedná adekvátně k situaci. Tazatelka tu rady dostala, má tu i tel. čísla, Bílou linku bezpečí a další tipy, kam se může obrátit. Doufám, že se jí podaří situaci vyřešit.

Přiznám se, že bych byla mnohem radši, kdyby šlo o výmysl. Představa, že k něčemu takovému dochází, je pro mne mnohem horší.

mirex*
hodnocení

0x

Jen se chci zeptat. Jak to pokračuje? Už si ten chlívák něco dovolil? Jsem jen zvědavý...

doplněno 26.12.16 15:53:

No, tak dál...

nestastna
hodnocení

Děkuji všem za odpověď ikdyž někteří si myslí, že jsem si to vymyslela ale to není pravda. Nemůžu za to, že nekteré holky si to vymyslí aby se pomstily někomu nebo za něco co nedostaly.

A vedlo mě to k tomu napsat zrovna ten den kvůli tomu, že si něco dovolil. A nemám žádné přátele abych se jim svěřila (nemám nikoho) a také je tady jedna věc, že jsem hrozně stydlivá. Proto se bojím (nebo spíš stydím) říct.

Ale také jsem se chtěla jen ujistit o tom, že to není normální a to jste mi napsaly. Tak Vám děkuji ještě jednou. Už vím co dělat.

PS. Nemohla jsem napsat kvůli tomu, že jsem byla u prarodičů je navštít.

iz*

Než něco podnikneš, promluv si napřed znovu s maminkou. I pro ni je asi těžké si představit, že by Ti její partner mohl nějak ubližovat.

Nemyslím si, že by ti maminka nechtěla pomoct. Spíše je to pro ni nepředstavitelná (nepochopitelná) situace. Dej nám vědět, co jsi podnikla a jak se situace vyvíjí.

zvedava

Taky jsem zvedava, jak tohle ta nestastna vyresi, podle mne je na vine hlavne matka, protoze ji asi odbyla, jinak by sem tim padem bezradna divka nemusela psat a hledat pomoc, kterou ji matka odeprela, neposkytla vlastni dceri pocit bezpeci *plac*

iz*

Podle mých zkušeností za tím nebývá za tím neochota pomoci, ale málokdo si dokáže představit, nebo uvěřit tomu, že by člověk, o kterém si myslí, že ho dobře zná, dokázal něco takového.

Matka se možná zeptala, partner to popřel, ... Všimněte si, kolik odpovídajích výše má pochybnosti. Tyto příběhy často bývají těžko uvěřitelné. (Tím nechci nikoho omlouvat.)

korina*

bože dítě pokud chodíš do školy obrať se na svou pani učitelku nebo ředitelku to je jedno ,musíš se svěřit, nečekej na to až ti ten mezulán něco provede. Nestyď se a promluv o tom s někým kdo tě vyslechne. A napiš nám jak to pokračuje, neboj se držím palec...

A vidíš to, nabízí se další možnost. Byla jsi na návštěvě u prarodičů. Cos tam dělala? Jedla cukroví a pila čaj?

Pokud je Tvé obvinění pravdivé a matka jej odmítá z jakýchkoliv důvodů řešit, měla ses svěřit babičce. Je to asi matčina matka. A pokud je jen trochu bojovná, záleží jí na Tobě a má Tě ráda, určitě by se do věci vložila a nezůstal by kámen na kameni. Tvoje matka si musí uvědomit, že zatajováním a strkáním hlavy do písku si zadělává na problém, mohou obvinit i ji.

Proč jsi nepožádala o pomoc babičku? *zed* Při té návštěvě to byla vynikající příležitost a Tys tam seděla a promarnila ji. Jaga.

A snad kvůli té Tvé nerozhodnosti považuji ten příběh za málo věrohodný. Kdyby se Ti to doopravdy dělo, obtěžovalo tě to, stresovalo, jistě bys už našla řešení, komu se svěřit. Babička byla jednou z nich.

balzerka

Babojago, ona se otčíma může bát. Takoví dovedou manipulovat, kór s takovou dívenkou. Když cekneš, tak uvidíš. Nejdřív to řešit o samotě s matkou. Pak s babičkou. Když ani pak nic, tak linku důvěry. Nevím proč, ale školu bych vynechala. Zatím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]