Nejste přihlášen/a.
Vy na svou dceru neuplatňujete daňovou úlevu?
Zdá se, že se Váš přítel snaží uplatnit daňovou slevu na dítě... K uplatnění daňové slevy by s ním ale dítě muselo žít ve společné domácnosti.
Tak zaměstnavateli je to jedno, ten těžko bude něco požadovat. Pokud Vy budete požadovat některé sociální výhody, musíte to doložit, abyste získala slevu. Teď asi slevu chce získat manžel.
Hlavně Vám doporučuji se dohodnout v zájmu Vašeho potomka s bývalým manželem. Protože by byla škoda, kdyby jste Vaše legitimní nároky propásli a tím je darovali našemu všeobjímajícímu státu (ten by je mohl možná pak jinak blbě utratit, ale to jsem neřekl, aby mě pak nepronásledovali).
Ex vás chtěl se slevou na dítě předběhnout. RD zaměstavatel nepotřebuje pokud po něm nikdo nepožaduje uplatnění slevy.
Účetní by měla vyžadovat potvrzení Vašeho zaměstnavatele, že slevu neuplatňujete Vy (kdybyste nebyla zaměstnána, pak Vaše čestné prohlášení), ale ne každá to opravdu vyžaduje.
Kdo uplatňuje slevu za letošní rok? Váš bývalý přítel bude muset podat daňové přiznání → k tomu mu podešte čestné prohlášení, že jste za rok 2016 slevu na dítě neuplatňovala Vy.
Rodný list pro zaměstnavatele bych mu nedala, vyřiďte si slevu sama u svého zaměstnavatele.
na druhou stranu ono nedat rodný list je tak trochu jenom šprajc, který stejně nic neřeší. otec dítěte si může zařídit na matrice nový, akorát tedy využít už vystavený je rychlejší
Naschvály jsou na prd, ale dějí se. Musíte být rychlejší než ex. Hned 27.12. 2016 zašlete doporučený dopis jeho zaměstnavateli, že žádáte o potvrzení, že na rok 2017 nebude ex uplatňoval slevu na dítě, že slevu budete pobírat vy. U svého zaměstnavatele budete muset takové potvrzení stejně předložit. Do obálky vložte i známku / pro jistotu/ na zpáteční odpověď.
Vaši žádost převezme zaměstnavatel vašeho ex nejpozději první pracovní den v Novém roce a je předpoklad, že ex ještě nebude mít vyřízenou kopie RD.
Kdo se stará o Vaši holčičku? Kdo ji má v péči, kdo má papír od soudu?
Píšete, že bývalý byl OSVČ a měl péči o dítě, a hlídala babička /jeho matka/? A nyní by to nedostal kvůli 3 směnám. Nebo se jedná o střídavou péči?
Lucko, já se touto tematikou nezabývám, ale když je střídavá péče, tak jenom logicky, aby to bylo fifty - fifty, tak ten, kdo si nechá odečty, tak vratku by z dobré vůle měl rozpůlit a půlku poslat tomu druhému.
Já vím, že je mnohdy komunikace s ex těžká, mnohdy člověk tratí v jiných věcech, a myslí si, nebo i skutečně, že je mu ubližováno. Ale v zájmu dobrých vztahů v budoucnu i v zájmu dítěte, by měl člověk komunikovat bez hořkosti a ukázat tomu druhému férové jednání a podat ruku na dobré vztahy. Ukázat vstřícnost.
Nikdo se nechce dítěte vzdát a potom dítě slouží jako nástroj k vydírání a ubližování toho druhého. Člověk si rozchodem /rozvodem/ mnohdy myslí, jak vše vyřeší, ale bohužel, život postaví před nás zase nové překážky. Většinou tím trpí děti, jak vidíte.
Nastavte férové jednání. Ujistěte otce, i prarodiče, že se budou s malou stýkat v dostatečných termínech, které si domluvíte. Že nebudete pomlouvat tuto stranu, budete spolupracovat. A to dělení daně může tuto rodinnou spolupráci nastartovat. Nešlo by, aby další jednání bylo na bázi spolupráce? Kdy budete vědět, že se na rodinu můžete kdykoliv obrátit a oni Vám pomohou s malou? Nic a nikdo není ideální, všude něco je, někdy je potřeba jenom skousnout nepříjemnost a říci, že s tím nesouhlasíte, ale budiž, příště bude na oplátku podle Vás. Ukázat vstřícnost, ale totéž požadovat po druhých.
Hodně štěstí.
Já jsem to nemínila jako "šprajc". Tento rok už je vyřízený, pro příští rok si slevu tazatelka vyřídí pro sebe.
Myslíte, že požadavek "rodného listu pro zaměstnavatele" není šprajc, když se otec dítěte s matkou o tom, kdo uplatní slevu příští rok, už dohodl (připomínám, že letošní rok je vyřešen)?
Lucko, dostala jste dost odpovědí a na vše reagujete, že to nejde. Kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá důvody. Zvlášte, když napíšete, že vás nezajímá, kde ex pracuje. Kdyby vás to zajmalo, tak věc vyřešíte se zaměstnavatelem vašeho ex, s námi to vyřešit nelze. Tak vlastně co chcete za odpověď?
Nevím kam nastoupil do prace a da se říct ze me to ani nezajímá,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.