Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to opar?

Od: christin odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, již cca dva dny mám tenhle pupínek? Nevíte prosím o co se jedná? Není to opar? Nerada bych nakazila syna..
Bolí to ukrutně, je cítit taková tvrdá boule a je to už dva dny stejné.. Děkuji

Je to opar?
Je to opar? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

1x

Vypadá to , jako infekční záležitost. I to na té bradě. Hlavně na to nesahejte. Pak si nechtě promnete oko a tam je to krutější. Chce to B komplex a Zinek. Omezte sladké, jezte kvasnice, cereálie, ořechy,zeleninu, ovoce, hodné pít vody s citronem a odpočinek. Ideální na potírání je propolisová tinktura, nebo aspoň líh na vysušení nebo tekutý pudr. Určitě ne Framykoin, nebo jiné antibiotické masti. Za prvé je vyrážka , pokud je to opar, virového původu a za druhé antibiotická mast to pohnojí, neboť je vyrobena z jistého druhu plísně, tak plísně akorát podpoří. Opar začíná shlukem puchýřků s tekutinou uvnitř v okolí úst a nosu.. Přitom to místo jakoby trne, či mrazí. Někde tomu říkají, že se jim vyrazila zima. Pak se na povrchu začne tvořit žlutavá krusta, strup. Nestrhávat, spadne sám, jen vysušovat. A NEBO: Trochu jiné, ale taky infekční jsou červené pupínky se žlutou špičkou. Impetigo. To způsobuje nějaký kokový bacil. Může být po celém těle. Taky pomáhá B vitamin a Zinek. Jak budou pupeny přibývat, tak k lékaři . Napíše vám antibiotickou mast nebo i něco vnitřně. Dodržujte hygienu, myjte si hodně ruce a mějte jen své ručníky. Děcko neberte k sobě do postele. .

christin
hodnocení

Děkuji za odpověď.. Mám to již dva dny, tak kdyby to byl opar, tak se tam již dávno udělá puchýř ne? To na bradě byl cca před týdnem normální beďar(jako při každých měsíčkách).Jen jsem si ho asi moc roznípala proto je tam furt...
Již od pondělí mě škrabe v krku, mám ukrutnou rýmu a nemůžu mluvit...
Bohužel by neprošlo, že by malý nemohl spát semnou v posteli...

Také bych řekl, že je to opar. Puchýř nebo strup je až za cca 4dny, alespoň u mě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]