Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopen.muze mi prijit kontrola pres svatky

Od: mamama odpovědí: 20 změna:

Dobry den marodim od.vcera se zady neschopenku odevzdam do prace az prvni tyden v lednu. Takze zamestnavatel nemuze poslat kontrolu nebo to nekam hlasi doktorka a kontrla je namatkova? Potrebuju navstivit pres svatky rodice a znamena to byt nepritomna doma cely den. Vychazky mam ale par hodin.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

Když jste nemocná ,tak potřebujete jen se uzdravit a ne někde jezdit *cert*to je vidět, že je vám houby...

albatros498022*
hodnocení

2x

Nechápu marodím pouze tehdy pokud mi něco opravdu je a to potom nemám nějak pomyšlení na jiné aktivity.

hodnocení

2x

Tak to vás asi záda moc nebolí,když chcete ,,běhat,,po návštěvách.Já když marodila se zády,tak jsem brala troje silné léky a prvních 6 týdnů ležela doma jako lazar! Měla jsem vycházky,ale stejně jsem skoro nikde nechodila,jen k lékařům. Dobu vycházky bych nikdy nepřetáhla.Pozvěte rodiče k sobě a nemusíte se bát kontroly.

mnd®
hodnocení

1x

Ta neschopenka ma myslim ctyri dily.kontrolu nedela jen zamestnavatel ale chodi i primo z MSSZ.nahoda je blbec.urcite prijdou kdyz nebudete doma.pokud marodite tak mate lezet doma ( mimo dobu vychazky ) a ne trajdat po navstevach.jste si mela vzit dovolenou.

hodnocení

1x

Kontrola na práceneschopného (nyní je na mysli nemocný člověk ,nikoliv flákač co nic neumí!) může přijít kdykoliv,v sobotu,neděli,24.12 atd,v kteroukoliv denní či noční hodinu,byť v mimopracovní čas chodí převážně na udání!

To je takový problém požádat lékaře aby Vám napsal PN na jinou adresu ,kde běžně bydlíte?

doplněno 23.12.16 18:34:

Právě skrze takovéto lidi se vše zpřísňuje.I kontroly osob při PN!

pohanka*
hodnocení

1x

Záda potřebují být v klidu. Domluvte se s rodiči, ať dojedou oni za Vámi. Nějaké cukroví i třeba uvařené jídlo mohou přivézt. Mezi svátky tedy od úterý 27.12. nikdo ve firmě nebude fungovat na odevzdání neschopenky? To by rodiče tam i mohli odnést. Nebo alespoň poslat v obálce poštou. Ale máte vycházky, tak díl pošlete sama, ať to tam mají. Jestliže marodíte se zády, tak nikde necestujte, protože se může stát nějaký problém, a budete na vozíku.

Jestli přijde kontrola, tak to nikdo nemůže vědět, ale je pravda, že se kontroly velice zpřísnily.

iz*
hodnocení

1x

Ano, kontrola může přijít 365 dnů v roce. Neschopemku jste měla odeslat hned včera poštou (cestou od lékaře). Nečekejte až na leden a pošlete ji hned první pracovní den po svátcích.

Nechcete-li si koledovat o postih (snížení či odebrání nemocenského, pokuta, ztráta zaměstnání), radím dodržovat léčebný režim a nikam nejezdit.

danys*
hodnocení

1x
I kdyby kontrola přišla,tak o nic nejde. Holt se potřebujete nechat nakojit od maminky,tak to je v pořádku!

hodnocení

0x
Záda v prd..i ale musite navstivit rodice.
Ktomu nemocensky listek se odevzdava neprodlene, max do 3dnu.
A ke konci mesice se musi odevzdat listek, na penize.
A kontrola prijit muze, doktor odevzdava jeden dil nenocenske na urad.
mnd®

h0nz: ...Ktomu nemocensky listek se odevzdava neprodlene, max do 3dnu...

no nevim.kdybych sel marodit napr.ja,tak bych ten listek odevzdal zamestnavateli az v lednu zaroven s ukoncenim neschopenky.od vcerejska uz mam volno a vsichni mame dovolenou.do prace jdu az ve stredu ctvrtyho 2017.nastesti ale nemarodim ,takze si muzu trajdat jak chci a kde chci.

marfusa*
hodnocení

0x

Před léty jsem musela v době pracovní neschopnosti se synem do nemocnice. Měla jsem kontrolu a v práci moje argumenty uznali. Ale od té doby jsem vždy měla kontrolu při každé pracovní neschopnosti. Ono to není jen o tom, že Vás načapají jednou. Je to problém na celý život.

hodnocení

0x
Přicpu se s dotazem, co v případě že přijde kontrola a třeba nepůjde zvonek, člověk bude tvrdě spát, mě třeba neprobudi skoro nic. Jak se tohle řeší? Jen čistě teoreticky, asi se to nestane a nebo se to stejně nijak nedokáže.
doplněno 24.12.16 13:49: Přesně tohle jsem si myslel, dělám sám na sebe, takže jsem se s nemocenskou nepotkal, jen taková úvaha, že i v případě poctivého léčení by mohl nastat problém.

Každý v PN je povinen si to zabezpečit tak aby se na něj kontrola dozvonila-jinak může přijít i o to málo co nemocenská činí!

majsterjoe*

Čistě teoreticky je problém na tvé straně. Dům má být správně označen, zvonek k dispozici.

iz*

Na webu ČSSZ jsou ke stažení " Povinnosti dočasn/..." (PDF, 640 kB).

Pokud by došlo k uvedené situaci, bylo by to nutné ji řešit s ošetřujícím lékařem, který může potvrdit např. předepsání léků, po nichž může nemocný více spát, apod.

V zákoně není nic o tom, že byste např. musel mít funkční zvonek, ale musíte umožnit kontrolu. Je na Vás, jak si to zařídíte.

mnd®

inzinyrka: mate pravdu v zakone neni nic o oznacenem a funkcnim zvonku.Je tam,ze ma prace neschopny povinnost "poskytnout součinnost". tady je cteni z unora 2016 a rozhodnuti nejvyssiho soudu. zpravy.aktualne.cz/...

pohanka*

Moc jsem nemarodila, ale na dobu marodění jsem vždy označila schránku se jménem, do poklopu jsem přilepila moji vizitku s telefonním číslem. Pokud by přestala jít elektřina /starý zvonek 57 let/, tak mohli prozvonit mobilem. Je pravda, že jsem v rodinném domku a jméno mít na schránce nemusím. Pošťák vidí domek, vrátka se schránkou, číslo popisné. To mu stačí.

Je dobré vyjít spíše vstříc, nevymlouvat se, a kontrolu umožnit.

hodnocení

0x

Já bych chtěl mít vaše starosti. Vážně.

stir*
hodnocení

0x

prvnich 14dni hradi zamestnavatel, takze on si vas muze zkontrolovat primo. Anebo vam mohl doktor napsat, že se budete lecit u rodicu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]