Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené zboží z jiného obchodu, problém?

Od: postcd® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

nakoupím v jednom obchodě a v druhém obchodě mě vyzvou abych jim ukázal obsah tašky/batohu a najdou zboží které oni sami prodávají. Mám účtenku z toho prvního obchodu kde je vidět že jsem před třeba hodinou koupil to co mám v batohu. Je to můj problém nebo jejich a mohu mít nějaký problém? Nevím že by v tom obchodě měli nějakou úschovu zavazadel a navíc v to nemám důvěru pokud by to nebylo zamčené a já neměl klíč.

děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Já jsem ještě ze staré školy. Takže když jsem v podobné situaci, tak na pokladně nebo sekuriťákovi u vchodu oznámím, že mám to a to zboží. A jsem bez problému. Pochopitelně když to u Vás v tašce najdou tak můžou prověřovat, zda je to zboží od nich. Nakonec zjistí, že ne, ale za tu ztrátu času mi to nestojí.

hodnocení

1x

Pokud máte od zboží účtenku, tak problém rozhodně nemáte.

rqwope*
hodnocení

1x

Někteří si myslí jak jsou mazaní, když si opatří účtenku od zboží, které si pak v jiném obchodě odcizí. Nicméně takhle to nefunguje. Těžko po Vás bude někdo chtít ukazovat obsah příručního zavazadla, když nebude mít podezření, nebo dokonce jistotu. Lidé jsou různí a takovéhle praktiky nejsou ničím novým pod sluncem a ani ničím výjimečným. Proto mívá každá větší prodejna takovou malou místnost, kte se takováto "nedorozumnění" často vyřeší ať už za přítomnosti pracovníků security, nebo i policie, aby k ním již nedocházelo a, nedej bože, aby se i někdo neispiroval. Typicky oblečení, obuvy, super / hypermarkety. Taková zajímavost je, že lidé co tam bývají odvázeni se často vzpouzí, prskají omezováním svobody, soudy a právníky a když odcházejí, bývají krotcí jak beránci.

hodnocení

> Někteří si myslí jak jsou mazaní, když ...

pokud nejsou mazaní tak proč ne?

rqwope*

Jinými slovy, nejse sám, koho tenhle "fígl" napadl, obchodníci ho znají už dlouhá léta a tašku prohledávají až když vědí proč. Vidět je to na dražších slunečních brýlích, jak si začnete zkoušet více kusů, hnedle Vás bedlivě sledují, jestli netrháte cedulku, protože je veliká šance, že máte v kapse účenku ze včerejška...

ppp
hodnocení

0x

ach jo...

požádat Vás může kdekoliv kdokoliv o cokoliv, stejně tak vyzvat...

ukázat zavazadlo (tašku, batoh, kabelku, kufr auta atd.) však musíte jen policii.

Osobní prohlídku Vám může dělat jen policista/ka stejného pohlaví.

bude-li se Vám kdokoliv sápat po tašce, braňte se a volejte policii (omezování osobní svobody)

samozřejmě dobrovolnosti se meze nekladou, pak se ale ničemu nedivte...

hodnocení

Pokud mám čisté svědomí tak ukážu nebudu zdržovat nebo dokonce volat policii při každé prkotině. Spíš by mě zajímalo jak je to s tím dokazováním jeslti já musím dokázat že to zboží není od nich (účtenka z jiného obchodu přece není důkaz že patří zrovna k tomu konkrétnímu exempláři, to bych si mohl koupit třeba 5x tatranku, odnést domů a 5x tatranku ukrást a při přistižení ukázat účtenku), to leda možná čárový kód na zboží?

albatros498022*
hodnocení

0x

Důkazní tíha spočívá na obchodě, nikoliv na vás, tedy obchod musí zcela jasně dokázat, že jste zboží u nich ukradl. Pokud to dokázat nemůže je propající. Jinak pokud mne osobně ocgranka k čemukoli vyzve naprosto nereaguji a jdu dál, pokud se mne dotkne důrazně upozorním, e se dopouští na mojí osobě omezování osobní svobody.

A proč si Vás ta ochranka tak všímá*sok*.To nebude samosebou:) Já nakupuji skoro denně několik let a ještě si mě nikdo,nikdy někam nezavolal*nevi*

sebod*

magor. Souhlas. My chodíme průběžně nakupovat tři, již řadu let a také jsme neměli jediný problém

hodnocení

0x

Pokud přicházím do obchodu se stejným zbožím, jaké se tam prodává, ukážu zboží nejbližší pokladní s tím, že tohle není od nich.

Nejlepší je využít na toto zboží úschovné boxy pro zavazadla. Jsou u vchodu, ještě před kasami. V Tescu mají takové plné dřevěné boxy, v Penny či Globusu drátěné, říkám jim "klece". To si zamknete, klíč máte u sebe. Zboží z jiné prodejny tak s sebou dál nenosíte, po nákupu si to vyzvednete. Funguje to na desetikačku.

Třeba v Bille úložné boxy nemají. Proto poprosím pokladní, zda si tašku se zbožím odjinud mohu nechat u ní, než nakoupím. Souhlasu jsem se dočkala vždycky.

Nenosím nikdy zboží koupené jinde na prodejní plochu. Proto se mi nikdy nestalo, že bych musela složitě dokazovat původ zboží. Jaga.

mnd®

u nas v bille ty ,,klece,, maji.je jich tam devet nebo dvanact.bych se musel podivat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]