Nejste přihlášen/a.
Zaměstnavatel může dát výpověď jen z důvodů které jsou uvedeny v Zákoníku práce §52. Viz:
V některých případech, kdy je podána výpověď ze strany zaměstnavatele, náleží zaměstnanci nárok na odstupné (ruší-li se zaměstnavatel, přemísťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část, stane-li se zaměstnanec nadbytečný atd).
Ruku na srdce: stálo vám za to být šlechetný? Nepomyslel jste na možné trvalé zdravotní následky a za každý dobrý skutek následuje trest. Škoda.
Zaměstnavatel si může dělat co chce a zaměstnanec nemá šanci, neboť důkazníí břemeno by leželo na žalující straně a ta se k jakýmkoliv důkazům dostane velmi těžko. Oblastní inspektorát práce vám nepomůže. Kolega za posledních 8 let přišel o 6000 hodin přesčasů tak, že zaměstnavatel nevedl evidenci přesčasových hodin. Já o 1200 hodin a ostatní podobně. Jako jediný jsem to nahlásil ale co mi přišlo z inpektorátu práce byl jen výsměch. Ofocená listina docházky s přehlenými hodinami příchodu a odchodu pro každý měsíc nebyl brán jako důkaz, protože nebyla listina autorizována zaměstnavatelem. Hlavička a ostatní údaje tam byly, bohužel nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.