Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polyp v zaludku

Od: petrabila odpovědí: 3 změna:
Dobry večer byla jsem na vyšetření žaludku a byl mi objeven polyp prý v něm byl benigni nádor zjisten z histologie za měsíc mám přijít na kontrolu aby se zjistilo zda všechno odebrali a prý me pro jistou pošlou na rtg plic a ultrazvuk břicha.Mam hrozny strach co mi najdou...Proč me posilaj i na rtg a sono kdyz je benugni?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Zdravotní otázky musíte konzultovat se svými lékaři, nikoliv s neznámými lidmi v internetu. [Sem lékaři nechodí a i kdyby chodili, nikdo solidní Vám neodpoví, aniž by Vás a Vaše předchozí výsledky viděl.]

ssd
hodnocení

0x

Nejspíš nenajdou nic.Ale pro jistotu je lepší zkontrolovat všechno

isteron
hodnocení

0x

Pred 13. rokmi som mal 5 polypov na hrubom čreve, z toho 2 boli pozitívne. Absolvoval som operáciu s kolonotomiou, odobrali mi 1,5 m hrub. čreva. Odvtedy chodím na onkologické kontroly, raz za rok, v tom istom mesiaci. Občas mi nejaký polyp zoberú, ale väčšinou kontrola prebieha bez problémov. Počas kontroly mi pichnú injekciu, takže nič necítim, zobudím sa asi po 30 - 40 min. a už som oblečený. A je po kontrole.Len pre vás musí prísť niekto s autom, lebo nebudete schopná kráčať sama domov, prípadne aj hore schodmi. Bez doprovodu vás domov nepustia. Neviem či sa vo vašom prípade bude dať použiť anestézia, ale mohli by ste sa opýtať p. doktora. Pred kolonoskopipu musím absolvovať rentgen pľúc a sonografiu bruchu. Zatiaľ bez nálezov. Od r. 2004 doteraz, r. 2016 som bol na kontrole už 12 krát. Tento rok už pôjdem až po 2 rokoch. Bolesti žiadne nemám. Najväčší problém mi robí vyprázňovanie tráv. traktu, pri ktorom požijem sirup, alebo tabletu do vody 12 - 24 hod pred kontrolou. A zdržiavať sa v blízkosti WC. Behom pôstu vypiť 2- 3 l vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]