Nejste přihlášen/a.
Ahojte
Léčím se a tak hledám NEalko šampus na svátky.Dnes jsem koukal v regálech na nabídku v Bille ale pro děti - to je fakt hrozný. Ta etiketa atd... Je nějaký jiní bez alkoholu? Poradťe.Děkuji
Nekupujte si nic, co by alkohol jenom připomínalo. Ať už chutí, nebo i balením. Léčený člověk by neměl jíst ani cukroví, či pokrmy, kam byl přidaný alkohol. V cukroví nesmí být ani rumová tresť, alkohol to sice není, ale ta vůně...prostě může to být nepříjemným spouštěčem.
Manžel tím prošel. V léčebně tomu toužení po alkoholu říkala paní doktorka "bažení". Smála jsem se tomu slovu. Prostě pacienti po tom alkoholu baží. Občas tak silně, že to my, neléčení, nedokážeme ani pochopit.
Jsem ráda, je to už 9 let za námi a úspěšně. Letos, stejně jako i minulé roky, jsem letos nakoupila dobré džusy v krabicích - různé - pomeranč, jablko, meruňku, ananas, hrušku...ať si vybere podle momentální chuti a já si dám s ním. Sklenka vína by mi nebyla proti mysli, ale proč ho zbytečně pokoušet? Takže u nás se nenajde kapka alkoholu, dokonce ani na Silvestra.
Kupte si také tak, nějaké opravdu dobré džusy, klidně i dražší, které si běžně během roku nedopřáváte. A pozor na cukroví - žádné rumové kuličky apod.
Přeji Vám, at vydržíte a vážím si Vás za to, problémy s alkoholem má spousta lidí, ale jen velmi málo z nich se dovede vrátit. Je to nesmírně těžké a ten člověk musí mít hrozně pevnou vůli. Hezké Vánoce - Jaga.
Já naprosto souhlasím s Jagou. Včera jsem stála v trafice a oči mi padly na krááásný zapalovač. Páni, jak já dostala chuť na cigaretu, to si vůbec nedovedete představit! A to už nekouřím, po třicetiosmi letech, od května 2002! V té siláži, kterou v mozku máme, to stále je!
Zrušil jste alkohol, zrušte i zvyk "rychlého špuntu" o vánocích, protože to kapku připomíná koketerii s alkoholem. Bacha na to! Držím vám všechny palce, abyste do toho znovu nespadl! Mluvím ze zkušeností se dvěma alkoholiky!
Já myslím, že toto nemá cenu řešit. Kupte si normální šampus a s přípitkem nemůže být problém. To mini množství alkoholu v 1dcl Vás nemá šanci nějak ovlivnit ani s kombinaci s léky. Nepředpokládám teda, že toho vypijete láhev
Tak pokud se léčíte z alkoholismu, tak to je věc jiná. Ale to jste měla napsat hned na začátku.
mytrix: nechci ani kapku alkoholu ! to už mám za sebou ! nechci do toho zase spadnout.chci si pripit ale bez alkoholu.
Jestli jste abstinující alkoholik, tak bych Vám nedoporučovala ani to nealko šáňo, už jen ta podobná chuť bublinky, láhev, sklenka a koneckonců celá ta oslava Vás můžou spustit.. Myslím, že je zbytečné to riskovat..
Myslím, že do určité míry je to o vúli, ale pak se mozek přepne, a přebírá otěže závislost, to pak už člověk neovlivní..trochu se o to zajímám, tak pak napište, jestli se to obešlo bez chutí atd.. držím palce..
ria: myslim,že tohle je v pohode.je to jen v cloveku samem jakou ma celkovou vuli dodrzet to co si sam da za cil a snazi se to dodrzet.Odbocim na zname tema ( byl jsem kurak ) a klidne si zajdu do hospody mezi kuraky - manzelka porad kouri ,ale doma uz nee a nezapalim si.Je to jen o tom si dat cil a drzet se toho.proto nejsem proti pijakum/nepijakum/kurakum/nekurakum. at si kazdy ,,svobodny,, obcan teto republiky dela co chce v ramci zakonu.proste pit uz nechci a pokud to pujde tak nebudu.(nerikam,ze se to muze ,,zvrtnout,,)
ria: po novem roce si toto tema vyhledam a dam vam vedet jak to vsechno probehlo. chute,nechute,pachute a jestli bylo v pripade selhani i .
mytrix. Léčím se a tak hledám NEalko šampus na svátky. atd...
doplněno 21.12.16 23:35:
Tak pokud se léčíte z alkoholismu, tak to je věc jiná. Ale to jste měla napsat hned na začátku.
jak jinak to napsat?
jedine pro ... lecim se z alkoholismu a tak hledam NEalko sampus na svatek?
mytrix: omlouvam se.napsal jsem v uvodu ...lecim se...atd. z toho se fakt neda poznat z ceho se lecim.mate pravdu-mel jsem napsat lecim se z alkoholu
dekuji chapajicim za podporu.tak jsem to vyresil - vlastne se to vyresilo tak nejak samo.byl jsem pozvan ( i s manzelkou ) na svatky ke kamosce(bejvalka).ta je absolutni nepijan.vlastne mi to bylo dano tak nejak rozkazem abych byl ,,pod dozorem,,.dzusy dobrej napad - dnes jsem nejaky nakoupil ( jabko,pomeranc,boruvka).hergot ale reknu vam,ze jsou pomalu stejne drahy jak ten chlast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.