Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrobení uháčkovaných vánočních ozdob

Od: katie* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, nemáte někdo recept na škrobení uháčkovaných vánočních ozdob s pomocí klasické škrobenky? Zkoušela jsem škrobit cukrovou vodou a práce s tím není nic moc. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdravím.
Číhněte a čiňte dle návodu :)
mimibazar.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Já s tekutým škrobem nemám dobrou zkušenost, lepší je použít cukrovou vodu. Ale opravdu dobrého výsledku jsem dosáhla jenom "paličkářským postupem" → k natužení hotové krajky se používá perchloretylen, v němž se rozpustí polystyren nebo – v případě hodně jemných krajek – nepotištěné kelímky od jogurtu apod.

hodnocení

0x

,,Já jedině tekutý škrob a škrobí dost..Málo vody a hodně škrobu..

babusa*

Používám jen tekutý škrob a bez vody...cukrovou vodu ne a s ostatním zkušenosti nemám.

mysdomaci*
hodnocení

0x

Kdysi jsem háčkované ozdoby na stromeček škrobila cukrovou vodou, práce šla dobře, byly pak i pěkně bílé. Ale říkal mi jedna paní, že se jí do těch "cukrových" ozdob dali na chalupě mravenci *smich*

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Moje sestra je ohromný machr na tyto háčkované ozdoby. Dřív škrobila taky cukrovou vodou, nyní přešla na lak na vlasy ve spreji. A pochvaluje si. Ida

hahanaj*
hodnocení

0x

Lepidlo Herkules - mnoho krajkářek ho zmiňuje, ale žádná s ním neměla osobní zkušenost. Nepodařilo se mi k tomu ani nic přesnějšího vygooglit. Ale protože jsem zrovna měla doma jak lepidlo, tak nějaké jednoduché hačkované vločky, které bych v případě neúspěchu mohla oželet, rohodla jsem se to vyzkoušet. Ve staré zavařovací sklenici jsem si rozmíchala lepidlo s vodou asi v poměru 1:1. Potom jsem štětečkem nanesla roztok na našpendlenou vločku a nešetřila jsem. S napětím jsem čekala až lepidlo uschne, pomohla jsem mu trošku fénem. Výsledkem jsem byla příjemně překvapená a můžu tedy všem vřele doporučit.

Výrobky krásně drží tvar a nehyzdí je žádné zbytky lepidla ani fleky. Dokonce se mi zdá že jsou bělejší než před tužením.

Zdroj: kerria.pise.cz/...

katie*
hodnocení

0x
Všem moc díky za odpovědi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]